Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΣ ΑΓΟΡΑ

Αγαπητοί γονείς,
το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας πραγματοποιεί και φέτος λαχειοφόρο αγορά, προκειμένου τα έσοδα να διατεθούν για την κάλυψη αναγκών του σχολείου μας και των μαθητών μας, με διάφορα δώρα όπως: ΠΟΔΗΛΑΤΟ, 2 ΤΑΜΠΛΕΤ, CD PLAYER και άλλα πολλά.
Το αντίτιμο για κάθε λαχνό ορίστηκε στο 1 ευρώ. Η πώληση των λαχνών θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου από τα μέλη του Δ.Σ.Συλλόγου κατά τη διάρκεια του πρώτου διαλείμματος (9.40'-10.00') στο χώρο του σχολείου. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Μαρτίου μετά την πρωινή προσευχή στο σχολείο και μπορούν να είναι παρόντες όσοι γονείς επιθυμούν.
Επειδή η συγκέντρωση δώρων ακόμα συνεχίζεται, όποιος γονιός θα ήθελε να προσφέρει κάποιο δώρο, ας απευθυνθεί στα μέλη του Σ.Δ. του Συλλόγου:
Στύλα Χριστίνα    2310 213652     6932272499
Συκωτίδου Πάτρα  2310 246170    6945338239
Κωφίδου Δέσποινα    6948627451
Μπαζίγου Άννα  2310202647    6979667111
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη βοήθεια και τη συμμετοχή σας!
Με τιμή το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΜΟΥΤΣΙΟΣ                                           ΑΝΝΑ ΜΠΑΖΙΓΟΥ

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

ΠΡΟΛΗΨΗ- ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ Ε' ΤΑΞΗ

Η Ε' τάξη του σχολείου μας, κατά το πρώτο τρίμηνο, πραγματοποίησε εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα:"Πρόληψη- Διακοπή καπνίσματος". Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε μέσα στην τάξη σε συνεργασία με την κυρία Καρυδέλη Αικατερίνη, επισκέπτρια Υγείας του Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής,σε 3 δίωρα.
Ξεκινήσαμε  με την ενημέρωση των παιδιών και τον χωρισμό τους σε ομάδες. Κάθε ομάδα δούλεψε με βιωματικό παιχνίδι και ετοιμάστηκε κι ένα θεατρικό. Τα παιδιά παρουσίασαν όλες τις εργασίες τους που περιλάμβαναν και διαφήμιση και δημιουργία αφίσας και δημιουργία κολάζ-ζωγραφικής και δημιουργία Power Point. Στο τέλος ακολούθησε συζήτηση και καταλήξαμε στα συμπεράσματα:
"ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ- ΜΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ"
"ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ, ΜΗΝ ΚΑΠΝΙΣΕΙΣ ΠΟΤΕ"!!!




Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΑΞΕΩΝ Γ' ΚΑΙ Δ' ΣΤΟΝ ΛΥΡΙΚΟ ΠΛΑΝΗΤΗ



Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2015 η Γ΄ και η Δ΄ τάξη του σχολείου μας επισκέφθηκαν τη Στέγη Πολιτισμού ¨Λυρικός Μικρός Πλανήτης ¨ .
Παρακολουθήσαμε τα εκπαιδευτικά προγράμματα :
·        « Η μυθολογία σε αναπαράσταση » για τη  Γ΄ τάξη και
·        « Άκου με που σου μιλώ να τα βρούμε στο λεπτό » για τη Δ΄ τάξη
Μέσα από θεατρικό παιχνίδι, εργασίες, μουσικοκινητική αγωγή προσεγγίσαμε τα δύο θέματα και περάσαμε δύο ευχάριστες ώρες.


Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΦΙΛΥΡΟΥ

Τα Χριστούγεννα του 2015 μια ομάδα παιδιών της Ε΄τάξης είπαν τα κάλαντα στα μαγαζιά της γειτονιάς και μάζεψαν 100,50 ευρώ. Τα χρήματα αυτά κατατέθηκαν μέσα από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων στο ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ στο Φίλυρο.
Συγχαρητήρια στα παιδιά για την αξιόλογη εθελοντική τους πρωτοβουλία !

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Ε' ΣΤ' ΤΑΞΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΗΡΩΕΣ

Τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016 οι τάξεις Ε' και Στ' του σχολείου μας παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: "Μέλι, το θαύμα της φύσης" στον πολυχώρο Μικροί Ήρωες.
Εκεί τα παιδιά είδαν διάφορα γήπεδα στα οποία παίξανε πολλά παιχνίδια όπως: γκολφ, ποδόσφαιρο, μήλα κι ένα παιχνίδι δρόμου. Στη συνέχεια κάθισαν στις θέσεις τους και οι υπεύθυνες κυρίες τους μίλησαν για το μέλι, τις μέλισσες και πώς το δημιουργούν. Επίσης, δοκίμασαν τριών ειδών μέλια: πευκόμελο, ανθόμελο και θυμαρίσιο. Τέλος, κάνανε τη δουλειά του μελισσοκόμου φορώντας την ειδική στολή του και χρησιμοποιώντας τα ειδικά εργαλεία του.
Τα παιδιά έμειναν ενθουσιασμένα γιατί η επίσκεψη ήταν πολύ ενδιαφέρουσα!