Κυριακή 19 Μαΐου 2019

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ VINCENT VAN GOGH ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ Α' ΤΑΞΗΣ!!!

Τα παιδιά της Α' τάξης μας την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019, με τον δάσκαλο των Εικαστικών κο Ορφανίδη Δωρόθεο, ζωγράφισαν κάτω από την επιρροή των πολύ σπουδαίων έργων του  Vincent Van Gogh:    "Έναστρη νύχτα"





και "Ηλιοτρόπια".







Οι δημιουργίες των παιδιών είναι εκπληκτικές σε χρώματα, τεχνική, αποτύπωση των χαρακτηριστικών....!!!!!
Μπράβο σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν και στο δάσκαλό τους!!!

Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Ε' ΤΑΞΗ: ΜΟΥΣΕΙΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ, ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΣΕ


Την Πέμπτη 16 Μαΐου η Ε΄ τάξη του Σχολείου μας επισκέφτηκε το Μουσείο Νερού της ΕΥΑΘ και το Μουσείο ΟΣΕ.
Στο Μουσείο Νερού μας υποδέχτηκε η κ Χρύσα, η οποία με πολύ αναλυτικό τρόπο, μας ενημέρωσε για τις μηχανές που τροφοδοτούσαν την πόλη μας με το υπερπολύτιμο νερό, από τα τέλη του 1800.
Είδαμε τον ατμολέβητα ο οποίος χρησιμοποιούνταν στις αρχές του 1900, τον ηλεκτρικό λέβητα, (από 1948 ως 1970 περίπου), γνωρίσαμε με παντομίμα τη χρήση του πηγαδιού, ζωγραφίσαμε και έτσι περάσαμε ευχάριστα και εποικοδομητικά περίπου μιάμιση ώρα στο πολύ προσεγμένο Μουσείο.
Στο τέλος μας έδωσαν κι ένα αναμνηστικό παγουράκι.






Στο Μουσείο ΟΣΕ μας υποδέχτηκε ο υπεύθυνος κ. Μυλωνάκης Ανδρέας.

Μας μίλησε για τους πρώτους κινητήρες ατμού, μπήκαμε μέσα σε ένα βαγόνι - εστιατόριο από το θρυλικό Οριάν Εξπρές και γνωρίσαμε τη χλιδή που απολάμβαναν οι εκλεκτοί ταξιδιώτες του, κάναμε βόλτα με μια ντρεζίνα και επισκεφτήκαμε το υπέροχο διατηρητέο κτήριο του Μουσείου.



Ευχαριστούμε την κ. Χρύσα και τον κ. Ανδρέα για την υπομονή τους και τη λεπτομερή ξενάγηση στα δύο Μουσεία.

Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

ΗΜΕΡΙΔΑ: ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Την Τετάρτη !5/5/2019 τα δημοτικά σχολεία ΣΥΚΕΩΝ 1ο - 2ο - 5ο - 8ο, σε συνεργασία με την ΠΥΞΙΔΑ, διοργάνωσαν την ημερίδα με θέμα: "ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ", στο αμφιθέατρο των 1ου-5ου δημοτικού σχολείου Συκεών στις 6.00' με 7.30' μ.μ.
Πολλοί ήταν οι εκπαιδευτικοί που την παρακολούθησαν και ΔΥΣΤΥΧΩΣ πολύ λίγοι ήταν οι γονείς που προσήλθαν. Ακούσαμε χρήσιμα στοιχεία, πολλές συμβουλές αλλά κυρίως ακούστηκαν πολλές και ενδιαφέρουσες απόψεις τόσο από τους εκπαιδευτικούς όσο και από τους γονείς!
Ευχαριστούμε την ΠΥΞΙΔΑ που στέκεται πάντα στο πλευρό μας!!!





ΜΙΑ ΩΡΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ...ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ

Μέσα στον Μάιο τα παιδιά της Στ' τάξης με τον γυμναστή τους κο Γεδεών αποφάσισαν να κάνουν το μάθημα της γυμναστικής κοντά στη φύση. Επισκέφθηκαν το δασάκι κοντά μας και μίλησαν για τη ...φύση γενικότερα!!
Το σίγουρο είναι ότι όλοι το ευχαριστήθηκαν πολύ!!!!






Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ Γ' ΚΑΙ Δ'

Την Τετάρτη 8/5/2019 οι μαθητές και οι μαθήτριες των τάξεων Γ' και Δ' επισκέφτηκαν το Μουσείο Ύδρευσης της πόλης μας. Σε έναν πολύ όμορφο αύλειο χώρο τα παιδιά έπαιξαν και είδαν πολλών ειδών πηγάδια. Στη συνέχεια, με έναν εκπληκτικό τρόπο από την εκπαιδευτικό/ ξεναγό του μουσείου γνώρισαν το πώς ήρθε το νερό στην πόλη, τα μηχανήματα που χρησιμοποιήθηκαν τότε και είχαν την ευκαιρία να τα δουν να δουλεύουν μέχρι και σήμερα στο χώρο του μουσείου.












ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Τα σχολεία 1ο , 2ο , 5ο και 8ο του Δήμου Νεάπολης/Συκεών διοργανώνουν, σε συνεργασία με την ΠΥΞΙΔΑ, την ημερίδα με τίτλο: " ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ: ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ"
Σας περιμένουμε όλους στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου-5ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών την Τετάρτη 15/5/2019 στις 6-7.30' μ.μ.