Σάββατο 27 Απριλίου 2019

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ- ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Όλο το προσωπικό του 8ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών σας εύχεται καλές διακοπές!!! Να περάσετε ένα όμορφο κι ευλογημένο Πάσχα και η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει στον/στην καθένα/μία σας ό,τι επιθυμεί!!!
Οι μαθητές των Α' , Β' και Γ' τάξεων σας δείχνουν τα καλαθάκια που έφτιαξαν με τους/τις δασκάλους/λες τους και με την κυρία Τασούλα των Αγγλικών με πολλή αγάπη και σας εύχονται ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ- ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!








Και του χρόνου με ΥΓΕΙΑ!!!

Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ Α' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΥΣ 2019-2020


8ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΥΚΕΩΝ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΤΡΙΩΝ Α΄ ΤΑΞΗΣ
ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2019-2020

Η εγγραφή των μαθητών-τριών για φοίτηση στην Α΄ Τάξη του Δημοτικού  Σχολείου για το Σχολικό έτος 2019-2020θα πραγματοποιείται από 6-20 Μαΐου 2019 σύμφωνα με το υπ. αρ. Φ6/58025/Δ1,  12-4-2019, εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Ε.Θ..
(Δευτέρα-Πέμπτη-Παρασκευή8.30-11 π.μ. και Τρίτη-Τετάρτη 10-11.30π.μ.)
Κατά τη σχολική χρονιά 2019-2020 στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές-τριες που γεννήθηκαν από 1-1-2013 έως 31-12-2013.

ΟΡΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ 8ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Εγγράφονται οι μαθητές-τριες που κατοικούν στις παρακάτω οδούς:
Οδοί ή τμήματα οδών σε αλφαβητική σειρά:
Αγίου Χαραλάμπους  
(όλη)
Ανθέων  
(μονά)
Βορείου Ηπείρου  
(όλη)
Ελύτη  
(μονά 7 έως τέλος, ζυγά 6 έως τέλος)
Επταπυργίου  
(μονά 159 έως 173)
Καραϊσκάκη  
(όλη)
Λεχόβου
(μονά 19 έως τέλος)
Μιαούλη  
(μονά)
Μπότσαρη 
(όλη)
Μπουμπουλίνας
(ζυγά)
Ξυλούρη  
(όλη)
Οικονόμου
(όλη)
Ομήρου
(όλη)
Σολωμού 
(όλη)
Σπάρτης
(ζυγά)




ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

1.      ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΦΟΙΤΗΣΗΣ  ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ

2.      ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΘΗΤΗ (φωτοτυπία που φαίνεται ότι έγιναν όλα τα εμβόλια)

3.      ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΘΗΤΗ-ΤΡΙΑΣ (Α.Δ.Υ.Μ.) αν δεν σας έχει δοθεί από το Νηπιαγωγείο θα σας δοθεί από το Σχολείο μας για να το συμπληρώσει ο γιατρός σας.

4.      ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ-ΤΡΙΑΣ
ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ που να φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας των γονέων του μαθητή-τριας (ΔΕΗ,ΕΥΑΘ).
ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΥ ΕΦΟΡΙΑΣ
(τελευταίας διετίας ),που να φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας των γονέων του μαθητή-τριας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ατομικό Δελτίο Υγείας (Α.Δ.Υ.Μ.) και μόνον αυτό, σε περίπτωση αδυναμίας προσκόμισης του, μπορεί να κατατεθεί το αργότερο μέχρι 7 Ιουνίου 2019για να οριστικοποιηθεί η εγγραφή του παιδιού σας.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ
                                         ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ ΕΛΕΝΗ

ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ


Την Τρίτη 16 Απριλίου 2019 επισκέφθηκε το σχολείο μας ο κ. Νάσος Φλώρος, μέλος της Ελληνικής  Ένωσης  Έρευνας  &  Διάσωσης  (Ε.Ε.Ε.Δ.).
Οι μαθητές της Ε΄ & Στ΄ τάξης ενημερώθηκαν για την παροχή πρώτων βοηθειών για την επανεκκίνηση της καρδιάς από πνιγμό ή καρδιακό επεισόδιο.
Οι μαθητές και οι δάσκαλοι με ενθουσιασμό παρακολούθησαν την παρουσίαση, θέτοντας πολλές και ''εύστοχες'' παρατηρήσεις και ερωτήσεις!
Ευχαριστούμε τον κ. Φλώρο για τις πολύτιμες πληροφορίες πάνω στην παροχή α΄ βοηθειών και την πληρέστατη και ενδελεχή παρουσίασή του.
Ευχόμαστε στα μέλη της Ε.Ε.Ε.Δ. καλή δύναμη και υπομονή στο δύσκολο, αλλά τόσο χρήσιμο για το κοινωνικό σύνολο έργο τους, το οποίο σημειωτέον, προσφέρεται ανιδιοτελώς και απλόχερα όπου χρειαστεί.





"ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΔΥΟ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ": ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ Ε' ,ΣΤ'


Την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019 οι Ε΄ και  Στ΄ τάξεις του σχολείου μας παρακολούθησαν δωρεάν, στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, μια από τις καλύτερες κωμωδίες του παγκόσμιου δραματολογίου, το πάντα επίκαιρο έργο του μαιτρ του είδους Κάρλο Γκολντόνι  «Υπηρέτης δύο αφεντάδων»  στα πλαίσια της συνεργασίας του Δήμου Νεάπολης – Συκεών με το Κ.Θ,.Β.Ε.
Ο Τρουφαλδίνο, ο παμπόνηρος, πολυμήχανος, γκαφατζής αλλά και συνάμα άκακος ήρωας που εκπροσωπεί τους υπηρέτες όλων των εποχών υπηρετεί, ξεγελά, πληρώνεται από δύο κυρίους και σταδιακά φτάνει να διαφεντεύει τις ζωές τους. Μέσα από κωμικές συγκρούσεις, πάθη και περιπέτειες αναζητούνται ο έρωτας, η ευτυχία, αλλά κι η προσπάθεια του Υπηρέτη για επιβίωση. Κανένας δεν μπορεί να τον υποτάξει αυτόν τον ανυπότακτο Υπηρέτη παρά μόνον ο έρωτας.
Οι μαθητές, αλλά και οι συνοδοί τους, απόλαυσαν μία τεχνικά άρτια θεατρική παράσταση με εξαιρετικούς ηθοποιούς.
Μετά το τέλος της παράστασης οι ηθοποιοί έκατσαν στη σκηνή και απάντησαν σε ερωτήσεις των θεατών – μαθητών.






 Ευχαριστούμε τους υπεύθυνους του Δήμου Νεάπολης – Συκεών για την ευκαιρία που μας έδωσε να παρακολουθήσουμε ακόμα μία θεατρική παράσταση φέτος .

Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ 2019

Τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2019 είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε μια πολύ σπουδαία συγγραφέα παιδικών λογοτεχνικών βιβλίων, την κα Νευροκοπλή Βάσω. Μέσα από τις δράσεις της Δημοτικής βιβλιοθήκης του δήμου μας και για να τιμήσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικής Λογοτεχνίας, οι τάξεις Γ' και Δ' συγκεντρώθηκαν στη βιβλιοθήκη του σχολείου μας και η κυρία Βάσω μας διηγήθηκε το καινούριο της παραμύθι: "Ο λαμπερός πολεμιστής".
Ο ήρωας του βιβλίου αποδείχτηκε ένας πραγματικός πολεμιστής της ζωής, χωρίς όπλα και μαχαίρια αλλά με μόνη δύναμη τη θέληση για ζωή και την αυτογνωσία!!!


Ευχαριστούμε την αγαπημένη συγγραφέα και συνάδελφο για την επίσκεψή της στο σχολείο μας!!!

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ "ΕΓΩ, Ο ΜΟΤΣΑΡΤ"

Την Πέμπτη 4 Απριλίου 2019 οι μαθητές/τριες των τάξεων Α' , Β' και Γ' του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση: "Εγώ, ο Μότσαρτ" στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Γνώρισαν στοιχεία για τη ζωή του μεγάλου δημιουργού και άκουσαν πολλά μουσικά έργα του.
Να ευχαριστήσουμε και πάλι τον Δήμο Νεάπολης/Συκεών για τις πολύ ωραίες παραστάσεις που φρόντισε να δούμε και φέτος!!!


Τέλος, τα παιδιά είδαν πολλά μουσικά όργανα και άκουσαν τους ήχους τους!!!