Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Η Β' ΤΑΞΗ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΚΟΜΙΚΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

Η Β' τάξη μας παρουσιάζει τη δουλειά που έκανε στο μάθημα της Γλώσσας και στην παραγωγή γραπτού λόγου. Με τη δασκάλα τους, την κα Όλγα, εικονογραφήσανε και γράψανε παραμύθια και δημιούργησαν τα δικά τους κόμικς. Απολαύστε τα!
 
 
 
 
 
 
 
Συγχαρητήρια στα παιδιά που εργάστηκαν τόσο δημιουργικά!!!

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΕΙ ΘΕΑΤΡΟ

Αγαπητοί γονείς, με χαρά σας γνωστοποιούμε ότι το σχολείο μας έχει κανονίσει να παρακολουθήσει δύο θέατρικές παραστάσεις τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο!
Στις 18 Δεκεμβρίου θα δούμε: "Ο Μικρός Πρίγκιπας" στο θέατρο Αριστοτέλειο και στις 25 Ιανουαρίου 2016 θα πάμε στο Μέγαρο Μουσικής για να παρακολουθήσουμε την παράσταση: "Παραμύθι χωρίς όνομα" από την Κάρμεν Ρουγγέρη!
Γνωρίζοντας την αξία της θεατρικής παιδείας πιστεύουμε πως η συμμετοχή των παιδιών μας θα είναι καθολική!

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

17η ΝΟΕΜΒΡΗ: ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ Ε' ΤΑΞΗΣ

Την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015, στις 9.00΄π.μ. στο αμφιθέατρο του Σχολείου μας, πραγματοποιήθηκε η γιορτή Μνήμης για την Επέτειο του Πολυτεχνείου. Τη γιορτή μας παρουσίασε η Ε' τάξη και η δασκάλα τους κα Σταυγιαννουδάκη Σπυριδούλα. Τα παιδιά μας παρουσίασαν το Χρονικό των ημερών εκείνων, μας απήγγειλαν ποιήματα, μας τραγούδησαν και μας δραματοποίησαν καθημερινές ιστορίες απλών ανθρώπων που βίωναν το καθεστώς της δικτατορίας.
Συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθειά τους!


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ Α΄ ΚΑΙ Β΄ ΤΑΞΕΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ

Την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015 οι τάξεις Α' και Β' πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο χώρο του ΝOESIS -Πλανητάριο. Εκεί παρακολουθήσαμε την ταινία " Ζουλοφύλακες" όπου γνωρίσαμε τους πλανήτες: Δία, Αφροδίτη και Άρη μέσα από τις περιπέτειες των ηρώων μας.  Οι Ζουλοφύλακες πολεμώντας τον Τρούντορ κατάφεραν να βρουν πρώτοι το Καμπούμπι-Ρούμπι!!!
Κατόπιν, παρακολουθήσαμε την ιστορία:" Ορίων", ο οποίος για χάρη του έρωτά του προς την Άρτεμη- Σελήνη, μεταμορφώθηκε στον αστερισμό που υπάρχει στον ουρανό!!!
Τέλος, τα παιδιά  φορώντας τα ειδικά γυαλιά, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στο Κοσμοθέατρο την ταινία "Δεινόσαυροι". Γνώρισαν πού πρωτοεμφανίστηκαν οι Δεινόσαυροι στη γη και πώς εξελίχθηκε το είδος τους σύμφωνα με τις κλιματολογικές συνθήκες που επικράτησαν. Η 3/D εμπειρία τους ενθουσίασε πολύ!!!
 

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

ΤΑ ΣΤΕΡΕΑ ΤΗΣ Β' ΤΑΞΗΣ

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β' τάξης κατασκεύασαν με απλά υλικά, αλλά με πολύ μεράκι, τα δικά τους γεωμετρικά στερεά!!! Αφορμή στάθηκε το αντίστοιχο μάθημα που διδάχτηκαν στα Μαθηματικά. Δείτε τις δημιουργίες τους:



Συγχαρητήρια στην προσπάθεια των παιδιών!!!

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

"ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ" ΠΟΙΗΜΑΤΑ Δ' ΤΑΞΗΣ

Τα παιδιά της Δ΄τάξης του σχολείου μας, αφού διδάχθηκαν την ενότητα "ΤΟ ΝΕΡΟ" στο μάθημα της Γλώσσας, σκέφτηκαν να δημιουργήσουν τα δικά τους ποιήματα με θέμα: "Το νερό"!!! Απολαύστε τα:


ΕΚΔΡΟΜΗ Γ΄ΚΑΙ Δ' ΤΑΞΕΩΝ ΣΕ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΚΑΙ ΕΛΤΑ



Την Τετάρτη 21-10-15 οι Γ΄ και Δ΄ τάξεις του σχολείου μας επισκέφτηκαν τον Ιερό Ναό του πολιούχου της πόλης μας Αγίου Δημητρίου. Η συνοδός μας κ. Βίκυ Μακρίδου μας έδειξε πολλές πλευρές του μεγαλοπρεπούς ναού: τα παρεκκλήσια, τις κατακόμβες, τους κίονες… Μάθαμε πολλά για το στολίδι της πόλης μας.
Όσο η μια τάξη ξεναγούνταν στον Ι.Ν., η άλλη τάξη επισκεπτόταν το υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ που βρίσκεται απέναντι. Εκεί η κ. Γούναρη Ελένη, προϊσταμένη του υποκαταστήματος, μας ενημέρωσε για το έργο των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Γράμματα, δέματα, λογαριασμοί, αποστολές χρημάτων σε όλον τον κόσμο…… Χιλιάδες Έλληνες εξυπηρετούνται καθημερινά στα υποκαταστήματα των ΕΛ.ΤΑ.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τόσο τη συνοδό μας στον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου, κυρία Βίκυ Μακρίδου,  όσο και την κ. Γούναρη Ελένη, προϊσταμένη του υποκαταστήματος, για τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες που μας έδωσαν.