Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Α' ΤΑΞΗ- ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ:ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΣΧΗΜΑΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ

Το α' τρίμηνο του σχολικού έτους 2018-19 τα παιδιά της Α' τάξης του σχολείου μας δημιούργησαν καταπληκτικά έργα "παίζοντας" με τα χρώματα, τα σχήματα και τους αριθμούς!!!
Με τον εκπαιδευτικό των Εικαστικών κο Ορφανίδη Δωρόθεο κάνανε την ΑΣΚΗΣΗ με τίτλο: "ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΑ":






καθώς και την ΑΣΚΗΣΗ με τίτλο: "ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ, ΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΑ"





Όλες οι παραπάνω δραστηριότητες προβλέπονται στα Αναλυτικά προγράμματα της Α' τάξης και βοηθούν πολύ τα παιδιά στην εξάσκηση και σωστή διαχείριση της λεπτής τους κινητικότητας !! Χρησιμοποιώντας οργανικές γραμμές, ελεύθερα ορίζουν σχήματα, αριθμούς, γράμματα και στη συνέχεια εξασκούνται στην καλυπτικότητα με τα χρώματα!!!
Μπράβο στα μικρά μας Πρωτάκια που με την σωστή καθοδήγηση και πολλή προσοχή και υπομονή, δημιούργησαν κάτι τόσο ωραίο!!!
 Συγχαρητήρια!!!

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ VAN GOGH ΤΑΞΕΙΣ Γ' Δ'

Στις 26 Νοεμβρίου 2018 οι τάξεις Γ' και Δ' είχαν την μοναδική ευκαιρία να επισκεφτούν μια εκπληκτική αλλά και διαφορετική έκθεση!!!!
Σε μία καθηλωτική ατμόσφαιρα ρέουσων εικόνων, σ’ ένα ιδιότυπο, πανέμορφο και άκρως εντυπωσιακό «πλανητάριο», σε μία πνευματική γλυκιά και πλούσια εμπειρία, που ενσωματώνει τον επισκέπτη, διεγείροντας και θρέφοντας όλες τις αισθήσεις του, τα παιδιά του σχολείου μας απόλαυσαν τους πίνακες του VAN GOGH!!!


Αρχικά τα παιδιά ενημερώθηκαν για τη ζωή του ζωγράφου...




και στη συνέχεια, με έναν νέο τρόπο προσέγγισης της εικαστικής δημιουργίας, απόλαυσαν "ζωντανά" τους πίνακες!!!




Με 40 προβολείς γύρω τους, τα παιδιά βίωσαν μια δημιουργική επικοινωνία ανάμεσα στη σύγχρονη τεχνολογία και τα νέα πολυμέσα με τα έργα ενός σπουδαίου καλλιτέχνη!Βέβαια τα παιδιά πήγαν ήδη προετοιμασμένα για το τι θα δουν εφόσον η εκπαιδευτικός του τμήματος Ένταξης του σχολείου μας, η κα Παρασίδου Ιωάννα, τους είχε ήδη παρουσιάσει με πολύ ωραίο τρόπο τη ζωή και τα έργα του ζωγράφου!!!
Τα παιδιά μάλιστα δούλεψαν ομαδικά και ζωγράφισαν όπως ο καλλιτέχνης!!!



Ήταν μια μοναδική εμπειρία κι ευχόμαστε να δούμε κι άλλες τέτοιες εκθέσεις στην πόλη μας!!
κα Ευαγγελία Καρακούτα

 


Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

ΓΙΟΡΤΗ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ - Δ' ΤΑΞΗ

Την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018, στο αμφιθέατρο του σχολείου μας, πραγματοποιήθηκε η γιορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου από τα παιδιά της Δ' τάξης με τη βοήθεια της δασκάλας τους κας Συμεωνίδου Σοφίας.
Μέσα από μικρά αλλά ουσιαστικού περιεχομένου σκετσάκια, πολλά βίντεο και ηχητικά ντοκουμέντα εκείνης της περιόδου, τα παιδιά μας μετέφεραν στην Ελλάδα της Δικτατορίας αλλά και στην Εξέγερση Φοιτητών και Εργατών.
Φυσικά δεν μπορούσαν να λείπουν και τα αγωνιστικά τραγούδια εκείνης της εποχής, τα οποία τα παιδιά, με τη βοήθεια του εκπαιδευτικού Μουσικής κο Φωτόπουλο Χρήστο, μας τα θύμισαν και τα σιγοτραγουδήσαμε μαζί τους κι εμείς!!! Πολλά μπράβο στους μικρούς μουσικούς της τάξης: Καμπούρη Αντρέα (τουμπερλέκι) και Κατρανίτσα Ευάγγελο (μπουζούκι) για το υπέροχο παίξιμό τους!!!!




Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και πάντα να έχουμε ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΜΑΣ!!! Και του χρόνου!

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Α' και Β' τάξεις

Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 οι τάξεις Α' και Β' επισκέφτηκαν τον πολυχώρο Nouvelle στο Ωραιόκαστρο για την παρακολούθηση του προγράμματος "ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ"!!!


 Σκοπός του προγράμματος είναι να μυήσει τους μαθητές στους βασικούς κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής, να μάθουν να ξεχωρίζουν και να αντιμετωπίζουν κινδύνους στους δρόμους και να καλλιεργήσουν το ένστικτο της αυτοπροστασίας.

 Οι μαθητές/τριες παρακολούθησαν εκπαιδευτικό βίντεο, έφτιαξαν κολάζ για την τάξη τους και σε κλειστό χώρο- με βιωματικό τρόπο- ενημερώθηκαν για θέματα οδικής ασφάλειας.


 Ευχάριστο διάλειμμα για φαγητό όλοι μαζί!!!


 Στο τέλος του προγράμματος όλα τα παιδιά έπαιξαν και διασκέδασαν ελεύθερα σε ανοιχτό χώρο!!!

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΘΥΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
κα Όλγα Λάτμου, κος Δημήτρης Τζιτζιλής

HAPPY HALLOWEEN

Φέτος ήρθε η σειρά των μαθητών της Β' τάξης του σχολείου μας να γνωρίσουν τα έθιμα του HALLOWEEN !!! Τέλη Οκτώβρη λοιπόν, βάλαμε  τις μάσκες μας και πήγαμε  για "Trick or Treat" σε όλες τις τάξεις του σχολείου. Τρομάξαμε τα παιδιά, κεραστήκαμε και γελάσαμε πολύ πολύ.
Φυσικά όλα τα παιδιά, λόγω της ημέρας, κεράστηκαν από την καθηγήτρια των Αγγλικών μας κα Βαγγούση Αναστασία!!!




Και του χρόνου!!!