Τρίτη 7 Απριλίου 2015

ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΙΝΟΚΙΟ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΣΤΕΡΕΑ ΣΤΗ Β' ΤΑΞΗ



Την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015 ο κος Τερψιάδης Νικόλαος- Μαθηματικός του Πρότυπου Πειραματικού ΓΕΛ Πανεπιστημίου Μακεδονίας, συνεργάστηκε με την εκπαιδευτικό και τα παιδιά της Β’ τάξης του σχολείου μας και υλοποίησε το πρόγραμμα Μαθηματικών: «Στερεά εκ περιστροφής». Τα παιδιά είδαν πώς τα απλά σχήματα αν περιστραφούν δημιουργούν στερεά σώματα, γνώρισαν τα στερεά σε φελιζόλ και δημιούργησαν τον Πινόκιο.
Στη διάρκεια του προγράμματος μέτρησαν με χάρακες σε εκατοστά για να φτιάξουν τα πόδια και τα χέρια του Πινόκιο, χρωμάτισαν χαρτόνια για να τον ντύσουν, έκοψαν χαρτόνια και χρησιμοποίησαν εργαλεία. Ήταν εκπληκτικό πώς μια ολόκληρη τάξη συνεργάστηκε για ένα διδακτικό δίωρο τόσο ομαλά και πόσο χαρούμενα ήταν τα παιδιά με το νέο μέλος που θα έχουμε από εδώ και πέρα στην τάξη μας, όπως τα ίδια είπαν!!!
Ευχαριστούμε πολύ τον κο Τερψιάδη για το πολύ διδακτικό και ευχάριστο πρόγραμμα που μας παρουσίασε. Ας σημειώσουμε πως κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς το πρόγραμμα υλοποιήθηκε και στις τότε τάξεις Β’ και Γ’.
Η Β' τάξη  



Επίσης μπορείτε να παίξετε και με το παρακάτω παιχνίδι, δημιουργία του γιου του κου Τερζιάδη, του Τερψιάδη Γιάννη, μαθητή της Γ' τάξης του σχολείου μας!
 Κάντε κλικ στον σύνδεσμο για να παίξετε!
https://scratch.mit.edu/projects/54959382/
Επίσης μπορείτε να εξασκηθείτε στα στερεά με τις δραστηριότητες που έχει δημιουργήσει ο κύριος Τερψιάδης  κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο
http://users.sch.gr/anitus/
και κατόπιν πατήστε πάνω στον τίτλο  Ο ΠΙΝΟΚΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΡΕΑ ΕΚ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου