Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Τσικνοπέμπτη

  Την Πέμπτη στις 27 Φεβρουαρίου, Τσικνοπέμπτη, τα παιδιά έφαγαν, χόρεψαν και διασκέδασαν με τη ψυχή τους. Ο γυμναστής μας μαζί  με τις τάξεις Ε΄και ΣΤ΄ετοίμασαν και παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς. Επίσης αναβιώσαμε το έθιμο "Tο Γαϊτανάκι". Ένας χορός που δένει απόλυτα με το χρώμα και το κέφι της αποκριάς.













Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Δημιουργία Λαογραφικού Μουσείου από την Β' τάξη

   Τα παιδιά της Β΄τάξης παίρνοντας αφορμή από την ενότητα της Γλώσσας "Μες στο Μουσείο" αποφάσισαν να δημιουργήσουν με τη βοήθεια της δασκάλας τους ένα μικρό Λαογραφικό Μουσείο σε χώρο του σχολείου. Όλες οι άλλες τάξεις επισκέφθηκαν μαζί με τους δασκάλους τους την λαογραφική έκθεση και συζήτησαν για τα διάφορα εκθέματα.












 

Δ.Σ. 8ου Δ.Σχ.Συκεών



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 8ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ           
ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΥΚΕΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

 ΜΕΛΗ Δ.Σ.

ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ              ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ ΑΚΡΙΒΗ             ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΥΡΟΠΛΙΔΟΥ ΒΑΣΩ                     ΤΑΜΙΑΣ
ΚΑΡΑΜΟΥΤΣΙΟΣ ΝΙΚΟΣ              ΜΕΛΟΣ
ΞΥΝΟΓΑΛΑ ΝΙΚΗ                          ΜΕΛΟΣ
ΑΒΡΑΜΠΑΚΗ  ΤΟΝΙΑ                   ΜΕΛΟΣ

Το Δ.Σ του συλλόγου μας ενεργεί πάντα σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του σχολείου, το σύλλογο διδασκόντων, αλλά και με το δήμο Συκεών, τον ΟΣΚ και τους αρμόδιους φορείς.
Με κριτήριο πάντοτε το καλό και το συμφέρον των μαθητών του σχολείου μας, τα μέλη του Δ.Σ. προσπαθούμε πάντοτε να κάνουμε ότι καλύτερο και όσα περισσότερα μπορούμε για τους μαθητές μας.
Έτσι έχουμε προβεί στις εξής ενέργειες:
Για το νέο βιοκλιματικό σχολείο που στεγαζόμαστε τώρα επί της οδού Βορ. Ηπείρου (μετράμε μόλις 7 μήνες, αφού μετά από απαίτηση χρόνων μετακομίσαμε) αγοράσαμε πέρυσι, οπτικοακουστικό υλικό με χρήματα που μαζεύτηκαν από τις εισφορές του συλλόγου και από λαχειοφόρους κληρώσεις που πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή πάντοτε των γονέων. Φέτος, ανάλογα πάντοτε με τα έσοδα που θα συγκεντρώσουμε, θα αγοράσουμε προτζέκτορες για τις τάξεις που δεν έχουν.
Οργανώνουμε την ετήσια φωτογράφηση των παιδιών του σχολείου μας, όπου τα παιδιά της έκτης τάξης έχουν δωρεάν μαζί με αναμνηστικά δωράκια (ημερολόγια, βραχιόλια, δαχτυλίδια).
Χαρίσαμε στη βιβλιοθήκη του σχολείου μας 37 βιβλία.
Χαρίσαμε στο σχολείο μας ηλεκτρολογικό υλικό για χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Χαρίσαμε στο σχολείο μας μηχανή πλαστικοποίησης και χαρτική ύλη.
Χαρίσαμε ρολόγια σε όλες τις αίθουσες του σχολείου μας.
Διοργανώσαμε εκδήλωση πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων με τον Αϊ Βασίλη να κερνάει γλυκίσματα στους μαθητές μας. Επίσης μοιράσαμε βασιλόπιτες σε όλα τα παιδιά καθώς και ένα δωράκι για το παιδί κάθε τάξης που βρήκε το φλουρί. Βασιλόπιτες μοιράσαμε και στους δασκάλους μας.
Την Τσικνοπέμπτη μοιράσαμε σάντουιτς σε όλα τα παιδιά του σχολείου μας.
Για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών οργανώσαμε την αρτοκλασία στην εκκλησία.
Για τη γιορτή της 25/3 μοιράστηκαν νηστίσιμα εδέσματα από τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου μας.
Στο θεατρικό που λαμβάνει μέρος το σχολείο μας, κάθε χρόνο στην ετήσια αυτή εκδήλωση, προσφέρουμε δωρεάν τα D.V.D. στους μαθητές που έλαβαν μέρος καθώς και άνθη.
Οργανώνουμε λαχειοφόρο κλήρωση συγκεντρώνοντας δώρα με σκοπό την ενίσχυση του ταμείου μας.
Ειδικά για τα παιδιά της έκτης τάξης οργανώνουμε εκδηλώσεις αποφοίτησης.
Πέραν όμως όλων αυτών, το σημαντικότερο και πραγματικά το Δ.Σ. αισθάνεται υπερήφανο είναι η προσπάθεια και η επιτυχία τελικά να προστεθούν κάγκελα περίπου 40 εκατοστών στις εσωτερικές σκάλες του σχολείου μας σε συνεργασία με το Δήμο αλλά και με του Ο.Σ.Κ.
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι είμαστε πάντα σε συνεχή συνεργασία με τη διεύθυνση του σχολείου και το σύλλογο διδασκόντων για τα θέματα που κάθε φορά προκύπτουν και βεβαίως είμαστε στη διάθεση όλων των γονέων του σχολείου μας για οτιδήποτε μπορούμε να βοηθήσουμε ή να παρέμβουμε σε θέματα της αρμοδιότητάς μας.

Με τιμή
Το Δ.Σ. του 8ου Δημοτικού σχολείου Συκεών Θεσσαλονίκης

                                                                                    ΜΑΡΤΙΟΣ 2014



  





Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ Α' ΚΑΙ Β' ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ


  Στις 27 Ιανουαρίου 2014 οι Α' και Β' τάξεις επισκέφθηκαν την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και παρακολούθησαν το πρόγραμμα: “ Σιτάρι, από το χωράφι στο τραπέζι μας”. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο χωράφι, έμαθαν για τη διαδικασία της παρασκευής ψωμιού, ζύμωσαν, είδαν γεωργικά εργαλεία και έσπειραν σπόρους σε ατομικά γλαστράκια.








ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ"

   Στις 5 Φεβρουαρίου 2014 όλες οι τάξεις του σχολείου επισκέφθηκαν το Βασιλικό Θέατρο  και παρακολούθησαν την θεατρική παράσταση " Οι Τρεις Σωματοφύλακες" , του Αλέξανδρου Δουμά και σε σκηνοθεσία του Γιάννη Βούρου.







Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "Ο ΙΑΣΟΝΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ"




    Στις 9 Δεκεμβρίου 2013 επισκεφθήκαμε όλες οι τάξεις του σχολείου το θέατρο Εγνατία και παρακολουθήσαμε την παράσταση "Ο Ιάσονας και οι Αργοναύτες" σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία της Νανάς Νικολάου.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ε.Υ.ΖΗ.Ν


  Σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, στο σχολείο μας εκπονείται από το γυμναστή  μας Χατζημπάρμπα Γεδεών , το πρόγραμμα Ε.Υ.ΖΗ.Ν. Το πρόγραμμα αυτό σχεδιάστηκε από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, για να δίνει στους μαθητές και τους γονείς τους πολύτιμες πληροφορίες για το ρυθμό ανάπτυξης των παιδιών, το επίπεδο της φυσικής τους κατάστασης και την επάρκεια των διατροφικών τους συνηθειών.








Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ Α' ΚΑΙ Β' ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΚΑΖΑΚΗ




    Στις 18 Οκτωβρίου 2013 οι Α' και Β' τάξεις επισκέφτηκαν το κτήμα Καζάκη στη Νέα Γωνιά Χαλκιδικής. Οι μαθητές μάζεψαν ελιές στον ελαιώνα, επισκέφθηκαν το συσκευαστήριο και είδαν πώς φτιάχνονται οι ελιές. Στη συνέχεια η κυρία Καζάκη τους πρόσφερε ελιές και ντολμαδάκια που φτιάχνει η ίδια στο εργαστήριό της.






   
     

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

ΕΓΚΑΙΝΙΑ

  








Στις 23 Δεκεμβρίου 2013 έγιναν τα επίσημα εγκαίνια λειτουργίας του σχολείου μας. Παρευρέθηκαν ο δήμαρχος του Δήμου Νεάπολης - Συκεών κ. Δανιηλίδης, η αντιδήμαρχος παιδείας κ. Τσουκαλά Αικατερίνη, ο σχολικός μας σύμβουλος κ. Σαπουνάς Αθανάσιος, ο πρόεδρος του συλλόγου νηπιαγωγών - δασκάλων  κ. Σβώλης Κωνσταντίνος, ο εκπρόσωπος της ΔΟΕ και δημοτικός σύμβουλος κ. Φασφαλής Νικόλαος, δημοτικοί σύμβουλοι και γονείς.


    Ο μαθητής της ΣΤ ' τάξης Τζιτζής Βασίλειος , ως εκπρόσωπος όλων των μαθητών /τριών εξέφρασε συναισθήματα και απόψεις για το νέο σχολείο. Παραθέτουμε παρακάτω το λόγο του μαθητή.

 











Ο σύλλογος εκπαιδευτικών ετοίμασε με ευχαρίστηση έναν πλούσιο μπουφέ με εδέσματα για τους προσκεκλημένους μας.















 Όλη η εκπαιδευτική κοινότητα εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ιδιαίτερα στο δήμαρχό μας που βοήθησαν στην ανέγερση και ολοκλήρωση αυτού του έργου. Ευχόμαστε και είμαστε σίγουροι ότι θα βοηθήσουν όλοι οι φορείς και στον πλήρη εξοπλισμό της υλικοτεχνικής υποδομής του σχολείου μας.