Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016 επισκέφθηκαν υπεύθυνοι οδοντίατροι του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας 3ης ΥΠΕ για το πρόγραμμα: "Προληπτική οδοντιατρική" την Α΄τάξη του σχολείου μας. Αφού εξέτασαν τα δόντια των παιδιών, μας μίλησαν για το πώς πρέπει και πότε  να πλένουμε τα δόντια μας, τι να τρώμε για να έχουμε γερά δόντια και μας έδειξαν ένα πολύ διασκεδαστικό και ταυτόχρονα διδακτικό video με τίτλο:"Τερηδόνα".
Τα παιδιά δεν φοβήθηκαν καθόλου και φάνηκαν ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένα στο θέμα της υγείας των δοντιών τους!!!


 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016 το 8ο δημοτικό σχολείο ΣΥΚΕΩΝ παρακολούθησε στο Μέγαρο Μουσικής τη θεατρική παράσταση σε διασκευή της Κάρμεν Ρουγγέρη "Παραμύθι χωρίς όνομα" της Πηνελόπη Δέλτα.
Ήταν μια καταπληκτική παράσταση με πολλή δράση-κίνηση αλλά, κυρίως, με ένα σπουδαίο δίδαγμα:"Φροντίζοντας ένας αρχηγός την Παιδεία- τα σχολεία του κράτους του, με πολλή δουλειά και φυσικά συλλογικότητα, κάθε βασίλειο-κράτος αναγεννάται και γίνεται σπουδαίο!!!"






Δεν είναι τυχαίο που η παράσταση άρεσε σε όλα τα παιδιά!!! Συγχαρητήρια στους συντελεστές της παράστασης!

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΝΤΑΙ Γ΄ΤΑΞΗ



Την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016 τα παιδιά της Γ΄τάξης του σχολείου μας , παίρνοντας αφορμή από το μάθημα της Γλώσσας: «Τα χαρτιά ανακυκλώνονται», αποφάσισαν να κάνουν την εξής εργασία:
Κατασκεύασαν με κουτιά, ξύλα, κόλλες και άλλα υλικά τους ήρωες- μαριονέτες του μαθήματος και αφού έμαθαν τα λόγια, ανέλαβαν ρόλους και δραματοποίησαν το μάθημα.
Έτσι το αποτέλεσμα ήταν μια όμορφη παράσταση την οποία την απόλαυσαν όλοι τους. Φυσικά τα οικολογικά μηνύματα του μαθήματος έπιασαν τόπο γιατί και οι κατασκευές τους ήταν από ανακυκλώσιμα υλικά και τα παιδιά κατανόησαν καλύτερα τα μηνύματα αυτά!




Συγχαρητήρια!!!