Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ Α', Β' ΤΑΞΕΙΣ

Την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018 οι τάξεις Α' και Β' μας μετέφεραν στα Χριστούγεννα μέσα από τραγούδια, ποιήματα , θεατρικά και υπέροχες στολές!!!!
Τα παιδιά της Α' τάξης παρουσίασαν την Αναπαράσταση της Θείας Γέννησης και μας έψαλλαν τα κάλαντα!!!




Στη συνέχεια η Β' τάξη μας παρουσίασε το θεατρικό: "Μας τα 'παν άλλοι" όπου τα παιδιά με πολύ χιούμορ και καταπληκτικούς ρόλους μας έκαναν και γελάσαμε!!!! Μας τραγούδησαν τα κάλαντα και...




στη συνέχεια όλα τα παιδιά μαζί, με τη βοήθεια της κας Τασούλας, εκπαιδευτικός των Αγγλικών, τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα αγγλικά τραγούδια!!!
ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!!

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟ "ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ"

Με μεγάλη χαρά το Σχολείο μας ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Υπουργείου Έρευνας, Παιδείας και Θρησκευμάτων να υποστηρίξει την προσπάθεια του εθελοντικού οργανισμού «Το χαμόγελο του παιδιού» συγκεντρώνοντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τις οικογένειες που τα χρειάζονται. Την Πέμπτη 19/12/2018 υποδεχτήκαμε το φορτηγάκι του οργανισμού με πολλά χαμόγελα για να τους παραδώσουμε τα είδη που συγκεντρώσαμε.



Η διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών εύχονται
χρόνια πολλά σε όλους με υγεία και αγάπη!
Καλές γιορτές!

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

"ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΑ": Α' ΤΑΞΗ

Τα Πρωτάκια μας, λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2018,  συνεχίζουν να μας εκπλήσσουν καθώς δημιουργούν υπέροχες ζωγραφιές καλλιεργώντας τις γνώσεις τους και την καλαισθησία τους για τα χρώματα αλλά και τη λεπτή κινητικότητά των χεριών τους. Προσπαθούν να "γεμίσουν" το φόντο με πολλή προσοχή και με υπέροχα χρώματα!!! Η εργασία αυτή τη φορά, σύμφωνα με τον εκπαιδευτικό Εικαστικών Ορφανίδη Δωρόθεο, έχει τον τίτλο: "ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΑ". 











 ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ!!!

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ "Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ"

Την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018 το σχολείο μας επισκέφτηκε το Βασιλικό θέατρο για την παρακολούθηση της παράστασης: "Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" της Άλκης Ζέη.
Τα παιδιά, αφού έφαγαν το πρωινό τους, με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν την πολύ όμορφη παράσταση που τα είχε όλα: και γέλιο και ζωντάνια και μηνύματα για τον άχαρο και άκαρδο κόσμο του πολέμου!!!
Να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Νεάπολης/Συκεών για τη δυνατότητα που δίνει στα σχολεία μας να παρακολουθούμε ΔΩΡΕΑΝ τόσο αξιόλογες θεατρικές δουλειές!!!




ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ- ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ