Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

ΑΦΙΣΑ ΠΡΑΞΗΣ ΕΣΠΑ

Στα πλαίσια του ξεκινήματος της Πράξης του ΕΣΠΑ: ΠΡΑΞΗ: "Εξειδικευμένη εκπαιδευτική υποστήριξη για την ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/ και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (σχολικό έτος 2016-2017)" έχει αντικατασταθεί η αφίσα της Πράξης, η οποία για το τρέχον σχολικό έτος είναι η παρακάτω:


Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ... ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΜΑΣ Α' και Β' ΤΑΞΕΙΣ

Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017 επισκέφθηκαν το σχολείο μας οι ηθοποιοί του Κρατικού Θεάτρου Βόρειας Ελλάδας και μας παρουσίασαν στο αμφιθέατρό μας την παράσταση: "Το Δώρο" για τις τάξεις Α', Β', Γ' και Δ'!!! Η παράσταση δόθηκε στα πλαίσια συμμετοχής του σχολείου μας στο Θεατροπαιδαγωγικό Πρόγραμμα του Δήμου Νεάπολης/Συκεών προς όλα τα σχολεία του Δήμου μας!
Τα παιδιά παρακολούθησαν δραματοποιημένες ιστορίες με τη χρήση απλών καθημερινών υλικών και στο τέλος έπαιξαν και πολλά θεατρικά παιχνίδια με τους ηθοποιούς!!!









 Ευχαριστούμε το Δήμο μας για αυτές του τις πρωτοβουλίες ! Με τον τρόπο αυτό βοηθά τα παιδιά να μάθουν παίζοντας! Άλλωστε σχολείο δεν είναι μόνο τα βιβλία και οι αίθουσες!!!

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ...ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΜΑΣ!!!! Ε' και ΣΤ' τάξεις

Την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017 οι ηθοποιοί του Κρατικού Θεάτρου Βόρειας Ελλάδας επισκέφθηκαν το Σχολείο μας και έπαιξαν την παράσταση: "Οι Άθλιοι" του Βίκτωρα Ουγκώ για τις τάξεις Ε' και Στ'. Ήταν μια εκπληκτική παράσταση που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια συμμετοχής του σχολείου μας στο Θεατροπαιδαγωγικό Πρόγραμμα του Δήμου Νεάπολης/ Συκεών προς όλα τα σχολεία του!!!
Εκπληκτικές πρωτοβουλίες που διδάσκουν όχι μόνο την Τέχνη στα παιδιά αλλά και το ΗΘΟΣ!!!






Ευχαριστούμε τον Δήμο μας και περιμένουμε κι άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες!

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ Α' ΚΑΙ Β' ΤΑΞΕΩΝ 2016-17

Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016 στο αμφιθέατρο του σχολείου μας στις 6.00' μ.μ. πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας!  Τα παιδιά της Α' τάξης με τις όμορφες φορεσιές τους τίμησαν τα Χριστούγεννα κάνοντας την Αναπαράσταση της Θείας Γέννησης! Είπαν χριστουγεννιάτικα ποιήματα και τραγούδησαν τα κάλαντα των Χριστουγέννων! Τα παιδιά της Β΄τάξης έπαιξαν το θεατρικό: "Τα Χριστούγεννα της κυρίας Κρίσης" και μας απέδειξαν ότι οι γιορτές δεν είναι χρήματα, δώρα και ψώνια αλλά κέφι, αγάπη, ελπίδα και χαρά!!! Τραγούδησαν τα κάλαντα της Ικαρίας και διασκέδασαν με την ψυχή τους!!!
Όλα μαζί τα παιδιά τραγούδησαν προς τιμήν της κας Τασούλας των Αγγλικών το τραγούδι "Hello"!
Θα πρέπει στο σημείο αυτό να ευχαριστήσουμε τη μουσικό του σχολείου μας κα Κόνιαρη Δήμητρα που με την προθυμία της, το ταλέντο της και την ευγένειά της "στόλισε' μουσικά την όλη γιορτή μας!
Η νέα χρονιά να φέρει σε όλους μας την ΑΓΑΠΗ και πολλές ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ στιγμές!!!
Ευτυχισμένο το 2017!!!


Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ: Η ομορφότερη γιορτή για μικρούς και μεγάλους ήρθε ξανά. Η τάξη των Αγγλικών πλημμύρισε από χριστουγεννιάτικες κάρτες γεμάτες ευχές, μικρά διακοσμητικά δέντρα, βιβλιαράκια με τις ιστορίες του αΑϊ- Βασίλη και Αγγλικά Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα. Τα χριστουγεννιάτικα δέντρα γέμισαν με ευχές και επιθυμίες από τα χέρια όλων των μαθητών του Σχολείου. Είθε η καινούρια χρονιά να εκπληρώσει τις επιθυμίες τους και η καρδιά τους να ζεσταθεί από την αγάπη, τη χαρά, την ελπίδα που θα τους προσφέρουμε όλοι εμείς οι "μεγάλοι"!!!






Lots of wishes,
MERRY CHRISTMAS AND A HAPPY NEW YEAR!!!

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ 2017

Η Διευθύντρια του 8ου Δημοτικού σχολείου ΣΥΚΕΩΝ και όλο το διδακτικό προσωπικό σας ευχόμαστε ένα ευλογημένο, δημιουργικό και χαρούμενο 2017!!!

9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΛΕΙΣΤΑ

Με απόφαση του Δήμου Νεάπολης Συκεών το σχολείο μας θα παραμείνει κλειστό τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017.