Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

ΤΑ ΠΕΜΠΤΑΚΙΑ ...ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ!!!

Με αφορμή την ενότητα "Κατασκευές" στο μάθημα της Γλώσσας-Κατασκευές της φύσης, κατασκευές των ανθρώπων, μαθηματικές κατασκευές- εμείς τα παιδιά της Ε' τάξης του Σχολείου μας κάναμε τις δικές μας ομαδικές κατασκευές!!! Δείτε τις δημιουργίες μας και επιβραβεύστε μας!!!
Συγχαρητήρια για τις ικανότητές σας να μαζέψετε όλα αυτά τα υλικά και με πολλή υπομονή να τα μετατρέψετε σε υπέροχες δημιουργίες! ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!!!



Τρίτη 12 Απριλίου 2016

ΔΙΑΝΟΜΗ ΦΡΟΥΤΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2016, μέσα στα πλαίσια του προγράμματος με θέμα:"Πρόγραμμα ενεργειών σωστής εκπαίδευσης- υγιεινής διατροφής στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας -Διανομή φρούτων στους μαθητές", γνωστή εταιρία μας επισκέφθηκε και μας μίλησε για την υψηλή διατροφική αξία των φρούτων και πόσο ωφέλιμα είναι για τον οργανισμό μας. Αναλύσαμε τα θρεπτικά συστατικά των τροφών, μιλήσαμε για τη σημασία της Τροφικής Πυραμίδας και τέλος μοιράστηκαν μπανάνες στα παιδιά όλων των τάξεων!



 

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ Α' ΚΑΙ Β' ΤΑΞΕΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΥΚΕΩΝ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικής Λογοτεχνίας στις 2-4-2016, το σχολείο μας προγραμμάτισε να συμμετέχει στις εκδηλώσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Συκεών. Έτσι, στις 6-4-2016 και ημέρα Τετάρτη οι τάξεις Α' και Β' με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών τους επισκέφθηκαν τη Βιβλιοθήκη.
 
Εκεί συναντήσαμε τις μουσικούς:
Σεβαστή Τσακίρογλου  (αφήγηση-τσέλο)
Σταθάκη Έλσα (ακορντεόν)
Μας παρουσίασαν το παιδικό παραμύθι: "Ο Ιπποπότης και η Νεραϊγελάδα" του Νίκου Παναγιωτόπουλου, το οποίο "έντυσαν" μουσικά με πολύ ωραίες μελωδίες! Τα παιδιά έκατσαν αναπαυτικά, άκουσαν το παραμύθι και ταυτόχρονα με αυτοσχέδιες καστανιέτες συμμετείχαν στη μουσική! Ήταν ένα παραμύθι με πολλά και "μπερδεμένα" ονόματα ζώων και φυτών που τόνιζε την έννοια της διαφορετικότητας!




Ευχόμαστε τα παιδιά να αγαπάνε το βιβλίο και να ασχολούνται με τη Λογοτεχνία!!!


Η ΕΛΙΑ-ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Δ' ΤΑΞΗ



Με αφορμή το κεφάλαιο ¨ Η ΕΛΙΑ ¨, στο βιβλίο της Γλώσσας, οι μαθήτριες και οι μαθητές της Δ΄ τάξης ολοκλήρωσαν τις παρακάτω ζωγραφιές και ποιήματα.


Δ΄ τάξη Η ελιά from Ευαγγελία Καρακούτα
Μπράβο στα παιδιά για τη μεγάλη φαντασία τους!!! 

Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR ΑΝΘΟΕΚΘΕΣΗ

4/4/2016
Αγαπητοί γονείς,
ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σας προσκαλεί στο πασχαλινό bazaar που διοργανώνει στο χώρο του σχολείου, όπου μπορείτε να αγοράσετε χειροποίητες λαμπάδες, στεφάνια και κοσμήματα από Δευτέρα 11-4-2016 έως Παρασκευή 15-4-2016, Ώρες Λειτουργίας: 13.00'-14.00'. Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα μπορούν να αγοράζουν λαμπάδες και κατά τη διάρκεια του πρωινού διαλείμματος.
Επίσης, την Κυριακή 17-4-2016 από τις 10.00' και έως τις 18.00' στο χώρο του σχολείου θα πραγματοποιηθεί η 2η ΑΝΘΟΕΚΘΕΣΗ μας και μπορείτε να διαλέξετε πολύχρωμα άνθη για να στολίσετε τις αυλές και τα μπαλκόνια σας.
Σας περιμένουμε όλους στο σχολείο μας νε ενισχύσετε τις προσπάθειές μας, καθώς με τα έσοδα θα αγοράσουμε για τους μαθητές μας καινούριες στολές για τις παρελάσεις, θα διοργανώσουμε τη γιορτή αποφοίτησης της Στ' τάξης και την καλοκαιρινή γιορτή του σχολείου, θα μπορούσαμε να συμβάλλουμε οικονομικά σε περισσότερες εκδρομές και να καλύψουμε άλλες ανάγκες του σχολείου μας.
Με τιμή: το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ:                          Η γραμματέας:
Νίκος Καραμούτσιος                  Άννα Μπαζίγου
 


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ/ ΣΥΚΕΩΝ

Τα παιδιά του σχολείου μας ανακάλυψαν έναν πολύ όμορφο τρόπο για να σας ανακοινώσουμε τη συμμετοχή μας στη Γιορτή Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Νεάπολης /Συκεών. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στις 20 Απριλίου 2016 στις 19.00' στο Κλειστό Θέατρο Συκεών. Ο τίτλος της παράστασης είναι "ΤΖΙΤΖΙΜΙΝΤΖΙΧΟΤΖΙΡΙΑ"!!! Σας περιμένουμε όλους εκεί!

 ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

 

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του σχολείου μας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα:"Ασφάλεια στο σπίτι" από τον φορέα ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Α.Ε. ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ. Η κυρία Γαύρου Μαρία, υπεύθυνη του προγράμματος, μίλησε στα παιδιά όλων των τάξεων για τα ατυχήματα που συμβαίνουν μέσα, γύρω αλλά και έξω από το σπίτι. Μας βοήθησε να καταλάβουμε, χρησιμοποιώντας ωραία, διδακτικά και ταυτόχρονα διασκεδαστικά βιντεάκια και φωτογραφικό υλικό, πόσοι κίνδυνοι υπάρχουν γύρω μας και πόσο προσεκτικοί πρέπει να είμαστε!!! Τα παιδιά, που παρακλουθούσαν ανά δύο τάξεις, ρώτησαν και παρατήρησαν ενδιαφέροντα σημεία, μιας και η παρουσίαση περιλάμβανε και παιχνίδια στα οποία οι μαθητές έπρεπε να εντοπίσουν το "λάθος" με το οποίο θα συμβεί ατύχημα.





Ευχή μας είναι να μήν συμβαίνουν ατυχήματα αλλά κι αν συμβούν να είναι όσο το δυνατό ελαφρύτερα!!!