Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

"ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ": ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΥΚΕΩΝ

Την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019 οι τάξεις Γ', Δ', Ε', και Στ' επισκέφθηκαν το κλειστό θέατρο του δήμου Νεάπολης/Συκεών και παρακολούθησαν την εκπληκτική ταινία " Χωρίς Οικογένεια" του Έκτορα Μαλό. Ήταν μια πολύ συγκινητική εμπειρία, απολαύσαμε υπέροχες εικόνες και νιώσαμε μοναδικά συναισθήματα!!!


ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!!

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ 2019-2020

Οι τάξεις Α' και Β' και πάλι φέτος διοργάνωσαν μια πολύ γλυκιά και απολαυστική χριστουγεννιάτικη βραδιά την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019. Το αμφιθέατρο του σχολείου μας γέμισε με παιδάκια ντυμένα χιονούλες, αστεράκια, μάγους, βοσκούς και με το όμορφο ταπεραμέντο τους μας ενθουσίασαν!!!
Η Α' τάξη με την κυρία Λάτμου Όλγα μας παρουσίασαν τη βραδιά της Θείας Γέννησης....


Η Β' τάξη μας παρουσίασε το θεατρικό έργο: "Ο Χιονάνθρωπος που ήθελε να γίνει Αϊ Βασίλης" και με πολύ κέφι μας γέμισαν την ψυχή με ελπίδες κι όνειρα για θαύματα!!!




Στη συνέχεια τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα και άλλα τραγούδια στα Αγγλικά με την καθοδήγηση της κας Βαγγούση Αναστασίας...
Κατόπιν, παιδιά από όλες τις τάξεις του σχολείου μας που επιλέχτηκαν από τον δάσκαλο της Μουσικής κο Ατζέμη Δημήτριο, τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια!!! Έκπληξη για όλους μας ήταν οι μικρές μαθήτριες με τα μεταλλόφωνά τους που συνόδεψαν υπέροχα τη χορωδία μας!!!!

Τέλος, η μαθήτρια της Στ' τάξης Ρουσιάκη Ελίζα με ένα υπέροχο χορευτικό δρώμενο έκλεισε ακριβώς όπως ταίριαζε αυτή τη μαγευτική βραδιά!!!

Συγχαρητήρια στα πανέμορφα παιδιά και στους ακούραστους εκπαιδευτικούς για την πανέμορφη αυτή γιορτή!!!
Από όλο το προσωπικό του 8ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών:
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2020!!!!




Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

"ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ" Δ' ΤΑΞΗ

Τα παιδιά της Δ' τάξης, ολοκληρώνοντας την ενότητα της Γλώσσας "Ασφαλώς κυκλοφορώ"την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2019, ζωγράφισαν και κατασκεύασαν μόνοι τους διάφορα σήματα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και θέλησαν να παίξουμε με αυτά στην αυλή του σχολείου μας!
Έτσι κι έγινε! Κάθε παιδί, κρατώντας ένα σήμα στο χέρι του δημιούργησαν όλα μαζί έναν δρόμο. Το παιδί που θα διάβαινε το δρόμο έπρεπε να ακολουθεί και να τηρεί ακριβώς ό.τι του έδειχνε το κάθε σήμα! Επίσης, δημιουργήσανε τα παιδιά ένα σταυροδρόμι και μιλήσαμε για τη συμπεριφορά μας σε αυτό είτε ως πεζοί είτε ως οδηγοί, πάντα με τη βοήθεια των σημάτων που κρατούσαν!
Ήταν ένα όμορφο δίωρο, με δράση και γνώσεις που θέλουμε να γίνουν "βίωμα" στους/ις μελλοντικούς/ές οδηγούς-πεζούς μας!!!



Θα ακολουθήσουν κι άλλα εκπαιδευτικά παιχνίδια με τα σήματα της γειτονιάς μας!
Ευαγγελία Καρακούτα


Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

NOESIS: "ΟΔΥΣΣΕΙΑ" Γ' ΚΑΙ Δ' ΤΑΞΕΙΣ

 Την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019 οι τάξεις Γ' και Δ' επισκέφτηκαν το θεματολογικό πάρκο του ΝΟΕΣΙΣ με σκοπό να δούμε την "Οδύσσεια"!!!
Πράγματι, τα παιδιά ενημερώθηκαν για την ιστορία της Ιλιάδας και της Οδύσσειας και στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να "βιώσουν" στιγμές σε μέρη- σταθμούς από όπου είχε περάσει ο Οδυσσέας.
Μέσα από εκπληκτικά εφέ, ήχους και εικόνες τα παιδιά ένιωσαν για λίγο σαν να είναι ταξιδιώτες της μακρινής εκείνης εποχής!!! Όλοι θα θέλαμε να κρατήσει χρονικά περισσότερο αυτή η επίσκεψη γιατί με τα παιχνίδια και τις εικόνες μαγευτήκαμε!!!














Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 17ης ΝΟΕΜΒΡΗ - 2019-20

Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019, στις 8.30 το πρωί πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου 1973.
Η Δ' τάξη, με τη δασκάλα τους κα Ευαγγελία Καρακούτα ετοίμασε τη γιορτή που περιλάμβανε θεατρικά σκετς, ποιήματα, τραγούδια και φυσικά το Χρονικό εκείνων των ημερών με στοιχεία που βρήκαν και ανακοίνωσαν τα ίδια τα παιδιά και με εικόνες από τις στιγμές εκείνης της εποχής!!!







ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΔΕ ΦΥΛΑΚΙΖΟΝΤΑΙ!!!
ΑΣ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΝΑ ΛΑΜΠΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!!!

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

Ε' , ΣΤ' ΤΑΞΕΙΣ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ


Την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019, παραμονή της γιορτής των Ταξιαρχών Αρχαγγέλων Μιχαήλ & Γαβριήλ, οι Ε΄ και Στ΄ τάξεις του σχολείου μας επισκέφθηκαν το στρατιωτικό αεροδρόμιο στη Μίκρα της Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια των εκδηλώσεων της πολεμικής αεροπορίας μας προς τιμής των προστατών Αγίων της.
Ανεβήκαμε σε ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο τύπου Canadair, τα οποία κάθε καλοκαίρι συμβάλλουν στην κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών, είδαμε από μέσα έναν ¨θρύλο¨ της παγκόσμιας  πολεμικής αεροπορίας εδώ και 80 χρόνια, το περιβόητο Dacota, μάθαμε για τα αντιαεροπορικά συστήματα Patriot, ξεναγηθήκαμε στο Μουσείο του αεροδρομίου και τέλος φιλοξενηθήκαμε στις εγκαταστάσεις των πιλότων των Canadair όπου με την προβολή μιας ταινίας, παραγωγής της αεροπορίας μας, μάθαμε περισσότερα για το δύσκολο έργο της κατάσβεσης των δασικών πυρκαγιών.
Ευχαριστούμε τους πιλότους, τους τεχνικούς εδάφους, τους αερονόμους και το υπόλοιπο προσωπικό της πολεμικής μας αεροπορίας, που φρόντισαν να έχουμε μία ευχάριστη, κατατοπιστική και μοναδική επίσκεψη.











 Χρόνια πολλά αεροπορία μας!!!