Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ:PROJECT ΤΗΣ Γ' ΤΑΞΗΣ

Το τελευταίο project της Γ' τάξης για την Ευέλικτη Ζώνη είχε θέμα: "Παραδοσιακοί χοροί της Ελλάδας και της μεγάλης Βρετανίας". Βρήκαμε πληροφορίες και εικόνες για τους παραδοσιακούς χορούς, είδαμε video για το πώς χορεύονται και συγκρίναμε την παράδοση της Ελλάδας και της Μεγάλης Βρετανίας. Πολύτιμος αρωγός στην προσπάθειά μας αυτή ήταν ο γυμναστής μας κος Χατζημπάρμπας Γεδεών, ο οποίος μας έμαθε τρεις ελληνικούς χορούς:
  • "Ο γιατρός"

  • "Κοντούλα λεμονιά"

  • "Το ποδαράκι"

Μας υπενθύμισε και τους άλλους παραδοσιακούς χορούς που μάθαμε την Τσικνοπέμπτη και τις Αποκριές:
  • "Το γαϊτανάκι"

  • "Πώς το τρίβουν το πιπέρι"

και συζητήσαμε τη σημασία τους μέσα από την ελληνική Παράδοση και Ιστορία καθώς και τη σύνδεσή τους με τη Φύση. 
Όλα τα παιδιά άλλα και η κυρία των Αγγλικών κα Βαγγούση Αναστασία τον ευχαριστούμε θερμά!!!
Κατόπιν με την κυρία Βαγγούση Αναστασία μαθαμε κι έναν παραδοσιακό χορό της Σκωτίας:

Σας παρουσιάζουμε και τις πληροφορίες που βρήκαμε δουλεύοντας ανά group:





ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!        HAPPY SYMMER!!!





Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤ' ΤΑΞΗΣ 2015-2016

Τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016, στο αμφιθέατρο του σχολείου μας, έγινε η αποχαιρετιστήρια γιορτή των παιδιών της Στ' τάξης. Τα παιδιά με μουσική, ποιήματα, χορό αλλά και πολλές αναμνήσεις μας αποχαιρέτισαν και μας έδειξαν ότι είναι έτοιμοι για τη συνέχιση της μόρφωσής τους και στο Γυμνάσιο!!!


Καλή σταδιοδρομία και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση!!!


ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ 8ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΥΚΕΩΝ
 

Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΕ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙ

Τον Μάιο το Σχολείο μας συμμετείχε με την ομάδα του στο διασχολικό τουρνουά σκακιού του Δήμου μας, που πραγματοποιήθηκε στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης. Έγινε με την συνδιοργάνωση του Σκακιστικού Συλλόγου του δήμου Νεάπολης/Συκεών οι οποίοι παρείχαν τις σκακιέρες και κάθε βοήθεια στους μικρούς αθλητές μας. Συμμετείχαν 8 σχολεία και οι αθλητές του δικού μας σχολείου ήταν οι:
Σερκελίδης Ελευθέριος Α' τάξη
Ασλανίδης Παναγιώτης Α' τάξη
Βλάχος Φίλιππος Β' τάξη
Βαλαβανίδης Αριστείδης Β' τάξη 
Σερκελίδου Ζωή Γ' τάξη
Σοφολόγη Άννα Γ' τάξη
Ασλανίδου Σεβαστιανή Δ' τάξη
Βλάχος Αλέξανδρος Δ' τάξη
Μαυρόπουλος Δημήτρης Δ' τάξη
Σοφολόγη Μαρία Δ' τάξη
Χρήστου Δημήτρης Δ' τάξη
Μαρκάδας Κωνσταντίνος Ε' τάξη
Ρουμελιώτου Ραφαέλα Ε' τάξη 
Φυράκου Άννα Ε' τάξη


Μετά από σκληρούς αγώνες σε ομαδικό αλλά και ατομικό επίπεδο τα παιδιά που διακρίθηκαν είναι:
στο ατομικό: Μαυρόπουλος Δημήτρης Δ' τάξη   ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΙΟ
                      Βλάχος Αλέξανδρος Δ' τάξη  ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΙΟ
                      Χρήστου Δημήτρης Δ' τάξη   ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΙΟ



Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά κι ευχόμαστε πάντα επιτυχίες!!!
 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

Το σχολείο μας, αυτή τη σχολική χρονιά, τα πήγε πολύ καλά στις αναμετρήσεις των αθλοπαιδιών της χειροσφαίρισης και της καλαθοσφαίρισης που έγιναν στο Δήμο μας. Στη Χειροσφαίριση πήραμε την πρώτη θέση στον όμιλό μας. Στην Καλαθοσφαίριση πήραμε επίσης την πρώτη θέση παίζοντας με τον Δ.Α.Κ. Ευόσμου στον όμιλο που κληρωθήκαμε. Στη συμμετοχή μας στο ποδόσφαιρο πήραμε την τρίτη θέση. 




Συγχαρητήρια στους μικρούς μας αθλητές, πρώτα από όλα για τη μαχητική συμμετοχή τους και στη συνέχεια για τις διακρίσεις τους!!!

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Οι δημιουργίες της Γ' τάξης

 Η ΠΟΛΗ
Οι μαθητές της Γ' τάξης, με τη βοήθεια της δασκάλας τους κας Μαίρης, δημιούργησαν μια ολόκληρη πόλη από χρωματιστά χαρτόνια και ανακυκλώσιμα υλικά, όπως συσκευασίες από χυμούς, γάλα ή φάρμακα, καθώς και πλαστικά χρωματιστά καπάκια! Τα παιδιά συνεργάστηκαν με κέφι και χαρά και το αποτέλεσμα μας αντάμειψε όλους!!!


Ο ΒΥΘΟΣ
Για το τέλος της σχολικής χρονιάς φτιάξαμε έναν βυθό με χελώνες, χταπόδια, ψάρια, αχινούς, σκυλόψαρα, αστερίες, γοργόνες και θησαυρό!!!Σ' αυτό βοηθήσαμε όλοι μας και καταφέραμε ένα τόσο ωραίο αποτέλεσμα με πολλή χαρά και κόπο. Αυτό που μετράει πάνω από όλα είναι η συνεργασία! Αν δεν είχαμε δουλέψει όλοι μαζί, δε θα είχαμε δημιουργήσει αυτό το έργο τέχνης.
ο μαθητής της Γ' τάξης: Αργυρούδης Θοδωρής
 ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΣΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ Γ' ΤΑΞΗΣ!

Α' ΤΑΞΗ: ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τα παιδιά της πρώτης τάξης μαζί με τη δασκάλα τους, την κυρία Ευαγγελία, έκαναν ένα μακρύ ταξίδι στον κόσμο της κυρίας Αλφαβήτα, της κυρίας Γραμματικής, της κυρίας Αριθμητικής, της Μελέτης Περιβάλλοντος και μάθανε τόσα που ούτε τα ίδια τα παιδιά το περίμεναν! Έμαθαν να τηρούν κανόνες και να λειτουργούν σαν ομάδα! Ήταν ένα μακρύ ταξίδι γεμάτο κόπο αλλά και με μεγάλη ανταμοιβή! Και φυσικά δε σταματούμε εδώ, έχουμε και την επόμενη σχολική χρονιά ώστε να δημιουργήσουμε ακόμη περισσότερα!!! Απολαύστε φωτογραφίες από όλη τη σχολική χρονιά μέσα και έξω από την τάξη.



Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

ΠΟΔΗΛΑΤΟ: ΕΝΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΜΕΣΟ

Το ποδήλατο έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και σαν παιχνίδι για τα παιδιά του σχολείου μας αλλά και σαν μέσο μεταφοράς στους μεγαλύτερους. Γι' αυτό και στο σχολείο μας θελήσαμε να μάθουμε την ιστορία του ποδηλάτου και τον τρόπο που θα πρέπει να το οδηγούμε στο πάρκο αλλά και στον δρόμο! Μάθαμε τι πρέπει να φορούμε ώστε να προστατεύουμε τον εαυτό μας από ατυχήματα και κάναμε μαθήματα οδήγησης και δεξιοτεχνίας στην αυλή του σχολείου!!! Σε όλο αυτό είχαμε καθοδηγητές και συμπαραστάτες τον γυμναστή μας κο Γεδεών και τον επίσης γυμναστή κο Ηλιάδη Αλέξανδρο.
Ήταν ένα πολύ ωραίο και διδακτικό project γιατί πολλά παιδιά, πολλών τάξεων έμαθαν και διασκέδασαν με τα ποδήλατα μέσα στο χώρο του αγαπημένου τους σχολείου, πέρα από τα αυστηρά πλαίσια της διδασκαλίας!!!

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Με τη Δ΄ τάξη δημιουργούμε την Ποιητούπολη

Με αφορμή τα κεφάλαια του μαθήματος της Γλώσσας: "Πάμε θέατρο;"-" Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίδιοι"-" Το ανθρώπινο θαύμα" , οι μαθητές της Δ' τάξης έγιναν πάλι ποιητές. Το σύνολο της φετινής ποιητικής τους έμπνευσης είναι συγκεντρωμένο στην ποιητική συλλογή:
Ποιήματα από Μαθήματα: Με τη Δ' Τάξη δημιουργούμε την Ποιητούπολη!!!!
Διαβάστε τις δημιουργίες μας:





Το ανθρώπινο θαύμα from 8dimsykiesevagkara
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για τα πολύ όμορφα ποιήματα που δημιούργησαν!!! 

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

ΤΑ ΑΣΤΕΙΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ Β' ΤΑΞΗΣ

Με αφορμή την Ενότητα 23 του βιβλίου της Γλώσσας "Για να γελάσουμε" τα παιδιά αποφάσισαν να χωριστούν σε ομάδες και να δημιουργήσουν τα δικά τους αστεία και ανατρεπτικά παραμύθια!!! Οι τίτλοι των παραμυθιών ήταν:
  • "Η Καρβουνάτη και οι 3 γίγαντες" (Τσέλιου Έλια,Σώκου Ραφαέλα, Γκρίτσιος Χρήστος,Χατζημωυσιάδης Ορφέας)
  • "Η Κοκκινοσκουφίτσα και ο καλός λύκος" (Ρουσιάκη Ελίζα, Καράμπελα Αναστασία, Κυριακίδου Δανάη)
  • "Τα δεκατρία γουρουνάκια" (Κωφίδου Παναγιώτα,Σαμολαδά Κλεοπάτρα, Καραμούτσιου Ιωάννα, Αλεξιάδου Βανέσα)
  • "Ο λύκος και τα 7 κατσικάκια" (Γκαντάτσιος Σταύρος, Αλεξιάδης Στάθης, Φωτίου Δημήτρης)


Ευχόμαστε τα παιδιά να είναι πάντα δημιουργικά και γεμάτα χιούμορ!!!

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

ΕΤΗΣΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ



Την Πέμπτη 26 Μαΐου 2016 το Σχολείο μας πραγματοποίησε την ετήσια σχολική και Περιβαλλοντική εκδρομή του στην τοποθεσία «12 Απόστολοι» στον Σοχό-Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Τα παιδιά μας είχαν την ευκαιρία να παίξουν ελεύθερα στη φύση και στο γρασίδι σε ένα φυσικό στάδιο της τοποθεσίας αυτής! Οι παιδικές χαρές και τα υπαίθρια όργανα γυμναστικής απασχόλησαν τα παιδιά χαρούμενα και δημιουργικά! Οι γονείς απόλαυσαν τον καφέ τους στη φύση και ασχολήθηκαν με αθλητικές δραστηριότητες μαζί με τα παιδιά τους!!! Ευχόμαστε και του χρόνου να είμαστε όλοι-γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό- γεροί ώστε να πραγματοποιήσουμε κι άλλη μια όμορφη εκδρομή!!!
Καλό καλοκαίρι!!!