Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015- ΓΙΟΡΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Γ' ΤΑΞΗ

Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015 έγινε η γιορτή για την Επέτειο του ΟΧΙ από τα παιδιά της Γ' τάξης του Σχολείου μας. Όλοι μας, γονείς,δάσκαλοι και παιδιά, μαζευτήκαμε στο αμφιθέατρο και παρακολουθήσαμε μια πολύ όμορφη γιορτή.
      Πρώτα έγινε η τελετή παράδοσης -παραλαβής της σημαίας και ο ορισμός των παραστατών, τόσο για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2015, όσο και για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2016.
  Κατόπιν τα παιδιά μας ενημέρωσαν για το Χρονικό εκείνης της εποχής και με τα σκετσάκια που ετοίμασαν μας μετέφεραν στην εποχή εκείνη! Ακούσαμε τραγούδια της εποχής και συμπεράναμε ότι:" η Ελλάδα μας θα επιζεί πάντα, όσο κι αν οι άλλοι την πολεμούν!!!"
 

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 26-27-28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Αγαπητοί γονείς,
την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015 θα πραγματοποιηθεί το πρωί, μετά την πρωινή προσευχή, εκκλησιασμός του σχολείου μας στον ιερό ναό του Αγίου Χαραλάμπους.
Ο εορτασμός για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου θα γίνει την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015. Η γιορτή θα ξεκινήσει στις 9.00' π.μ. και θα τελειώσει περίπου στις 10.00' π.μ.
Προσκαλούμε όλους τους γονείς να παρακολουθήσουν τη γιορτή. Οι γονείς των τάξεων Α' και Β' θα πρέπει στις 10.00' να παραλάβουν τα παιδιά από τις δασκάλες τους.
Ευχαριστούμε πολύ και Χρόνια πολλά!

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΓΙΑ Α' ΚΑΙ Β' ΤΑΞΕΙΣ

Την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015 τα παιδιά των Α' και Β' τάξεων παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση: "Το γαϊτανάκι των χρωμάτων", από τη θεατρική ομάδα της "ΞΕΦΡΕΝΗΣ ΧΕΛΩΝΑΣ". Οι δύο ηθοποιοί της ομάδας τραγούδησαν, χόρεψαν, έπαιξαν κουκλοθέατρο, μας μίλησαν για τη ζωή του ζωγράφου Θεόφιλου δείχνοντας μας έργα του και μας παρουσίασαν μια πολύ όμορφη παράσταση. Τα παιδιά συνομίλησαν με τις ηθοποιούς και πέρασαν πολύ ωραία!!!
Στις εικόνες παρακάτω βλέπετε τον Ιάσονα και τον παππού του που ψάχνουν να βρουν το ζωγράφο Θεόφιλο. Αυτός τους συστήνει στη θεά των χρωμάτων, τη Βερενίκη, κι αυτή κάνει το θαύμα της: η χώρα του Ιάσονα, η Μαυρούπολη μετατρέπεται σε χώρα των χρωμάτων... κι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα τραγουδώντας το σύνθημα της παράστασης:"Ζήσε τη στιγμή, παραμύθι είναι η ζωή!"


Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΙΦΟΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Μέσα στα πλαίσια των δράσεων του σχολείου μας για το Αειφόρο Σχολείο, οι μαθητές της Δ΄τάξης, κατά το σχολικό έτος 2014-2015 (η σημερινή Ε' τάξη μας), με τη βοήθεια της δασκάλας τους Γούναρη Μαριέλπης έθεσαν έναν μεγαλόπνοο στόχο: να ομορφύνουν τους διαδρόμους έξω από τις τάξεις τους.
Το σχολείο τους προμήθευσε με υλικά, τα παιδιά φόρεσαν τη στολή εργασίας τους και δημιούργησαν δύο εκληκτικά δεντρα: μια ελιά και μια αμυγδαλιά!!!


 Άμεσος στόχος μας είναι να ομορφύνουμε κι άλλους χώρους του σχολείου με τη βοήθεια τόσο των παιδιών όσο και ειδικών καλλιτεχνών που θέλουν να μας προσφέρουν τις υπηρεσίες τους!

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

5-10-2015 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015 γιορτάστηκε και από το σχολείο μας η Πανελλήνια Ημέρα Αθλητισμού που φέτος ήταν αφιερωμένη στον θεματικό άξονα: "Σχολικός αθλητισμός-Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά Αθλήματα"
Όλοι οι εκπαιδευτικοί, κατά το πρώτο δίωρο, μίλησαν για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες μέσα στην τάξη τους και ασχολήθηκαν με καλλιτεχνικές δημιουργίες:
  • η Α΄τάξη
  •  η Β' ταξη
  • σε συνεργασία η Γ' και η Ε' τάξεις

Ο κος Γεδεών(γυμναστής) με την κα Τασούλα(Αγγλικών) είχαν φροντίσει να εκθέσουν όλο το υλικό από το περσινό project που εκπόνησαν με τα παιδιά της σημερινής Ε' πια τάξης και είχε το ίδιο ακριβώς θέμα! Έτσι οι υπόλοιποι μαθητές είχαν την τύχη να δουν τα εκθέματα και να γνωρίσουν πολλές λεπτομέρειες για σύγχρονα αλλά και αρχαία Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά Αθλήματα.



Κατόπιν, όλοι οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στο αμφιθέατρο του σχολείου μας και παρακολούθησαν ντοκιμαντέρ με θέμα τα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά Αθλήματα.

Ακολούθως, όλοι οι μαθητές παρακολούθησαν από τις κερκίδες αγωνίσματα Παραολυμπιακών αγώνων από τους μαθητές της τωρινής E' τάξης
  • αγώνα τρεξίματος τυφλών με συνοδό

  • καλαθοσφαίριση (μπάσκετ) αθλητών με ακρωτηριασμένο άνω άκρο

Τέλος, τα παιδιά της ΣΤ' τάξης μας παρουσίασαν έναν εκπληκτικό αγώνα καλαθοσφαίρισης
Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές μας να επιδεικνύουν πάντα  δύναμη, θέληση και  ήθος για ό,τι αγωνίζονται στη ζωή τους!!!





 

ΗΜΕΡΙΔΑ "ΣΧΕΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ-ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ" και "Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ"

Την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 19.00',  πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του σχολείου μας ημερίδα με θέματα:
  • "Σχέσεις γονέων-Σχολείου στο πλαίσιο της νέας εποχής" με εισηγητή τον κύριο Αθανάσιο Σαπουνά, Σχολικό Σύμβουλο της 10ης περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Θεσ/νίκης
  • "Ο ρόλος της οικογένειας στην απόκτηση θετικής στάσης των παιδιών για το σχολείο" με εισηγητή τον κύριο Ηλία Χάλιο, ψυχολόγο και Προϊστάμενο Γραφείου Αγωγής Υγείας Π.Ε. Δυτικής θεσ/νίκης


Μέσα στα πλαίσια του Ανοιχτού Σχολείου είναι πολύ χρήσιμο και ευχάριστο να γίνονται τέτοιες συναντήσεις!



















Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ (2015-2016)

Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015 ήταν όλοι εδώ, στο ζεστό σχολείο μας! Μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων, με τις τσάντες αδειανές αλλά με πρόσωπα γεμάτα χαμόγελα, ήταν έτοιμοι για τον Αγιασμό της νέας σχολικής χρονιάς!!! Η διευθύντρια του σχολείου,  η εκπρόσωπος του Δήμου Νεάπολης/Συκεών, οι δάσκαλοι και οι δασκάλες και όλο το διδακτικό προσωπικό, καθώς και πλήθος γονέων  γέμισαν την αυλή μας και ο ιερέας της ενορίας μας τέλεσε τον Αγιασμό. Να πούμε κι ένα μεγάλο μπράβο και στα Πρωτάκια μας- τους μαθητές/τριες της Α΄τάξης- που με μεγάλη ωριμότητα μπήκαν στη μεγάλη οικογένεια πια των μαθητών του 8ου δημοτικού σχολείου ΣΥΚΕΩΝ!


Στη συνέχεια οι τσάντες γέμισαν φρέσκα, ολοκάθαρα βιβλία και οι μαθητές/τριες αποχώρησαν από το σχολείο σκεπτόμενοι τι άραγε θα φέρει κι αυτή η σχολική χρονιά!
Καλή δύναμη σε όλους μας!!!