Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ Δ' ΤΑΞΗ

Την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016 το Σχολείο μας γιόρτασε τη διπλή γιορτή της 25ης Μαρτίου στο αμφιθέατρό μας. Τη γιορτή ανέλαβε η Δ' τάξη και ο δάσκαλός τους κος  Ιωαννίδης Παναγιώτης. Τα παιδιά δούλεψαν με ιδιαίτερο ζήλο και προσπάθεια: βρήκαν πληροφορίες για τις ιστορικές εκείνες ημέρες της Επανάστασης του 1821, μας είπαν για την εξέλιξη του Αγώνα σε όλη την τότε Ελλάδα και την υπόλοιπη Οθωμανική Αυτοκρατορία, διάβασαν ποιήματα, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς και φυσικά τραγούδησαν όμορφα τραγούδια που αναφέρονται στην εποχή εκείνη. Στο μουσικό μέρος της γιορτής είχαν και την πολύτιμη βοήθεια της δασκάλας της  μουσικής κας Μελίδου Φωτεινής καθώς και τα παιδιά:
Μαυρόπουλος Δημήτρης Δ΄τάξη κιθάρα
Τερψιάδου Μυτρώ  Ε' τάξη αρμόνιο
Κούλας Δημήτρης  Στ' τάξη μπουζούκι









Συγχαρητήρια για την πολύ όμορφη γιορτή που μας παρουσιάσατε!

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΣΤΗΝ Ε' ΤΑΞΗ



Τα πεμπτάκια!!!      Να΄μαστε πάλι!
Με αφορμή την ενότητα στη Γλώσσα «Βιβλία- Βιβλιοθήκες» δημιουργήσαμε τη δική μας βιβλιοθήκη στην τάξη μας! Όλα τα παιδιά φέρανε βιβλία και αναλάβαμε σε ομάδες την οργάνωση και τη λειτουργία της. Δανειζόμαστε βιβλία και ξεκινάμε…σκυταλοδρομία ανάγνωσης. Διαβάζουμε, γράφουμε περιλήψεις, δημιουργούμε σταυρόλεξα ή ακροστιχίδες… Και συνεχίζουμε!!!




Να'μαστε πάλι!
Μετά την Καθαρή Δευτέρα αποφασίσαμε όχι μόνο να μιλήσουμε για τη Σαρακοστή αλλά να τη βιώσουμε κιόλας! Έτσι φέραμε σαρακοστιανά εδέσματα και τρώγοντας μιλήσαμε για το νόημα της Σαρακοστής και τα έθιμα του λαού μας!



Καλή Σαρακοστή σε όλους και πάντα να είστε δημιουργικοί!!!



Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

ΠΑΙΖΩ ΜΕ ΤΟ ΤΑΓΚΡΑΜ

Παίρνοντας αφορμή τα μαθήματα των Μαθηματικών των Α' και Β' τάξεων, πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο έχετε την ευκαιρία να παίξετε on line με το τάγκραμ. Καλό κι ευχάριστο παιχνίδι!!!


Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΣΤ' ΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Το Σχολείο μας διοργάνωσε φέτος, με επιτυχία, μια εκπληκτική τριήμερη εκδρομή στην Αθήνα! Πραγματοποιήθηκε στις 19,20 και 21 Φεβρουαρίου 2016 με πολύ καλό καιρό και ευτυχώς χωρίς μεγάλη ταλαιπωρία  λόγω των μπλόκων των αγροτών. Συμμετείχαν αρκετά παιδιά με τους γονείς τους και συνόδευαν η διευθύντρια κα Αναστασιάδου Ελένη και οι εκπαιδευτικοί Γούναρη Μαριέλπη (δασκάλα), Χατζημπάρμπας Γεδεών (γυμναστής).
Τα παιδιά επισκέφθηκαν την Ακρόπολη και το Μουσείο της, την Παλιά και νέα Βουλή, την Πλατεία Συντάγματος - παρακολούθησαν την αλλαγή Φρουράς και λόγω εποχής δεν είχε πολύ κόσμο, οπότε την απόλαυσαν ιδιαίτερα. Έκαναν περιήγηση με τρένο στο ιστορικό κέντρο της πόλης (Θησείο, Μοναστηράκι, Πλάκα), επιβιβάστηκαν στο Μετρό απολαμβάνοντας τη διαδρομή και φυσικά εντυπωσιάστηκαν από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού όπου είδαν την ιστορία της Αγίας Σοφίας σε μια παραγωγή που δημιουργήθηκε με τη βοήθεια της εικονικής πραγματικότητας.



Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

ΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΓΛΥΠΤΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ!

Στις 10 , 11 και 15 Μαρτίου του 2016 είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τον κύριο Νικόλαο Κούτουλα, καλλιτεχνικό δημιουργό γλυπτών. Είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά κάποια έργα του, μιας και μας τα έφερε στο σχολείο, σε μια πολύ όμορφη έκθεση στο αμφιθέατρό μας!!! Τα παιδιά κάθε μία τάξης ξεχωριστά είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί του, να ακούσουν πώς και με τι υλικά φτιάχνει τις δημιουργίες του, τα ονόματα των έργων και τι υποδηλώνουν.
Ήταν μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση και για τα μικρά και για τα μεγάλα παιδιά γιατί είχαν την ευκαιρία να ρωτήσουν άμεσα ό,τι ήθελαν μιας και ο δημιουργός των έργων ήταν μπροστά τους.

Επίσης, ήταν ένα πολύ καλό μάθημα Μουσειακής Αγωγής και Αισθητικής Αγωγής, και μάλιστα ...μέσα στο χώρο του Σχολείου μας!!!




Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Η ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2015 γιορτάσαμε και φέτος την  Τσικνοπέμπτη! Τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και φέτος έψησε σουβλάκια και μοίρεσε χυμούς σε όλους μας! Οι τάξεις Ε' και ΣΤ' μας παρουσίασαν το "Γαϊτανάκι" και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς. Οι μαθητές των τάξεων Β' και Γ' έπαιξαν διασκεδαστικά παιχνίδια και καταλήξαμε όλοι μαζί να χορεύουμε στους ρυθμούς της μουσικής στην αυλή του Σχολείου μας!!!

ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙ



Με ιδιαίτερη επιτυχία διεξήχθη την Τρίτη 1 και την Τετάρτη 2 Μαρτίου το 1ο Ενδοσχολικό Τουρνουά Σκάκι με την συνδρομή του Σκακιστικής Ακαδημίας Νεάπολης-Συκεών.
Το σκάκι προωθεί στα παιδιά την καλλιέργεια ηθικών αξιών(αποφασιστικότητα, επιμέλεια, αυτοκριτική, αντικειμενικότητα), την ενίσχυση του αυτοελέγχου με αποτέλεσμα τον έλεγχο της επιθετικότητας και της διάσπασης προσοχής. Θέλοντας να προωθήσουμε και να αξιοποιήσουμε τις δεξιότητες και τις ικανότητες των μαθητών/τριών μας, συμμετείχαμε στη διοργάνωση ενδοσχολικών αγώνων οι οποίες στη συνέχεια γίνονται διασχολικοί για τους μαθητές/τριες που θα διακριθούν.
 Συμμετείχαν 45 μαθητές από όλες τις τάξεις.
Όλοι οι συμμετέχοντες πήραν βεβαιώσεις και επαίνους συμμετοχής  ενώ όσοι διακρίθηκαν και προκρίθηκαν για το επόμενο επίπεδο, πήραν μετάλλια.
Οι μαθητές/τριες που θα προχωρήσουν είναι:
1.Μαρκάδας Κων/νος

2.Ασλανίδης Κυριάκος

3.Φυράκου Άννα

4.Ρουμελιώτου Ραφαέλα

5.Θεοδωρίδου Αθανασία
Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και ευχόμαστε κι άλλες διακρίσεις . Όραμά μας είναι να αποκτήσει το Σχολείο μας τη δική του ομάδα, η οποία θα μας εκπροσωπεί σε διοργανώσεις σχολικών αγώνων σκακιού.

Η Β' ΤΑΞΗ ...ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ!!!

Τα παιδιά της Β' τάξης, το τρίμηνο αυτό, με την καθοδήγηση και την οργάνωση της κυρίας τους,
δημιούργησαν τις αφίσες τους

δημιούργησαν το Λεξικό της τάξης τους, αφού μαθανε πων να διαχειρίζονται το Λεξικό

και δημιούργησαν ένα καταπληκτικό Λαογραφικό Μουσείο μέσα στο χώρο του σχολείου μας κι έτσι έδωσαν την ευκαιρία σε γονείς και συμμαθητές να το επισκεπτούν και να το θαυμάσουν!!!




Πολλά συγχαρητήρια για την προσπάθειά τους!!!