Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014 οι μαθητές της Γ΄τάξης θα μας παρουσιάσουν τη γιορτή τους στο αμφιθέατρο του σχολείου. Έναρξη γιορτής: 9.00΄. Λήξη γιορτής και αποχώρηση μαθητών: 10.00΄
Την ημέρα εκείνη το ολοήμερο δε θα λειτουργήσει.
ο σύλλογος διδασκόντων

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ



Την Τρίτη 21 Οκτωβρίου από τις 11.00΄-13.00΄, πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του σχολείου μας ζωντανή μετάδοση τηλεδιάσκεψης (livestreaming), υπό την αιγίδα
·        του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων
·        του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και
·        τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
μέσω του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.
Οι μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης που την παρακολούθησαν ταυτόχρονα με μαθητές Δημοτικών Σχολείων από όλη τη Δυτική Θεσσαλονίκη
·        ενημερώθηκαν σχετικά με τα προβλήματα, τις παγίδες και τους κινδύνους χρήσης του διαδικτύου και των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης
·        διατύπωσαν και έστειλαν ερωτήσεις στις εισηγήτριες
·        άκουσαν τις απαντήσεις τους και
·        είχαν μια πρώτη εμπειρία παρακολούθησης ζωντανής  μετάδοσης μέσω υπολογιστή (livestreaming).

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν αρχικά με τον τρόπο παρουσίασης του θέματος (Τηλεδιάσκεψη) και με τις τόσο χρήσιμες συμβουλές που αποκόμισαν.
Για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης αυτής θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Αριστείδη Μηνά, πληροφορικό στο Ολοήμερο σχολείο μας, για την τεχνική του υποστήριξη σε όλη τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης καθώς και τους εκπαιδευτικούς Χατζημπάρμπα Γεδεών και Ιωαννίδη Παναγιώτη.
ο σύλλογος διδασκόντων



Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

Την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου το σχολείο μας τίμησε τους ήρωες του Μακεδονικού Αγώνα με την ομιλία της εκπαιδευτικού της Δ΄τάξης του σχολείου μας Γούναρη Μαριέλπης. Στη συνέχεια, στο χώρο του αμφιθεάτρου, ακολούθησε μια παρουσίαση από τον εκπαιδευτικό της ΣΤ΄τάξης Μπαζάκο Αθανάσιο, με την οποία οι μαθητές μας γνώρισαν τα ιστορικά γεγονότα  και τα σπουδαία ιστορικά πρόσωπα εκείνης της εποχής. Τέλος, οι μαθητές της Ε΄τάξης μας ερμήνευσαν το τραγούδι: "Ο Παύλος Μελάς".
Σαν τέτοια ώρα στο βουνό
ο Παύλος πληγωμένος 
και στο νερό του ευλακιού
ήτανε ξαπλωμένος.
...


ο σύλλογος διδασκόντων

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ

Στο σχολείο μας, την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου, οι τάξεις Β΄και Δ΄συνεργάστηκαν άψογα με την κυρία Καγιαμπίνη Ειρήνη, Πρόεδρος του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Συκεών και καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής στο 10ο δημοτικό σχολείο Συκεών και με τον κύριο Γιώργο Κοσμίδη, καλλιτέχνη και κατασκεύασαν κούκλες και καραβάκια από ανακυκλώσιμα υλικά. Ζητήσαμε από τους μαθητές μας να φέρουν μανταλάκια, μπουκάλια, χαρτόνια ,καπάκια και άλλα υλικά τα οποία πετάνε στην Ανακύκλωση. Ο κύριος Γιώργος τους έδειξε πώς από αυτά τα "άχρηστα" υλικά μπορούν να κατασκευάσουν ονειρεμένες δημιουργίες!
Έτσι η Β΄τάξη δούλεψε και κατασκεύασε εξαιρετικές κούκλες:


Η Δ΄τάξη μας ταξίδεψε σε όμορφες θάλασσες με τα πανέμορφα καραβάκια που έφτιαξε!

Τις δημιουργίες των παιδιών θα τις χρησιμοποιήσουμε ώστε να ομορφύνουμε πολλές γωνιές του σχολείου μας!
Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Γιώργο και την κυρία Ειρήνη γιατί με αφορμή τη δράση αυτή τα παιδιά έμαθαν να προσφέρουν εθελοντική εργασία, να δημιουργούν νέα παιχνίδια και να μαθαίνουν πως στη φύση τίποτα δεν πάει χαμένο!!!
ο σύλλογος διδασκόντων


ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Μέσα στα πλαίσια της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού το σχολείο μας τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου διοργάνωσε τις αθλητικές/κινητικές δραστηριότητες που είχαμε υποσχεθεί στα παιδιά! Πράγματι, είχαν μεγάλη απήχηση, ειδικά ο αγώνας χειροσφαίρισης μεταξύ των ομάδων της Ε΄και της ΣΤ΄, ο οποίος κράτησε 45΄και νικητής αναδείχτηκε η Ε΄τάξη. Μεγάλο ενδιαφέρον, επίσης, είχαν και οι σκυταλοδρομίες μεταξύ των παιδιών της Γ΄και της Δ΄, όπου η αγωνία όλων των παιδιών ήταν έκδηλη! Νικητής των σκυταλοδρομιών αναδείχτηκε η Δ΄τάξη! Τέλος, οι μαθητές των Α΄και Β΄τάξεων προκάλεσαν το ενδιαφέρον όλων των παιδιών με το " παιχνίδι των αριθμών". Το χορευτικό τμήμα του Ολοημέρου καταχειροκροτήθηκε με την παρουσία του!
ο σύλλογος διδασκόντων


Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας θα ενημερώνουν τους γονείς των παιδιών κάθε πρώτη Τετάρτη του μήνα. Έτσι προκύπτουν οι ακόλουθες ημερομηνίες:
  • Τετάρτη 5 Νοεμβρίου
  •  Δεκέμβριο: όλο το σχολείο πριν τα Χριστούγεννα
  •  Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 
  • Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 
  • Μάρτιο: όλο το σχολείο πριν την 25η Μαρτίου
  •  Τετάρτη 1 Απριλίου 
  • Τετάρτη 6 Μαΐου
  •  Ιούνιο: όλο το σχολείο πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς 
  • Η κα Τασούλα των Αγγλικών θα δέχεται τις παραπάνω Τετάρτες από τις 2.00΄ως τις 2.40΄, λόγω εργασίας της και στο Ολοήμερο.
 ο σύλλογος διδασκόντων

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου το σχολείο μας, παρόλο που ο καιρός δεν ήταν σύμμαχός μας, τίμησε την Πανελλήνια Ημέρα Αθλητισμού. Κάθε εκπαιδευτικός ενημέρωσε στην τάξη τους μαθητές του για τις έννοιες ΄ρατσισμός΄ και ΄διαφορετικότητα΄μιλώντας γι΄αυτά και ευαισθητοποιώντας τους με την ανάγνωση κατάλληλου παραμυθιού ή με την παρουσίαση κατάλληλων για την ηλικία τους video. Στη συνέχεια τα παιδιά εργάσθηκαν ομαδικά και κατασκεύασαν υπέροχες καλλιτεχνικές δημιουργίες:
Η Α΄τάξη δημιούργησε "Το δέντρο της φιλίας"
Η Β΄τάξη δημιούργησε "Το δέντρο της Αγάπης"
Η Γ΄τάξη χρησιμοποίησε την τεχνική του κολάζ
Η Δ΄και η Ε΄τάξη ζωγράφισαν για το ρατσισμό και τη διαφορετικότητα
 Δ΄ΤΑΞΗ



Ε΄ ΤΑΞΗ



Και η ΣΤ΄τάξη ζωγράφισε κι αυτή

Το δεύτερο δίωρο όλοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν στο αμφιθέατρο ταινίες μικρού μήκους με θέμα το Ρατσισμό και τη Διαφορετικότητα και ακολούθησε μια παραγωγική συζήτηση για τα θέματα αυτά αλλά σε επίπεδο πια του τι δεν πρέπει να συμβαίνει στη μικρή μας σχολική αυλή!
Οι κινητικές/αθλητικές δραστηριότητες που δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω καιρού (αγώνας χειροσφαίρισης, σκυταλοδρομίες, παιδαγωγικά παιχνίδια Α και Β τάξεων), θα γίνουν κάποια άλλη ημέρα.

ο σύλλογος  διδασκόντων







Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΧΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

Η Δ΄τάξη του 8ου Δημοτικού σχολείου Συκεών, κατά τη σχολική περίοδο 2013-2014, στα πλαίσια της ευέλικτης ζώνης εκπόνισε project με θέμα : "Οι Ολυμπιακοί αγώνες του χθες και του σήμερα". Στο τέλος της σχολικής χρονιάς οι μαθητές της τάξης, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς: Κα Βαγγούση Α. (Αγγλικών), Κο Χατζημπάρμπα Γ. (γυμναστή) και Κα Σταυγιαννουδάκη Σ.(δασκάλα) παρουσίασαν τις εργασίες τους σε όλους τους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς του σχολείου, στην αυλή του σχολικού κτιρίου. Όλοι άκουσαν τις παρουσιάσεις των εργασιών των μαθητών και την ομιλία της εκπ/κού των Αγγλικών Κας Βαγγούση Α. , είδαν τις αναρτημένες εργασίες των παιδιών και κατόπιν παρακολούθησαν την παρουσίαση τριών αρχαίων αγωνισμάτων ( αγώνας δρόμου, παγκράτιο και διελκυστίνδα) που έγιναν υπό την καθοδήγηση του γυμναστή μας. Μετά από αυτή την εκδήλωση ακολούθησε η τελετή αποφοίτησης της ΣΤ΄τάξης του σχολείου μας.


 

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Τη Δευτέρα 6-10-2014 το σχολείο μας θα συμμετέχει στον εορτασμό της  "ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ  ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ", που καθιερώνεται από το υπουργείο Παιδείας,  με γενικό σύνθημα " Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι".

  • Θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και παρουσιάσεις με θέματα: τη βία, το ρατσισμό, τη διαφορετικότητα,
  • θα προβληθούν αντίστοιχα video και ταινίες με θέμα τη διαφορετικότητα,
  • θα πραγματοποιηθούν αθλητικοί αγώνες μεταξύ μαθητών διαφορετικών τάξεων του σχολείου μας,
  • θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί, και
  • θα γίνουν πολλές εικαστικές παρεμβάσεις με δημιουργίες από όλους τους μαθητές μας!

  • Σε περίπτωση κακοκαιρίας οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε άλλη ημερομηνία.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ