Κυριακή 17 Μαΐου 2015

ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ!

Στα προαγωνιστικά του πανελλήνιου πρωταθλήματος της ενόργανης γυμναστικής που έγινε την Κυριακή 10 Μαΐου 2015 στο κλειστό γυμναστήριο της Μίκρας, μαθητές μας διακρίθηκαν σε πρώτες και δεύτερες θέσεις!
Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Ποδαράς,μαθητής της Δ΄τάξης, πήρε 7 μετάλλια στην κατηγορία Δ1 παμπαίδες
 4 ΧΡΥΣΑ: στους κρίκους-στο μονόζυγο-στο άλμα-στον πλάγιο ίππο και στο σύνθετο ατομικό
2 ΑΣΗΜΕΝΙΑ: στο ζυγό και στο έδαφος.
Ο αδερφός του, Αγάπιος Ποδαράς, μαθητής της Β΄τάξης, πήρε 4 ΧΑΛΚΙΝΑ μετάλλια στην κατηγορία Δ1 παμπαίδες: στο έδαφος-στο δίζυγο-στο μονόζυγο και στους κρίκους. Επίσης, πήρε την 4η θέση στο σύνθετο ατομικό.
Στα προαγωνιστικά της κολύμβησης η μαθήτρια της Δ΄τάξης Καμπούρη Κυριακή πήρε τη 2η θέση στα 50 μέτρα ελεύθερο και την 3η θέση στα 100 μέτρα ελεύθερο!



 Συγχαρητήρια για την επίπονη και φιλόδοξη προσπάθειά τους! 
ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ!!!

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

ΟΙ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ!!!

Η Πέμπτη 30 Απριλίου 2015 ήταν μια πολύ σημαντική ημέρα για το σχολείο μας! Οι μαθητές της Δ΄τάξης, με τη βοήθεια του Γυμναστή μας Χατζημπάρμπα Γεδεών και της κας Αναστασίας Βαγγούση, καθηγήτριας Αγγλικών στο σχολείο μας, προσκάλεσαν στο σχολείο μας τρεις παραολυμπιονίκες της σφαιροβολίας. Αυτή η πρόσκληση έγινε στα πλαίσια του προγράμματος της Ευέλικτης Ζώνης με το οποίο ασχολείται η Δ΄τάξη και έχει θέμα: "Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες"
Οι Παραολυμπιονίκες που μας τίμησαν με την παρουσία τους και τους ευχαριστούμε θερμά γι΄αυτό, είναι:
Αναστασία Τριανταφυλλίδου
Ηλίας Ναλμπάντης
Ανδρέας Βούτσιος
Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι μαθητές των Δ΄, Ε΄και ΣΤ΄τάξεων του σχολείου μας, οι δάσκαλοί τους, η διευθύντριά μας κα Αναστασιάδου Ελένη και το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων μας.
Οι αθλητές μας έδειξαν video με την προετοιμασία και τους αγώνες τους και απάντησαν στη συνέντευξη που έκανε η Δ΄τάξη, με ερωτήσεις που ετοίμασαν όλοι οι μαθητές στην τάξη τους από πριν.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την ευγενική προσφορά ανθοδέσμης στους Παραολυμπιονίκες και ελπίζουμε να έχουμε ανάλογες εκδηλώσεις συχνά στο σχολείο μας!!!


Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Δ΄ΤΑΞΗ

Στις μέρες μας ακούμε συνεχώς ότι η σωστή διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην πνευματική και σωματική μας υγεία.
Έτσι εμείς οι μαθητές της Δ΄τάξης με την κυρία Αναστασία Βαγγούση -καθηγήτρια Αγγλικών, ασχοληθήκαμε με αυτό το θέμα. Φέραμε πληροφορίες, εικόνες και ζωγραφιές και τελικά αποφασίσαμε να παρουσιάσουμε τις εργασίες μας οι οποίες φτιάχτηκαν με πλαστελίνη! Τα πιάτα που δημιουργήσαμε είναι:
  • υγιεινό και ανθυγιεινό πρωινό
  • υγιεινό και ανθυγιεινό μεσημεριανό
  • υγιεινό και ανθυγιεινό απογευματινό
  • υγιεινό και ανθυγιεινό βραδινό.
Εσείς ποια θα διαλέγατε;


Κυριακή 10 Μαΐου 2015

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Την Παρασκευή 8 Μαΐου2015, στο χώρο του αμφιθεάτρου μας , μας επισκέφθηκε ο κύριος Σάββας Βαλαβανίδης, οδοντίατρος στο επάγγελμα και γονέας μαθητών των Α΄και Γ΄τάξεων του σχολείου μας! Ο λόγος της πολύ ευχάριστης επίσκεψής του είναι η εργασία με την οποία ασχολούνται οι Α΄και Β΄ τάξεις  με τίτλο: "ΔΟΝΤΑΚΙΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ...ΜΑ ΘΑ΄ΡΘΟΥΝ ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ"!!!
Ο κος Βαλαβανίδης μας μίλησε για το ρόλο των δοντιών, το σχηματισμό τους, από τι αποτελούνται και μας παρουσίασε στον ανακλαστικό προβολέα "Το αλφάβητο των δοντιών" , λέξεις που έχουν σχέση με τα δόντια. Μας μίλησε και για την υγιεινή των δοντιών, δείχνοντάς μας πώς πρέπει να πλένουμε τα δόντια μας!

Στη συνέχεια όλα τα παιδιά παρακολούθησαν την ταινία "Οι φρουροί των δοντιών", η οποία με πολύ όμορφο και ταιριαστό για την ηλικία τους τρόπο, τους δίδαξε πόσο σημαντική είναι η περιποίηση των δοντιών μας καθημερινά!!! 

Κατόπιν μας μοίρασε έντυπο υλικό με ζωγραφιές, ασκήσεις και πληροφορίες για τα δόντια μας.
Ο γιος του κυρίου Βαλαβανίδη, ο Αριστείδης,  βοήθησε τον πατέρα του μοιράζοντας στα παιδιά οδοντόπαστες!



Ευχαριστούμε πολύ τον κο Σάββα Βαλαβανίδη για τον πολύτιμο χρόνο και τις πολύτιμες γνώσεις που μας χάρισε!
Οι  Α΄και Β΄τάξεις

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

"ΜΙΚΡΟΙ ΓΕΩΡΓΟΙ", ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΟΙ Α΄ΚΑΙ Β΄ΤΑΞΕΙΣ

Την Πέμπτη 7 Μαΐου 2015 οι τάξεις Α΄και Β΄επισκέφθηκαν τον πολυχώρο "Μικροί Ήρωες" και παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: "Οι μικροί γεωργοί".
Κατόπιν  διασκέδασαν παίζοντας πολλά παιχνίδια στις εγκαταστάσεις του πολυχώρου.


Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ- Γ΄ΤΑΞΗ(συνέχεια)

Τα παιδιά της Γ΄τάξης συνεχίζουν να μας εκπλήσουν ζωγραφίζοντας πολύ όμορφα τα όσα θαυμαστά διδάσκονται στην Ιστορία τους!!! Απολαύστε τα:

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 2015

Αγαπητοί γονείς,
σας ενημερώνουμε ότι στα πλαίσια της Γιορτής Παιδείας 2015 του Δήμου Νεάπολης-Συκεών, το σχολείο μας συμμετέχει στην Εικαστική Ομαδική Έκθεση με κατασκευές και χειροτεχνίες των μαθητών/τριών μας.
Σας προσκαλούμε στα εγκαίνια της Εικαστικής Ομαδικής Έκθεσης την Πέμπτη 7 /5 /2015 και ώρα 6.00μ.μ. στην Αίθουσα Τέχνης Δημοτικού Καταστήματος Νεάπολης, Στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 125,Νεάπολη.
Η διάρκεια της Έκθεσης είναι έως 5 Ιουνίου 2015.
Παρακολουθήστε το χώρο της Έκθεσής μας στις παρακάτω φωτογραφίες:








Τρίτη 5 Μαΐου 2015

ΑΝΘΟΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Aγαπητοί γονείς,
στα πλαίσια της γιορτής της μητέρας, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σκέφτηκε να δώσει χρώμα στο σχολείο μας γεμίζοντάς το με πολύχρωμα, ανοιξιάτικα λουλούδια διοργανώνοντας την πρώτη μας Ανθοέκθεση στο χώρο της εισόδου του νέου μας σχολείου. Σκοπός μας είναι να χαρούμε όλοι μαζί και να έρθουμε πιο κοντά στη φύση.
Για το λόγο αυτό, οι μαθητές του σχολείου μας θα επισκεφθούν το χώρο της ανθοέκθεσης μαζί με τους δασκάλους των τάξεων για να γνωρίσουν από κοντά διάφορα είδη λουλουδιών.

Οι ημέρες και ώρες της Ανθοέκθεσης είναι:
Παρασκευή 8/5 12.00μ.μ.-15.00μ.μ
Σάββατο 9/5  10.00π.μ.- 19.00μ.μ.
Κυριακή 10/5 10.00π.μ.- 19.00μ.μ.
Θα είμαστε εκεί για να σας βοηθήσουμε να διαλέξετε τα κατάλληλα λουλούδια για να δωρίσετε στη μητέρα σας ή για να ομορφύνετε τα μπαλκόνια και τις αυλές σας.
Με τιμή, το Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 8ου δημ. σχ. ΣΥΚΕΩΝ