Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

ΕΚΔΡΟΜΗ Ε' ΚΑΙ ΣΤ' ΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΣΚΙ-ΤΡΙΑ ΠΕΝΤΕ ΠΗΓΑΔΙΑ


Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2017 οι τάξεις Ε' και Στ' πραγματοποίησαν μια καταπληκτική εκδρομή στα Τρία Πέντε Πηγάδια!!! Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων πρόσφερε τα ναύλα του λεωφορείου και οι μαθητές με δικά τους χρήματα προμηθεύτηκαν όλο τον εξοπλισμό από τους ειδικούς του χιονοδρομικού κέντρου. Με τη βοήθεια ειδικών εκπαιδευτών , όπως και του κυρίου Γεδεών, τα παιδιά έμαθαν να φορούν τα χιονοπέδιλα, να βαδίζουν με αυτά, να ανεβαίνουν ανηφορίτσες και φυσικά να τσουλάνε στο χιόνι!!!!



Εκδρομή για σκι 8ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΥΚΕΩΝ
View more presentations or Upload your own.

Πάντα εύχομαι να κάνουμε τέτοιες εκδρομές με τα παδιά μας!!!!

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

ΧΡΗΣΙΜΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤ' ΤΑΞΗΣ!!!!!

Παιδιά της ΣΤ' ΤΑΞΗΣ, σας δίνω έναν ιστότοπο όπου θα βρείτε πολλές ασκήσεις για τη Γλώσσα και τα Μαθηματικά της τάξης μας! Όποτε έχετε χρόνο και θέλετε να εξασκηθείτε, πατήστε πάνω στον υπερσύνδεσμο και επιλέξτε τη δραστηριότητα που θέλετε πάντα σε σχέση με την ύλη στην οποία βρισκόμαστε!!!!!






 η κυρία Ευαγγελία

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ από την ΣΤ ' ταξη

Την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018 τα παιδιά της Στ' τάξης φέρανε στο σχολείο σαρακοστιανά φαγητά και τα μοιράστηκαν μεταξύ τους σε κοινά τραπέζια!!! Πρώτα όμως φροντίσαμε να ακούσουμε από τη μαθήτρια Κυπραίου Ευτυχία πολλές χρήσιμες πληροφορίες για τη Σαρακοστή και δώσαμε ιδιαίτερη βαρύτητα στη σημασία της τόσο τη διατροφική όσο και τη χριστιανική!!!





ΚΑΛΗ ΚΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ!!!
Η Κα Ευαγγελία

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

ΣΤ' ΤΑΞΗ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: ΣΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΛΕΜΕ ΟΧΙ

Τα παιδιά της Στ' τάξης διδάχτηκαν μέσα στα πλαίσια του μαθήματος της Φυσικής για το ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. Έμαθαν τη λειτουργία του, τα μέρη του αλλά και τι πρέπει να κάνουμε εμείς ως άνθρωποι για να μην το επιβαρύνουμε!!!
Τα παιδιά σκέφτηκαν και δημιούργησαν τις δικές τους αφίσες λέγοντας ένα μεγάλο ΟΧΙ στο ΚΑΠΝΙΣΜΑ!!!!!



Μπράβο στα παιδιά για τις όμορφες και διδακτικές αφίσες που δημιούργησαν!!!
η κυρία Ευαγγελία

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

"Η ΑΛΦΑΒΗΤΑ ΜΕ ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ" ΑΠΟ ΤΗΝ Α΄ΤΑΞΗ

Τα παιδιά της Α΄τάξης με τη βοήθεια και καθοδήγηση της εικαστικού του σχολείου μας Κορωναίου Δώρας δημιούργησαν το ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ τους κατα το α΄τρίμηνο!!!!!
Δείτε το:


Η ΑΛΦΑΒΗΤΑ ΜΕ ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ Α΄ΤΑΞΗ from Ευαγγελία Καρακούτα

Συγχαρητήρια στα πρωτάκια μας!!!!!! 

Γ' και Δ΄ ΤΑΞΕΙΣ: "ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ" ΜΙΚΡΟΙ ΗΡΩΕΣ



Τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018 η Γ΄ και η Δ΄ τάξη του σχολείου μας επισκέφτηκαν τον πολυχώρο ¨ Μικροί  Ήρωες¨.
Εκεί οι μαθητές, με τη συνοδεία γυμναστών, αρχικά ασχολήθηκαν με αθλήματα (παιχνίδια ομάδων, ποδόσφαιρο, χόκεϊ):







 Στη συνέχεια παρακολουθήσαν το πρόγραμμα ¨εργαστήρι σοκολάτας¨. 


Έμαθαν, από τις υπεύθυνες του χώρου με την προβολή βίντεο, την προέλευση της σοκολάτας και στη συνέχεια έφτιαξαν και απόλαυσαν το δικό τους γλυκό. 



 ο κύριος Παναγιώτης και 
η κυρία Σπυριδούλα

"ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ" ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΤ΄ ΤΑΞΗΣ

Τα παιδιά της Στ΄τάξης , στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας του α΄τριμήνου, εργάστηκαν ομαδικά, ερεύνησαν ομαδικά και δημιούργησαν καταπληκτικές εργασίες με θέμα: "ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ"!!!!!
Παρουσίασαν στην τάξη η κάθε ομάδα την εργασία της κι έτσι είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τις διατροφικές συνήθειες αλλά και τα φαγητά πολλών χωρών, όπως:
ΡΩΣΙΑ,ΝΟΡΒΗΓΙΑ,ΚΑΜΠΟΤΖΗ,ΚΙΝΑ , ΤΑΥΛΑΝΔΗ, ΙΤΑΛΙΑ ,ΙΑΠΩΝΙΑ, ΣΟΥΗΔΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΜΕΞΙΚΟ....... 
Η επεξεργασία των στοιχείων αυτών μας έδωσε την ευκαιρία να γενικεύσουμε διαθεματικά και σε άλλα μαθήματα , όπως στην Ιστορία των χωρών αυτών και τις Αποικίες, στη Γεωγραφία και τις κλιματολογικές συνθήκες που επηρεάζουν τη διατροφή, Θρησκεία και διατροφικές συνήθειες.....




Τα παιδιά χάρηκαν τόσο πολύ γιατί γνώρισαν μέσα στη μικρή μας τάξη τόσα πολλά για τη ΔΙΑΤΡΟΦΗ τόσων χωρών και τις ΚΟΥΖΙΝΕΣ που επικρατούν πια στα εστιατόρια τόσων μεγαλουπόλεων!!!!!
Μπραβο σας παιδιά,
η κυρία Ευαγγελία

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤ ΤΑΞΗΣ "ΧΩΡΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ"

Τα παιδιά της Στ΄τάξης στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας δημιούργησαν πολύ ωραίες εργασίες με χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης!!!!!
Για κάθε χώρα είχαν πληροφορίες για τον πληθυσμό τους , το θρήσκευμα , το πολίτευμα , την εκπαίδευση, την εργασία, μνημεία κ.α. πολλά στοιχεία για κάθε χώρα!!!
Έτσι τα παιδιά μάθανε και την ιστορία και τους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και πολλές λεπτομέρειες των χωρών αυτών!!!
Καλή συνέχεια στις δημιουργίες των παιδιών!!!
η κυρία Ευαγγελία


ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ!!!

Και φέτος στο σχολείο μας γιορτάσαμε την ημέρα της Τσικνοπέμπτης χάρη στη βοήθεια του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων,  οι οποίοι πρόσφεραν σε όλα τα παιδιά σουβλάκια σε σάντουιτς!!!


 ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΕ ΌΛΟΥΣ ΜΑΣ!!!!!
ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ!!!!!

"ΤΣΑΝΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ"

Και το 8ο δημοτικό σχολείο ΣΥΚΕΩΝ συμμετέχει στο πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας : "Η τσάντα στο σχολείο" !!!!! Ύστερα από συνέλευση του Συλλόγου διδασκόντων αποφασίσαμε οι τσάντες των παιδιών να μένουν στο χώρο του σχολείου τις παρακάτω ημέρες και ημερομηνίες:
  • 27/28-1-2018
  • 24/25-2-2018
  • 24/25-3-2018
  • 28/29-4-2018
  • 26/27-5-2018






Ελπίζουμε το πρόγραμμα αυτό να αποτελέσει μια ΑΝΑΣΑ στη ζωή των οικογενειών, μιας και στόχος του προγράμματος είναι ο ποιοτικός χρόνος μεταξύ των μελών της οικογένειας τα Σαββατοκύριακα, χωρίς το άγχος του διαβάσματος!  
ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ- 
ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ- 
ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ