Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!!!

Σύμφωνα με την απόφαση που πήρε πριν λίγη ώρα ο δήμαρχος Νεάπολης/Συκεών, το σχολείο μας θα παραμείνει κλειστό αύριο Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018, λόγω της πολυήμερης διακοπής νερού από την ΕΥΑΘ.
Από όλο το προσωπικό και τη Διεύθυνση του σχολείου μας σας ευχόμαστε
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!

 Πάλι όλοι θα βρεθούμε στις 16 του Απρίλη!!!!

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

25η ΜΑΡΤΙΟΥ: ΓΙΟΡΤΗ Ε' ΤΑΞΗΣ

Την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018 στο αμφιθέατρο του σχολείου μας γιορτάσαμε την Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Τα παιδιά της Ε' τάξης με την κα τους Συμεωνίδου Σοφία, ντυμένα με τις υπέροχες στολές τους, μας αφηγήθηκαν όλο το ιστοτικό των σπουδαίων εκείνων ημερών χρησιμοποιώντας πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό!



Τραγούδησαν σπουδαία τραγούδια με τη συνοδεία μουσικών οργάνων και τη φροντίδα του δασκάλου της Μουσικής του σχολείου μας κο Χάρη Γκατζόφλια. Χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς υπό την επιμέλεια του Γυμναστή μας κου Χατζημπάρμπα Γεδεών και τα κορίτσια δραματοποίησαν τη ζωή των γυναικών στο Μεσολόγγι λίγο πριν την μεγάλη Έξοδο!!!!!


Στο τέλος τραγούδησαν όλοι μαζί ένα υπέροχο Μακεδονικό τραγούδι και χόρεψαν με λεβαντιά!!!

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ!!!


Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ: Δ' ΚΑΙ ΣΤ' ΤΑΞΕΙΣ

Την Τρίτη 20 Μαρτίου 2018 οι τάξεις Δ' και Στ' επισκέφθηκαν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Νεάπολης/ Συκεών για να συμμετέχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικής Λογοτεχνίας (αρχές Απρίλη).

Είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την παρουσίαση του βιβλίου "Το τσαλακωμένο χαρτί"από τη συγγραφέα του κα Μαρία Κουτσανοπούλου!!!!

Τα παιδιά βάζοντας όλη τη φαντασία τους δραματοποίησαν το παραμύθι και με τη βοήθεια της μουσικής βγήκε κάτι μαγικό!!!!!




Στο τέλος η συγγραφέας μας ευχαρίστησε για τις πολύ όμορφες κατασκευές που της δωρίσαμε,

και γυρίσαμε όλοι στο σχολείο μας ενθουσιασμένοι!!!!!
ΒΙΒΛΙΟ: ΕΝΑ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΠΑΝΤΑ ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ!!!!
κος Ιωαννίδης Παναγιώτης
κα Καρακούτα Ευαγγελία



Δ'ΤΑΞΗ: ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ


Στα πλαίσια του μαθήματος της Μελέτης Περιβάλλοντος, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄ τάξης εκπόνησαν εργασίες για τον αθλητισμό.




















 κος Ιωαννίδης Παναγιώτης

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 ΔΡΑΣΕΙΣ



Την εβδομάδα που μας πέρασε, 5 με 9 Μαρτίου 2018, όλες οι τάξεις πραγματοποίησαν κάποιες δράσεις για τον ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ, με αφορμή την 6η Μαρτίου ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ!!! Ένα σημαντικό θέμα που προβληματίζει όλους όσους βρίσκονται στην εκπαιδευτική κοινότητα. Βασικός μας στόχος φέτος ήταν όχι μόνο να μιλήσουμε για τον σχολικό εκφοβισμό αλλά, τουλάχιστον για τα μεγαλύτερα παιδιά, να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε και τις στάσεις τους απέναντι στο θέμα αυτό!!!!
Έτσι, η Α’ τάξη, με τα μικρά μας πρωτάκια, άκουσαν την κυρία Όλγα να τους διαβάζει το παραμύθι: «Οι Νταήδες του Βυθού και ο Ρομπέν των θαλασσών» της Γ. Αλεξάνδρου και στη συνέχεια ζωγράφισαν ό,τι φαντάστηκε το καθένα, διακοσμώντας έτσι την τάξη τους!!!!!



Τα παιδιά της Β’ τάξης παρακολούθησαν διάφορα  videos με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό και στη συνέχεια ζωγράφισαν τις σκέψεις τους.



Τα παιδιά της Γ' τάξης μαζί με τη δασκάλα Εικαστικών κα Δουμάνη Χριστίνα έφτιαξαν ένα κολάζ από περτραίτα που μιλούσαν για τον σχολικό εκφοβισμό. Πρώτα μίλησαν για το φαινόμενο αυτό και στη συνέχεια προσπάθησαν να αποτυπώσουν συναισθήματα στα πορτρέτα τους. Απολαύστε τα!!!





Τα παιδιά της Δ' τάξης δημιούργησαν μια δική τους ιστορία που έδειχνε τη συμπεριφορά των θυτών και των θυμάτων του σχολικού εκφοβισμού!









Η Ε’ τάξη  ζωγράφισαν ομαδικά τις σκέψεις τους για τον σχολικό εκφοβισμό και δημιούργησαν ένα υπέροχο μεγάλο πανό, το οποίο στολίζει πλέον τον διάδρομο του σχολείου μας!!!!




Τα παιδιά της Στ’ τάξης παρακολούθησαν διάφορα videos, ως  αφόρμηση, για να ακολουθήσει μία συζήτηση για τις μορφές του σχολικού εκφοβισμού. Τα παιδιά εξέφρασαν τη γνώμη τους, διόρθωσαν κάποιες λανθασμένες αντιλήψεις τους και κατανόησαν τις αρνητικές επιπτώσεις του BULLYING.
Την επόμενη μέρα η δασκάλα έδειξε στα παιδιά μια εικόνα από το διαδίκτυο που αναφέρεται στις πολλαπλές μορφές του εκφοβισμού και ζήτησε από τα παιδιά να ζωγραφίσουν και να γράψουν κείμενα … δηλαδή να δημιουργήσουν αφίσες με αφορμή την εικόνα που είδαν.  



ΜΙΛΑ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ!!!!!      ΜΙΛΑ ΣΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΣΟΥ!!!!      ΜΙΛΑ!!!!!