Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

NOESIS: "ΟΔΥΣΣΕΙΑ" Γ' ΚΑΙ Δ' ΤΑΞΕΙΣ

 Την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019 οι τάξεις Γ' και Δ' επισκέφτηκαν το θεματολογικό πάρκο του ΝΟΕΣΙΣ με σκοπό να δούμε την "Οδύσσεια"!!!
Πράγματι, τα παιδιά ενημερώθηκαν για την ιστορία της Ιλιάδας και της Οδύσσειας και στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να "βιώσουν" στιγμές σε μέρη- σταθμούς από όπου είχε περάσει ο Οδυσσέας.
Μέσα από εκπληκτικά εφέ, ήχους και εικόνες τα παιδιά ένιωσαν για λίγο σαν να είναι ταξιδιώτες της μακρινής εκείνης εποχής!!! Όλοι θα θέλαμε να κρατήσει χρονικά περισσότερο αυτή η επίσκεψη γιατί με τα παιχνίδια και τις εικόνες μαγευτήκαμε!!!














Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 17ης ΝΟΕΜΒΡΗ - 2019-20

Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019, στις 8.30 το πρωί πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου 1973.
Η Δ' τάξη, με τη δασκάλα τους κα Ευαγγελία Καρακούτα ετοίμασε τη γιορτή που περιλάμβανε θεατρικά σκετς, ποιήματα, τραγούδια και φυσικά το Χρονικό εκείνων των ημερών με στοιχεία που βρήκαν και ανακοίνωσαν τα ίδια τα παιδιά και με εικόνες από τις στιγμές εκείνης της εποχής!!!







ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΔΕ ΦΥΛΑΚΙΖΟΝΤΑΙ!!!
ΑΣ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΝΑ ΛΑΜΠΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!!!

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

Ε' , ΣΤ' ΤΑΞΕΙΣ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ


Την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019, παραμονή της γιορτής των Ταξιαρχών Αρχαγγέλων Μιχαήλ & Γαβριήλ, οι Ε΄ και Στ΄ τάξεις του σχολείου μας επισκέφθηκαν το στρατιωτικό αεροδρόμιο στη Μίκρα της Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια των εκδηλώσεων της πολεμικής αεροπορίας μας προς τιμής των προστατών Αγίων της.
Ανεβήκαμε σε ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο τύπου Canadair, τα οποία κάθε καλοκαίρι συμβάλλουν στην κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών, είδαμε από μέσα έναν ¨θρύλο¨ της παγκόσμιας  πολεμικής αεροπορίας εδώ και 80 χρόνια, το περιβόητο Dacota, μάθαμε για τα αντιαεροπορικά συστήματα Patriot, ξεναγηθήκαμε στο Μουσείο του αεροδρομίου και τέλος φιλοξενηθήκαμε στις εγκαταστάσεις των πιλότων των Canadair όπου με την προβολή μιας ταινίας, παραγωγής της αεροπορίας μας, μάθαμε περισσότερα για το δύσκολο έργο της κατάσβεσης των δασικών πυρκαγιών.
Ευχαριστούμε τους πιλότους, τους τεχνικούς εδάφους, τους αερονόμους και το υπόλοιπο προσωπικό της πολεμικής μας αεροπορίας, που φρόντισαν να έχουμε μία ευχάριστη, κατατοπιστική και μοναδική επίσκεψη.











 Χρόνια πολλά αεροπορία μας!!!

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

ΠΑΡΕΛΑΣΗ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019 και το 8ο Δημοτικό Σχολείο Συκεών συμμετείχε στη μαθητική παρέλαση του Δήμου μας! Μόνο καμάρι μπορούμε να νιώσουμε για όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στον θεσμό αυτό κι ευχόμαστε να ζούμε σε καιρό ειρήνης για πολλά πολλά χρόνια ακόμη!!!
Καμαρώστε τα αγόρια και τα κορίτσια μας!!!


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!
 

ΠΛΑΝΗΤΕΣ: ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ

Την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019 τα παιδιά όλου του σχολείου μας επισκέφτηκαν την αίθουσα Τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όπου και παρακολούθησαν μια υπέροχη μουσική παρουσίαση των πλανητών του Σύμπαντος!!!
Σε μεγάλη οθόνη παρουσιαζόταν τα χαρακτηριστικά του κάθε πλανήτη και η κρατική ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης "έντυνε" μουσικά την κάθε περιγραφή!!!
Ήταν μια πολύ όμορφη παράσταση που χάρηκαν μεγάλοι και μικροί!




Ευχαριστούμε τον Δήμο Νεάπολης/Συκεών για τις συνεργασίες Τέχνης και Σχολείων γιατί μας δίνετε η ευκαιρία να παρακολουθούμε δωρεάν εξαιρετικές δουλειές!!!