Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ Ε' ΚΑΙ ΣΤ' ΤΑΞΕΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ

Στις 31 Μαρτίου 2015 οι τάξεις Ε' και ΣΤ' του σχολείου μας επισκέφθηκαν το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο. Με ειδικευμένο προσωπικό γυμναστών -παιδαγωγών οι μαθητές μας ξεναγήθηκαν σε αθλητικούς χώρους, παρακολούθησαν πρόγραμμα μεσογειακής διατροφής και συμμετείχαν σε αθλητικά παιχνίδια.
Οι μαθητές μας ενθουσιάστηκαν από όλο το εκπαιδευτικό αλλά και ψυχαγωγικό πρόγραμμα που παρακολούθησαν!!!




Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

"ΤΟ ΛΟΥΡΙ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ" Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Την Παρασκευή 24 Απριλίου παρακολουθήσαμε μια πραγματικά εξαιρετική παράσταση από τα παιδιά της Ε΄και τα παιδιά της ΣΤ΄τάξης με τίτλο: "Το λουρί του Σωκράτη". Σαν μικροί αλλά φτασμένοι ηθοποιοί τα παιδιά "έπαιξαν" τους ρόλους τους καταπληκτικά. Το έργο άφησε σε όλους μας ωραία μηνύματα για τις πραγματικές αξίες της ζωής. Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά για την πολύωρη προσπάθειά τους, στους γονείς τους για την συμπαράστασή τους, στη θεατρολόγο Αναστασία Γυλλού και φυσικά στο Δήμο μας για τη σπουδαία Γιορτή Παιδείας και Πολιτισμού που διοργανώνει κάθε χρόνο!

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Γ' ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



Την Τετάρτη 22 Απριλίου 2015 επισκεφτήκαμε το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.
Αφού μας υποδέχτηκαν οι υπάλληλοι του Μουσείου μας οδήγησαν σε μια αίθουσα, όπου μας ενημέρωσαν για την ιστορία του Μουσείου και την αποστολή μας εκεί. 
 Θα γινόμασταν αρχαιολόγοι !
Χωριστήκαμε σε δύο ομάδες και αρχίσαμε να εξερευνούμε και να  ανακαλύπτουμε θεούς και ήρωες.
Καταγράφαμε τις παρατηρήσεις μας σε ένα έντυπο που μας έδωσαν
Δεν καταλάβαμε πώς πέρασε η μία ώρα που απασχοληθήκαμε από το πρόγραμμα. Ήταν τόσο ευχάριστο και δημιουργικό!!! Ευχαριστήσαμε τις ευγενέστατες υπαλλήλους του Μουσείου και γυρίσαμε στο σχολείο μας.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σήμερα Παρασκευή 24 Απριλίου 2015 οι θεατρική ομάδα του σχολείου μας θα μας παρουσιάσει το έργο "Το λουρί του Σωκράτη" του Δ. Ποταμίτη. Η παράσταση θα δοθεί στο Κλειστό Δημοτικό  θέατρο Συκεών στις 20.00΄. Θα είμαστε όλοι εκεί για να εμψυχώσουμε τα παιδιά μας και να τα χειροκροτήσουμε!!! Σας περιμένουμε όλους εκεί!!!
η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων


Τρίτη 21 Απριλίου 2015

ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΤΗΣ Β' ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ Β' ΤΡΙΜΗΝΟ

Το β'τρίμηνο , αν και λόγω προβλημάτων της τάξης μας κάναμε μάθημα στο χώρο της βιβλιοθήκης, τα παιδιά εργάστηκαν με ιδιαίτερο ζήλο και όρεξη!
  •  Δημιουργήσαμε προσκλήσεις-ατομικές και ομαδικές,

  • επισκεφθήκαμε το Λαογραφικό μουσείο Θεσσαλονίκης και φέραμε εκθέματα στο χώρο του σχολείου για το δικό μας λαογραφικό μουσείο. Εξηγήσαμε το ρόλο και τη λειτουργία των εκθεμάτων,

  • ζωγραφίσαμε τις "Καλημέρες" μας, όμορφα στολισμένες,

  • Μάθαμε να δουλεύουμε με το λεξικό του Υπουργείου αλλά δημιουργήσαμε και μόνοι μας λεξικά- ένα ατομικό ο κάθένας/μιά και ένα το λεξικό της τάξης μας!

  • Στολίσαμε τις μπότες μας με μοτίβο και γράψαμε για αυτά μιλώντας για χρώματα και σχήματα

  •  στείλαμε γράμμα στη φώκια Μονάχους Μονάχους.


  • Στην Μελέτη Περιβάλλοντος ζωγραφίσαμε τα αγαπημένα μας ζώα και το σπίτι τους
      
 
 
 
αλλά και γράψαμε ομαδικά για διάφορα ζώα μέσα στην τάξη
  • Ζωγραφίσαμε τους αγαπημένους  τόπους της Ελλάδας μας, με προτίμηση στα θαλασσινά τοπία!
  • Τέλος, κάναμε ομαδικές και ατομικές αφίσες με μεγάλη επιτυχία!!!




 

Πιστεύω πως και το γ' και τελευταίο τρίμηνο τα παιδιά θα συνεχίσουν να εργάζονται δημιουργικά!!!
η δασκάλα της τάξης

Τρίτη 7 Απριλίου 2015

ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΙΝΟΚΙΟ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΣΤΕΡΕΑ ΣΤΗ Β' ΤΑΞΗ



Την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015 ο κος Τερψιάδης Νικόλαος- Μαθηματικός του Πρότυπου Πειραματικού ΓΕΛ Πανεπιστημίου Μακεδονίας, συνεργάστηκε με την εκπαιδευτικό και τα παιδιά της Β’ τάξης του σχολείου μας και υλοποίησε το πρόγραμμα Μαθηματικών: «Στερεά εκ περιστροφής». Τα παιδιά είδαν πώς τα απλά σχήματα αν περιστραφούν δημιουργούν στερεά σώματα, γνώρισαν τα στερεά σε φελιζόλ και δημιούργησαν τον Πινόκιο.
Στη διάρκεια του προγράμματος μέτρησαν με χάρακες σε εκατοστά για να φτιάξουν τα πόδια και τα χέρια του Πινόκιο, χρωμάτισαν χαρτόνια για να τον ντύσουν, έκοψαν χαρτόνια και χρησιμοποίησαν εργαλεία. Ήταν εκπληκτικό πώς μια ολόκληρη τάξη συνεργάστηκε για ένα διδακτικό δίωρο τόσο ομαλά και πόσο χαρούμενα ήταν τα παιδιά με το νέο μέλος που θα έχουμε από εδώ και πέρα στην τάξη μας, όπως τα ίδια είπαν!!!
Ευχαριστούμε πολύ τον κο Τερψιάδη για το πολύ διδακτικό και ευχάριστο πρόγραμμα που μας παρουσίασε. Ας σημειώσουμε πως κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς το πρόγραμμα υλοποιήθηκε και στις τότε τάξεις Β’ και Γ’.
Η Β' τάξη  



Επίσης μπορείτε να παίξετε και με το παρακάτω παιχνίδι, δημιουργία του γιου του κου Τερζιάδη, του Τερψιάδη Γιάννη, μαθητή της Γ' τάξης του σχολείου μας!
 Κάντε κλικ στον σύνδεσμο για να παίξετε!
https://scratch.mit.edu/projects/54959382/
Επίσης μπορείτε να εξασκηθείτε στα στερεά με τις δραστηριότητες που έχει δημιουργήσει ο κύριος Τερψιάδης  κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο
http://users.sch.gr/anitus/
και κατόπιν πατήστε πάνω στον τίτλο  Ο ΠΙΝΟΚΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΡΕΑ ΕΚ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΗΣ

Κυριακή 5 Απριλίου 2015

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ" ΣΤΗΝ Ε' ΤΑΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΠΥΞΙΔΑ"



Την Παρασκευή 27 Μαρτίου, σε συνεργασία με την «ΠΥΞΙΔΑ» και τη δημοτική βιβλιοθήκη του δήμου μας εκπονήθηκε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Ε’ τάξη με θέμα: «Το κάπνισμα». 
Η συνάντηση ξεκίνησε με τη μορφή παιχνιδιού.
Στη συνέχεια οι μαθητές παρακολούθησαν ένα ντοκιμαντέρ με θέμα τις επιπτώσεις του καπνίσματος με τη μορφή κουκλοθέατρου. Κατόπιν συζήτησαν για τους χαρακτήρες που είδαν στο ντοκιμαντέρ και τι μηνύματα τους μεταδόθηκαν. Συζητήθηκαν θέματα όπως:

  • Πώς επηρεάζονται το περιβάλλον και οι άνθρωποι από το κάπνισμα;

  • Ποιοι ωφελούνται από αυτό; (Καπνοβιομηχανίες)

Τέλος οι μαθητές έγραψαν σε μεγάλα χαρτόνια μηνύματα/συνθήματα κατά του καπνίσματος.