Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ - ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ (ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ)

 Και φέτος καλούμαστε να διαχειριστούμε σωστά τον Covid-19 στα σχολεία μας ώστε να μη χρειαστεί να παραμείνουμε κλειστά για μεγάλο χρονικό διάστημα με την μέθοδο της τηλεκπαίδευσης. Για το λόγο αυτό σας παραθέτουμε χρήσιμες ερωτήσεις-απαντήσεις οι οποίες θα μας φανούν χρήσιμες για το πώς πρέπει να συμπεριφερθούμε απέναντι στον ιο και τα κρούσματά του... 

σύνδεσμος:

https://www.minedu.gov.gr/news/50000-10-09-21-14-erotiseis-kai-apantiseis-sxetika-me-ta-metra-prostasias-kai-to-protokollo-leitourgias-ton-sxoleion-gia-to-etos-2021-2022

Με τη σωστή συνεργασία όλων μας, με αίσθημα ευθύνης και σωστής διαχείρισης θα  μπορέσουμε να ανταποκριθούμε όσο γίνεται καλύτερα στις δύσκολες καταστάσεις που ζούμε τα δύο τελευταία χρόνια στα σχολεία μας!

 


Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΑΣΜΟΥ 2021-2022

 Τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 τελέστηκε το μυστήριο του αγιασμού στο σχολείο μας με εκπροσώπους του Δήμου μας, της Εκκλησίας και του Συλλόγου Γονέων! Πάρα πολλά παιδάκια της Α' τάξης γέμισαν την αυλή μας και παρακολούθησαν μαζί με τον γονιό τους την τελετή, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα (αποστάσεις, μάσκες, τεστ). Τα παιδιά των υπόλοιπων τάξεων ήταν μέσα στις αίθουσές τους μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους. Ο ιερέας φρόντισε να περάσει από κάθε τάξη και να ευλογήσει μικρούς και μεγάλους. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων επίσης φρόντισε για άλλη μια χρονιά να "δωρίσει" τα βασικά τετράδια κάθε μαθητή/τριας τα οποία τα παιδιά βρήκαν όμορφα τοποθετημένα στο θρανίο τους!!!



Ευχόμαστε όλοι να είναι μια ήρεμη, δημιουργική σχολική χρονιά, γεμάτη χαμόγελα και υγεία!
 


Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ- ΑΓΙΑΣΜΟΣ

 

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

σας ενημερώνουμε ότι ο Αγιασμός θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 στις 11.00’ π.μ. Η προσέλευση των παιδιών θα γίνει στις 10.45’.

Παρακαλούνται οι μαθητές/τριες να έχουν μαζί τους τη σχολική τσάντα ώστε να πάρουν τα βιβλία τους.

Η αποχώρηση των μαθητών/τριών θα γίνει στις 12.00’ π.μ. Οι γονείς/κηδεμόνες να φροντίσουν για την έγκαιρη προσέλευσή τους για την παραλαβή των παιδιών.

Τα παιδιά, ΜΟΝΟ γι΄αυτή την εβδομάδα, λόγω Αγιασμού, θα επιδείξουν τη Δευτέρα  την αρνητική βεβαίωση του self test.

 Οι μαθητές προσέρχονται στο σχολείο: με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού (σελφ) τεστ, το οποίο θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή, έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο. 

 



Σας ευχόμαστε μια όμορφη δημιουργική χρονιά!