Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: ΠΑΜΕ ΟΡΧΗΣΤΡΑ Α-Β-Γ ΤΑΞΕΙΣ

Την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019 οι τάξεις Α, Β, και Γ παρακολούθησαν τη μουσική παράσταση "Πάμε ορχήστρα" στην Αίθουσα τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τα παιδιά μας ενθουσιάστηκαν με το πλήθος των οργάνων της Κρατικής Ορχήστρας και έμαθαν πολλά για αυτά! Είχαν την ευκαιρία να ακούσουν έργα πολλών σπουδαίων μουσικών και να γελάσουν με τα καμώματα των νεαρών ηθοποιών!
Ευχαριστούμε και πάλι τον Δήμο Νεάπολης/ Συκεών για τις όμορφες παραστάσεις που μας προσφέρει! Είναι πολύ σημαντική η προσφορά του στην ανύψωση της παιδείας μας!!!


Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ "ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ"

Έφτασε και το βραβείο μας από το "ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ"!!! 
Πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων όλοι οι μαθητές και οι οικογένειές τους ευαισθητοποιήθηκαν και πρόσφεραν ό,τι ήταν δυνατό για το "Χαμόγελο του παιδιού". Πράγματι, οι υπεύθυνοι της οργάνωσης παρέλαβαν τα τρόφιμα και για να μας ευχαριστήσουν μας έστειλαν το βραβείο μας, το οποίο κοσμεί πλέον το Σχολείο μας!

   Ευχόμαστε να συνεχίσουμε με το παράδειγμά μας να δείχνουμε - μεγάλοι και μικροί- πόσο σημαντική είναι η κοινωνική αλληλεγγύη   και πόσο σημαντικό είναι να παραμένουμε ΑΝΘΡΩΠΟΙ!!!

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ!!!

Το Β' τρίμηνο του σχολικού μας έτους οι μαθητές μας με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού της Μουσικής κου Φωτόπουλου Χρήστου κατασκεύασαν πανέμορφα μουσικά όργανα!!!
Ο κος Χρήστος έδωσε γραπτές οδηγίες αλλά και πρόβαλε διάφορα βιντεάκια στα παιδιά για τον τρόπο που κατασκευάζονται πολλά Έγχορδα και Κρουστά όργανα. Τα παιδιά αξιοποίησαν με τον καλύτερο τρόπο τις οδηγίες αυτές και δημιουργήθηκε μια εκπληκτική έκθεση μουσικών οργάνων στον χώρο του σχολείου μας!


Τα παιδιά έβαλαν ετικέτες με τα ονόματά τους και μπορείτε να δείτε όργανα που μπορούν να παράξουν ήχο αληθινό και κάποια ως πιστές απεικονίσεις τους!!!


Πολλά συγχαρητήρια και στον εκπαιδευτικό αλλά και στα παιδιά για την άψογη συνεργασία τους και τις άψογες δημιουργίες τους!!!




ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΟΡΩΝΕΙΑΣ-ΒΟΛΒΗΣ


Την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019, στα πλαίσια του εορτασμού της Ημέρας Περιβάλλοντος, επισκέφτηκαν το Σχολείο μας εκπρόσωποι του Φορέα Διαχείρισης Κορώνειας – Βόλβης – Χαλκιδικής.
Οι μαθήτριες και οι μαθητές ενημερώθηκαν για το έργο του Φορέα, τη χλωρίδα και την πανίδα των λιμνών του Νομού Θεσσαλονίκης (Κορώνεια – Λαγκαδά και Βόλβης) και τους περιβαλλοντικούς κινδύνους που παρουσιάστηκαν τα τελευταία είκοσι χρόνια, κυρίως εξαιτίας της ανθρώπινης παρέμβασης από γεωργικές και βιομηχανικές δραστηριότητες.
Συμπλήρωσαν Φύλλα Εργασίας με σταυρόλεξα, ζωγραφιές, και κατασκεύασαν μάσκες που απεικόνιζαν ζώα και πουλιά τα οποία ζουν στις παραλίμνιες περιοχές.
Οι κυρίες του Φορέα Διαχείρισης Κορώνειας – Βόλβης – Χαλκιδικής ολοκλήρωσαν την επίσκεψη – ενημέρωση μοιράζοντας σε όλους μας αναμνηστικά καπέλα και μολύβια και κερνώντας μας ολόφρεσκα γλυκάκια.











Τους ευχαριστούμε ΠΟΛΥ και τους ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ στο έργο τους!!!