Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΙΔΕΙΑ

Ετοίμασε, βάφοντας και σχεδιάζοντας το αεροπλάνο σου, και στη συνέχεια διάλεξε με ποια προπαίδεια θα εξασκηθείς. Αφού επιλέξεις προπαίδεια οδήγησε το αεροπλάνο στη σωστή απάντηση! Καλή εξάσκηση!!!

http://www.multiplication.com/games/play/flying-high

Μια που έρχονται και οι Απόκριες, παίξε με τον αστείο χιονάνθρωπο! Διάλεξε όποια προπαίδεια θέλεις ή όποια ομάδα αριθμών και κάθε φορά που θα απαντάς θα βλέπεις τον χιονάνθρωπο να ντύνεται με διαφορετικό αποκριάτικο κοστούμι!!! Καλή διασκέδαση!!!

http://www.multiplication.com/games/play/snowman-fun



ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΙΔΕΙΑ

Ακούστε την προπαίδεια του 3!!!  Έτσι θα σου είναι πιο εύκολο να τη μάθεις!!!

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=LATuj9lXLoU

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ

 Η Διεύθυνση και όλο το προσωπικό του 8ου δημοτικού σχολείου ΣΥΚΕΩΝ σας εύχεται ένα δημιουργικό 2015 γεμάτο υγεία, αγάπη, ευτυχία και πάνω απ΄όλα ΦΡΟΝΤΙΔΑ σε όλα τα παιδιά!
Επίσης, να χαιρετήσουμε το νέο δοιηκητικό συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας και να του ευχηθούμε "Καλή σταδιοδρομία". Απ΄όλους εμάς θα υπάρχει πάντα η καλύτερη συνεργασία ώστε το έργο που θα παραχθεί να φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα!
ο σύλλογος διδασκόντων

ΝΕΟ ΔΟΙΗΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Κατόπιν των αποτελεσμάτων των εκλογών της 17ης Δεκεμβρίου του 2014, ορίστηκε το νέο δοιηκητικό συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου δημοτικού σχολείου Συκεών :

Πρόεδρος: Καραμούτσιος Νικόλαος  (2310 247157)
Αντιπρόεδρος: Στύλα Χριστίνα  (2310 213652)
Γραμματέας: Μπαζίγου Άννα  (2310 202647)
Ταμίας: Σηκωτίδου Κλεοπάτρα  (2310 246170)
Μέλος: Αγγελίδου Αικατερίνη  (6944340614)
Μέλος: Κωφίδου Δέσποινα  (2310 214071)
Μέλος: Κατιρτσίδου Ειρήνη  (2310 668809)
Καλή επιτυχία στο έργο σας και καλή συνεργασία με όλους τους παράγοντες που επιθυμούν το καλύτερο για το σχολείο μας!!!
 

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

ΜΑΖΕΜΑ ΕΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ Δ΄ΤΑΞΗ

Στις αρχές της σχολικής χρονιάς, τα παιδιά της Δ΄τάξης με την καθοδήγηση του κυρίου Χατζημπάρμπα Γεδεών (γυμναστής), μάζεψαν τις ελιές από τα δέντρα που βρίσκονται στον αύλειο χώρο του σχολείου μας! Ήταν μια πολύ ευχάριστη διαδικασία για τους μαθητές που όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες τους άρεσε πολύ! Τις ελιές τις μοιράστηκαν τα παιδιά και τις πήραν στο σπίτι τους για να τις επεξεργαστούν. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά!!!


Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Δ΄ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Στα πλαίσια του προγράμματος της Ευέλικτης Ζώνης με θέμα: "Οι σημερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες- Παραολυμπιακοί Αγώνες", η Δ΄τάξη του σχολείου μας την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014 επισκέφθηκαν το Αθλητικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Τα παιδιά συνόδεψαν η κα Βαγγούση Αναστασία (Αγγλικών) και ο κος Χατζημπάρμπας Γεδεών (γυμναστής), υπεύθυνοι του προγράμματος. Στο Μουσείο τα παιδιά παρακολούθησαν το πρόγραμμα: "Παραολυμπιακοί Αγώνες- Ανακαλύπτω τα Παραολυμπιακά Αθλήματα" και η συμμετοχή τους ήταν πολύ ενεργητική γιατί πήραν μέρος σε παιχνίδια που βασίζονταν στους Παραολυμπιακούς αγώνες!!! Αυτή η τόσο θετική εμπειρία των παιδιών έρχεται να στηρίξει τη δόμηση γνώσεων σε θέματα Ολυμπιακής Ιστορίας αλλά και την ανάπτυξη του Ολυμπιακού Ιδεώδους! 


ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΥΕΛΙΚΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΤΗΣ Δ' ΤΑΞΗΣ

Τα παιδιά της Δ΄τάξης του 8ου Δημοτικού σχολείου Συκεών, με τη βοήθεια των δασκάλων τους κας Βαγγούση Αναστασίας (Αγγλικών), κου Χατζημπάρμπα Γεδεών (γυμναστής) και της κας Γούναρη Μαριέλπης ανέλαβαν να εκπονήσουν ένα project, μέσα στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης, με θέμα: "Οι σημερινοί Ολυμπιακοί αγώνες- Ομαδικά και ατομικά αθλήματα". Τα παιδιά μας παρουσίασαν τις εργασίες του πρώτου μέρους τις οποίες και βλέπετε παρακάτω. Με πολύ μεράκι, κέφι, ενθουσιασμό αλλά και κόπο βρήκανε πληροφορίες, φέρανε φωτογραφίες, ζωγράφισαν, κατασκεύασαν και παρουσίασαν τη δουλειά τους μέσα στην τάξη!!! Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και σίγουρα καμαρώνουμε για τη δουλειά τους!







Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ Α΄ ΚΑΙ Β΄ ΤΑΞΕΩΝ

Την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014, στις 6.00' η ώρα πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του σχολείου μας η χριστουγεννιάτικη γιορτή των παιδιών των Α΄και Β΄τάξεων: Η Α΄τάξη μας μετέφερε στη μαγική εκείνη βραδιά της Θείας Γέννησης γεμίζοντας την ψυχή μας με υπέροχα συναισθήματα!!! Μας τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα κάλαντα και ακολούθησε μια παρουσιάση από τον κύριο Αθανάσιο Μπαζάκο με χριστουγεννιάτικους ύμνους, παραδοσιακά κάλαντα και ορχηστρική μουσική συνοδευόμενη από καταπληκτικές χριστουγεννιάτικες εικόνες!
Ακολούθησε η Β΄τάξη η οποία μας παρουσίασε μια θεατρική διασκευή του λογοτεχνικού βιβλίου της Ελισάβετ Κουκουμάκα: "Ο Φώτης και ο Αϊ-Βασίλης των Φώτων" και μας δίδαξε πως τα πιο όμορφα δώρα που έχουμε να περιμένουμε από τον Αϊ-Βασίλη είναι: ΑΓΑΠΗ, ΕΙΡΗΝΗ, ΖΕΣΤΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΕΛΠΙΔΑ, ΠΙΣΤΗ. Κατόπιν τα παιδιά μας τραγούδησαν παραδοσιακά κάλαντα και η γιορτή έκλεισε με ευχές για ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ!
Ομολογουμένως, τα παιδιά ήταν φανταστικά και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους σε όλη τη διάρκεια της γιορτής. Συγχαρητήρια!!!