Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Α' ΚΑΙ Β' ΤΑΞΕΩΝ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΥΣΤΙΚΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΤΡΙΒΙΖΑ

Τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016 οι μαθητές των τάξεων Α' και Β' είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν ένα από τα ωραιότερα μνημεία της πόλης μας: τον Λευκό Πύργο!!! Εκεί περιπλανηθήκαμε σε όλους τους ορόφους του, διαβάσαμε τις χρήσιμες πληροφορίες και ενημερωθήκαμε για την ιστορία της Θεσσαλονίκης μας! Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν ιδιαίτερα όταν έφτασαν στον τελευταίο όροφο του πύργου και μπόρεσαν να βγουν έξω ώστε να θαυμάσουν την υπέροχη θέα!!!
Κατόπιν, επισκεφθήκαμε στο χώρο της ΔΕΘ το θεματικό πάρκο και Μουσείο με τίτλο: "Οι  μυστικοί κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά " όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν ζωντανούς πολλούς ήρωες από τα βιβλία του Ευγένιου Τριβιζά. Επίσης, επιβιβάστηκαν στο "Εξπρές των Ονείρων" και παρακολούθησαν μια μικρή ταινία, μεταμόρφωσαν την κυρία Ευαγγελία σε βίδα!!! και δημιούργησαν το δικό τους παραμύθι διαλέγοντας την εξέλιξή του!!!
Ήταν μια γεμάτη εντυπώσεις ημέρα που άρεσε πολύ στα παιδιά!!!

"ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΝΩΕ" Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ!

Τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2016 το Σχολείο μας επισκέφθηκε το Βασιλικό θέατρο όπου παρακολούθησε μια καταπληκτική παράσταση: "Οικογένεια ΝΩΕ". Ήταν μια πολύ όμορφη παράσταση στην οποία τα παιδιά διδάχτηκαν μηνύματα οικολογικά, συνύπαρξης ανθρώπων και φυσικά τη δύναμη της Θέλησης Η παράσταση ήταν δωρεάν για τα παιδιά, μια και ο Δήμος Νεάπολης Συκεών σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρέχει αυτό το δικαίωμα στα Σχολεία του Δήμου μας!!!


Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ Δ' ΤΑΞΗ

Την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 9.00' το πρωί πραγματοποιήθηκε  γιορτή για την Επέτειο του Πολυτεχνείου από τους μαθητές της Δ' τάξης. Τα παιδιά μας παρουσίασαν το Χρονικό των ημερών του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου χρησιμοποιώντας πλούσιο υλικό εικόνων , video αλλά και τραγουδιών.  Κατόπιν μας παρουσίασαν το θεατρικό τους: "Ο μικρός Δικτατορίσκος" όπου τα παιδιά με όμορφο και χιουμοριστικό τρόπο μας έδειξαν τη δύναμη της Δημοκρατίας!!! 'Ολα αυτά έγιναν με την επιβλεψη της εκπαιδευτικού της τάξης κας Συμεωνίδου Σοφίας αλλά και τη βοήθεια της θεατρολόγου μας, κα Ευσταθίου Αθηνά την οποία και ευχαριστούμε πολύ!



Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή στη γιορτή και την αξιόλογη προσπάθειά τους!!!

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

"Halloween" ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ Α' Β' ΚΑΙ Γ'

Φέτος το μάθημα των Αγγλικών μπήκε και στο ωρολόγιο πρόγραμμα των μικρών τάξεων Α' και Β'. Έτσι οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να ερθουν σε επαφή όχι μόνο με την Αγγλική Γλώσσα αλλά και με την Αγγλική Κουλτούρα!!! Τα παιδιά της Α' τάξης είδαν κι άκουσαν για μια από τις αγγλικές γιορτές το Halloween!!! Δέστε τα να κάνουν "Treat or trick" στην τάξη των Αγγλικών και να δέχονται κέρασμα (treat) από τη κυρία Τασούλα!!!








Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Γ' ΤΑΞΗ

Φέτος, ξεκινήσαμε στο σχολείο μας, για το πρώτο τρίμηνο, το πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης και εξοικείωσης με το νερό, για τα παιδιά της Γ' τάξης. Το πρόγραμμα αυτό θα βοηθήσει να έρθουν οργανωμένα πλέον περισσότερα παιδιά σε επαφή με το νερό, γνωρίζοντας τους κανόνες της κολύμβησης και μειώνοντας έτσι τους κινδύνους που διατρέχουν το καλοκαίρι στις θάλασσες και τις πισίνες! Μέχρι τώρα το πρόγραμμα υλοποιείται όπως περιμέναμε, μιας και ο δήμος μας διαθέτει πολύ κοντά μας μεγάλη πισίνα, και ελπίζουμε να επεκταθεί και σε άλλες τάξεις αξιολογώντας τη χρησιμότητά του! Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με τη βοήθεια ειδικών Γυμναστών αλλά και του δικού μας γυμναστή κο Χατζημπάρμπα Γεδεών. Τη βοήθειά της παρέχει και η  δασκάλα της Ειδικής Αγωγής κα Κωστούλα Στύπα, συνοδεύοντας τις μαθήτριές μας στα ντουζ και τα αποδυτήρια!








Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ Γ' ΤΑΞΗ- ΠΑΡΕΛΑΣΗ

Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016 το πρωί στο σχολείο μας έγινε ο εορτασμός της Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940. Τη γιορτή πραγματοποίησε η Γ' τάξη με τον δάσκαλό τους κο Πετραδάκη Ευστράτιο.  Η διευθύντρια του Σχολείου μας έκανε την παράδοση της σημαίας στη σημαιοφόρο μας Μασλαρινού Ευαγγελία και ορίστηκαν οι παραστάτες. Τα παιδιά είπαν με ιδιαίτερη περηφάνια τα ποιήματά τους και τραγούδησαν τραγούδια που μας θύμισαν πόσο κακός είναι ο πόλεμος και πως πρέπει όλοι να ζούμε ειρηνικά!!!




Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την όμορφη γιορτή τους!!!
Επίσης, στις 28 Οκτωβρίου 2016 το Σχολείο μας συμμετείχε στην παρέλαση του Δήμου Νεάπολης/ Συκεών με χαμόγελα και περηφάνια που είμαστε Έλληνες!!!




Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά από την Δ' , την Ε' και την Στ' τάξεις που συμμετείχαν στην παρέλαση!!!