Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Δάσος, το πράσινο εργοστάσιο - Περιβαλλοντικό πρόγραμμα για τα παιδιά Α' και Β' τάξεων

Την Τετάρτη 18 Μαϊου 2016 οι μαθητές των τάξεων Α' και Β' είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το περιβαλλοντικό πρόγραμμα: "Δάσος, το πράσινο εργοστάσιο". Φτάνοντας στην τοποθεσία Καρά-Τεπέ του δάσους μας Σέιχ-Σου, οι γυμναστές του προγράμματος παρέλαβαν τα παιδιά και τους εξήγησαν πώς θα κυλήσει το πρόγραμμα. Τα παιδιά, αφού φάγανε, είχαν την ευκαιρία να κάνουν βόλτα στο δάσος και να μάθουν να προσανατολίζονται με την πυξίδα και με άλλους τρόπους. Εκεί είδαν διάφορα ζώα και τις φωλιές τους! Κατόπιν, μάθανε να δημιουργούν φωτιά και σκηνή με υλικά που βρίσκονται εύκολα στο δάσος. Παίξανε διάφορα παιχνίδια και μάθανε να κάνουν και φωλιές πουλιών! Τέλος, έπαιξαν το παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού και ...κατάκοποι πια, επιστρέψαμε στο σχολείο. Όλα τα παιδιά παραδέχτηκαν ότι ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία κοντά στο πράσινο και τη φύση που τους γέμισε ένεργεια και γνώση!!!

Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

"ΤΖΙΤΖΙΜΙΝΤΣΙΧΟΤΖΙΡΙΑ" ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ Ε' ΚΑΙ ΣΤ' ΤΑΞΕΩΝ

Την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016 και ώρα 19.00' είχαμε την ευχαρίστηση να παρακολουθήσουμε μια μοναδική παράσταση στο κλειστό θέατρο του Δήμου μας! Τα παιδιά μας, και συγκεκριμένα οχτώ κορίτσια Ε' και Στ' τάξεων, με τη θεατρολόγο και εμψυχώτριά τους Αναστασία Γυλλού προετοίμασαν το θεατρικό έργο της Στέλλας Μιχαηλίδου: "Τζιτζιμιντζιχοτζιριά" και μας παρουσίασαν μια καταπληκτική δουλειά! Η παράσταση δημιουργήθηκε μέσα στα πλαίσια συμμετοχής του Σχολείου μας στη Γιορτή Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Νεάπολης /Συκεών και μας άρεσε πολύ!!!
 Το έργο αναφερόταν σε μια κοινωνία μυρμηγκιών όπου υπήρχαν πολλοί και διαφορετικοί χαρακτήρες. Ξαφνικά όμως ένα "διαφορετικό" μυρμήγκι τους αναστατώνει όλους, οι "δυνατοί" το κλείνουν στη φυλακή και μετά από μια τρομακτική κι επικίνδυνη καταιγίδα μας αποδεικνύουν ότι όλοι αυτοί οι χαρακτήρες ήταν απαραίτητοι για τη σωστή λειτουργία της κοινωνίας, ακόμη και του "διαφορετικού" παιδιού!!!

Τα κορίτσια που συμμετείχαν ήταν:
Σαμουρκασίδου Θεοδοσία  
Μασλαρινού Ευαγγελία
Μαβίδου Ευαγγελία  
Σερδένη Νικολέτα
Χρυσούλη Βασιλική   
Μαυροπούλου Ιωσηφίνα
Φρεγγίδου Ερασμία    
Καραματσούκη Νεφέλη

Το μήνυμα των κοριτσιών-ηθοποιών έιναι: ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ!!! 
Πολλά και θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια αλλά και στους γονείς τους για την υποστήριξή τους! Συγχαρητήρια και στον Δήμο μας για τις δράσεις Πολιτισμού που διατηρεί!

Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

"ΉΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ" Γ' ΤΑΞΗ

Το δεύτερο project με το οποίο ασχολήθηκαν οι μαθητές της Γ' τάξης του σχολείου μας, με την καθοδήγηση της κυρίας Βαγγούση Αναστασίας των Αγγλικών για την Ευέλικτη ζώνη, είχε θέμα:"Ήθη και έθιμα του Πάσχα στην Ελλάδα και τη Μεγάλη Βρετανία".
'Ολα τα παιδιά έφεραν πληροφορίες, ζωγραφιές και φωτογραφίες και σύγκριναν τα έθιμα των δύο χωρών. Έφτιαξαν όμορφες πασχαλινές κάρτες για να τις χαρίσουν στους γονείς τους και εντυπωσιακά πασχαλινά καλαθάκια γεμάτα με αυγά από πολύχρωμες πλαστελίνες!
Στο τέλος, αποφάσισαν να παρουσιάσουν σε όλο το σχολείο δύο πασχαλινά έθιμα:
  • ένα από την Ελλάδα τραγουδώντας "Τα Κάλαντα των Βαΐων", και
  • ένα από τη Μεγάλη Βρετανία:"Το κυνήγι των σοκολατένιων αυγών"!!!
Μπορείτε να μας καμαρώσετε! Σας ευχόμαστε Καλή Ανάσταση!