Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

ΕΡΓΑΣΙΕΣ Β΄ΤΑΞΗΣ στο γ΄τρίμηνο

Και στο τρίτο τρίμηνο τα παιδιά της Β΄τάξης έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους! Φτιάξαμε σελιδοδείκτες για την Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου
κατασκευάσαμε καλαθάκια για το ΠΑΣΧΑ και άλλες κατασκευές

ζωγραφίσαμε τα παλιά επαγγέλματα
κάναμε τις ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ των αγαπημένων μας ζώων
παρουσιάσαμε τα αγαπημένα μας βιβλία, σύμφωνα με τις Βιβλιοπαρουσιάσεις που διδαχτήκαμε
επισκεφθήκαμε την Ανθοέκθεση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων μας
φτιάξαμε καρτούλες για τη γιορτή της ΜΗΤΕΡΑΣ



παίξαμε παλιά, παραδοσιακά παιχνίδια μέσα και έξω από την τάξη
κατασκευάσαμε χειροτεχνίες με χαρτί ακολουθώντας οδηγίες
γράψαμε τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε
μελετήσαμε και περιγράψαμε τι περιλαμβάνει μια εφημερίδα και...

φτιάξαμε την εφημεριδούλα μας:"Τα 23 χρώματα της άνοιξης" και σε χειρόγραφη αλλά και σε ηλεκτρονική μορφή
και ολοκληρώσαμε το project Αγωγής Υγείας που κάναμε όλον τον Απρίλιο και τον Μάιο σε συνεργασία με την Α΄τάξη με τίτλο:"Δοντάκια χάνονται... μα θα΄ρθουν σιδερένια".


 Εύχομαι όλα τα παιδιά να συνεχίσουν να είναι δημιουργικά και χαρούμενα σε όλες τις τάξεις του Δημοτικού Σχολείου!
ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!
Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΣΑΣ 
ΚΑΡΑΚΟΥΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ


Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΤ΄ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 2015

Τη Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015, στο αμφιθέατρο του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης των παιδιών της ΣΤ΄τάξης, σχολικού έτους 2014-2015. Η γιορτή ξεκίνησε στις 19.00΄μ.μ. με την καθοδήγηση του δασκάλου της τάξης, κου Μπαζάκου Αθανάσιου.
Τα παιδιά φορώντας τα καλά τους μας τραγούδησαν, μας μίλησαν για τις σκέψεις και τις αρετές που αποκόμισαν, μας είπαν για τα μελλοντικά τους σχέδια και φυσικά χόρεψαν με την καρδιά τους!!!
Μετά τη λήξη της γιορτής ακολούθησε δεξίωση για την οποία φρόντισε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας. Ο μπουφές ήταν πλούσιος από νόστιμα αδέσματα, προσφορά των γονέων των παιδιών της ΣΤ΄τάξης.
Όλοι εμείς τους ευχόμαστε ΚΑΛΗ  ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ και στις ανώτερες βαθμίδες της Εκπαίδευσης!!!

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Δ΄ΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015 και ώρα 18.00΄μ.μ. η Δ΄τάξη του 8ου Δημοτικού Σχολείου ΣΥΚΕΩΝ, με την καθοδήγηση της κας Βαγγούση Αναστασίας των Αγγλικών και του κου Χατχημπάρμπα Γεδεών της Φυσικής Αγωγής, παρουσίασαν τις εργασίες που εκπόνησαν σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης με θέμα:"Ολυμπιακοί- Παραολυμπιακοί Αγώνες".
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αυλή του σχολείου και την παρακολούθησαν πολλοί μαθητές,γονείς και φυσικά όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου. Έγιναν ομιλίες από τους μαθητές που παρουσίασαν, με λόγια και με πράξεις, τρία προσομοιωμένα αθλήματα των παραολυμπιακών Αγώνων.
Επίσημοι καλεσμένοι της εκδήλωσης ήταν αθλητές της Καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο του Συλλόγου ΑΡΗΣ οι οποίοι και έκαναν μια επίδειξη αγώνα μπάσκετ με αμαξίδια.
Όλες οι εργασίες των παιδιών ήταν αναρτημένες στους τοίχους του σχολείου κι έτσι οι γονείς και όλοι οι καλεσμένοι μας είχαν την ευκαιρία να τις δουν.
Η όλη εκδήλωση έκλεισε με μια μικρή δεξίωση που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας και περιείχε λαχταριστά εδέσματα από τους γονείς των μαθητών της Δ΄τάξης!
Σας ευχαριστούμε όλους θερμά!!!

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ "ΑΓΝΑΝΤΙ"

Στις 5 Ιουνίου 2015 το σχολείο μας πραγματοποίησε την ημερήσια εκδρομή του στο κτήμα "ΑΓΝΑΝΤΙ" στο χωριό Λευκοχώρι Θεσσαλονίκης. Ήταν μια όμορφη εκδρομή όπου τα παιδιά είδαν διάφορα ζώα, όπως κότες, πρόβατα, χήνες και φυσικά άλογα με τα οποία έκαναν ιππασία! Έκαναν κανό, τοξοβολία, σκοποβολή και βέβαια απόλαυσαν ελεύθερο παιχνίδι στα γήπεδα και τις παιδικές χαρές! Ο καιρός ήταν με το μέρος μας και όλοι, γονείς, δάσκαλοι και παιδιά απόλαυσαν μια ωραία εκδρομή!
 Και του χρόνου!!!





Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ Δ΄ΚΑΙ Ε΄ΣΤΗ ΒΕΡΓΙΝΑ



Την Τρίτη 12 Μαΐου 2015 οι Δ΄ και Ε΄  τάξεις του Σχολείου μας με τη συνοδεία της διευθύντριας του σχολείου κυρίας Αναστασιάδου Ελένης, της δασκάλας της Δ΄ τάξης κυρίας Γούναρη Μαριέλπης και της καθηγήτριας των Αγγλικών κυρίας Βαγγούση Αναστασίας, επισκέφθηκαν το Μουσείο της Βεργίνας.
Οι δύο ξεναγοί, οι οποίοι επίσης συνόδευσαν τους μαθητές, μας ξενάγησαν σε όλο το μουσείο. Ακούσαμε, είδαμε, μάθαμε πολλές πληροφορίες και εντυπωσιαστήκαμε από τα εκθέματα. Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία και θα θέλαμε να επαναληφθεί.
Ευχαριστούμε τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του Σχολείου μας για την συνδρομή τους στην πληρωμή του λεωφορείου.