Τρίτη 23 Μαΐου 2017

ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ-ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Την Παρασκευή 19 Μαϊου 2017 το σχολείο μας τίμησε την Ημέρα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Οι μαθητές της Στ' τάξης με την καθοδήγηση της δασκάλας τους, Κα Σταυγιαννουδάκη Σπυριδούλα, παρουσίασαν τα γεγονότα της εποχής εκείνης και μας έδειξαν βίντεο τα οποία έδειχναν τις βιαιότητες που συνέβησαν.


Στη συνέχεια τα παιδιά ετοίμασαν μια υπέροχη γιορτή για τη Μάχη της Κρήτης το 1941! Για τα γεγονότα της μάχης αυτής πραγματοποιήθηκε ομιλία από τους μαθητές, προβολή βίντεο από το αρχείο του Δ. Σγουράκη όπου είδαμε φωτογραφίες και ακούσαμε τραγούδια! Η εκδήλωση έκλεισε με κρητικούς χορούς από τους μαθητές της Στ' τάξης!! Ευχαριστούμε τον κο Χατζημπάρμπα Γεδεών και κα Κωστούλα Στυπα για τη βοήθειά τους!!!





Τιμή και δόξα στους απανταχού Έλληνες!!!

Κυριακή 21 Μαΐου 2017

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΛΑΪΚΟ ΔΡΟΜΟ

Την Κυριακή 14 Μαϊου 2017 το σχολείο μας συμμετείχε με πλήθος παιδιών και τους γονείς τους στη διοργάνωση του δήμου Νεάπολης/ Συκεών: "2ος ΛΑΪΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΦΑΛΗΣ". Τρέξαμε άλλοι στα 5χμ. και άλλοι στο 1χμ. Αλλά όλοι είχαμε την τιμή να τερματίσουμε με χαμόγελα!!!! ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ=ΥΓΕΙΑ




 

Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

ΑΝΘΟΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ!!!

Την Πέμπτη 27 Απριλίου, την Παρασκευή 28 Απριλίου και το Σάββατο 29 Απριλίου 2017 ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας δημιούργησε μια Ανθοέκθεση στο χώρο του σχολείου την οποία είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν όλοι οι μαθητές μας!!! Έτσι γνώρισαν πολλά είδη φυτών και λουλουδιών!!! Μέλη του Συλλόγου που ήταν στο σχολείο πούλησαν πολλά φυτά μιας και το σχολείο μας ήταν ανοιχτό σε όλο τον κόσμο της γειτονιάς που ήθελε να προμηθευτεί φυτά και λουλούδια! Ο πρόεδρος του Συλλόγου κος Ρουσιάκης Θεόδωρος που είναι και Γεωπόνος μίλησε σε μεγάλους και μικρούς για το πότε φυτεύουμε διάφορα φυτά, πώς πρέπει να τα ποτίζουμε και άλλες χρήσιμες συμβουλές!!! Το Σάββατο μάλιστα υπήρχε καφές κι ένας θαυμάσιος μπουφές με εδέσματα φτιαγμένα από μητέρες παιδιών και τα μέλη του Συλλόγου βέβαια!





Συγχαρητήρια στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την πρωτοβουλία τους αυτή!!!