Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016 γιορτάστηκε στο Σχολείο μας η 3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με θέμα: "Νιώσε τα χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός- Δικαίωμα για όλους". Όλες οι τάξεις συμμετείχαν με μεγάλη ευχαρίστηση και έντονο ενδιαφέρον!!! Η αυλή στολίστηκε με υλικό φτιαγμένο από τους ίδιους τους μαθητές μας που ενημέρωνε όλους τους μαθητές για την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων!!!


Η Α' τάξη με το δάσκαλό τους μίλησαν για τους Αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες, παρακολούθησαν κι ένα σχετικό video σε τρισδιάστατη μάλιστα μορφή και ζωγράφισαν τους Ολυμπιακούς Κύκλους , αφού πρώτα κατάλαβαν τι συμβολίζουν. Στο τέλος είδαν και ένα μέρος της ταινίας " Ο Αστερίξ και οι Ολυμπιακοί Αγώνες".
 Η Β' τάξη παρακολούθησε διάφορα video με θέμα τους Παραολυμπιακούς Αγώνες και τη θέληση αυτών των ανθρώπων να αγωνιστούν και να διακριθούν! Ζωγραφίσαμε την εικόνα του Λαμπαδοδρόμου και φυσικά κατασκευάσαμε το μετάλλιό μας για τη συμμετοχή μας στη σημερινή Ημέρα Αθλητισμού!


Στην αυλή παίξαμε διάφορα παιχνίδια νιώθοντας τη χαρά του παιχνιδιού:






Τέλος, ζωγραφίσαμε τις παλάμες μας για να δημιουργήσουμε το "Ταμπλό της συμμετοχής":

Η Γ' τάξη παρακολούθησε video με θέμα τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες και συγκεκριμένα με τίτλο: "Δυναμη ψυχής" και στη συνέχεια δημιούργησαν το ΑΘΛΗΤΟΔΕΝΤΡΟ!!!
Η Δ' τάξη διάβασε το απόσπασμα "Σπύρος Λούης" από το λογοτεχνικό βιβλίο της Αγγελικής Βαρελλά "Καλημέρα, Ελπίδα". Κατόπιν οι μαθητές, συζητώντας για τον αγώνα του Μαραθωνίου που αναφέρθηκε στο απόσπασμα, εικονογράφησαν τα κυριότερα γεγονότα που τους εντυπωσίασαν!

Η Ε' τάξη παρακολούθησε το DVD του BBC με τίτλο: 'Η Ολυμπιάδα των Ζώων" και οι μαθητές έμαθαν πολλά μέσα από τους Πρωταθλητές του ζωικού βασιλείου!!!
Η Στ' τάξη συζήτησε για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες και τους πρωταγωνιστές τους. Με τη μέθοδο του Καταιγισμού Ιδεών  αναφέρθηκαν πολλές ιδέες για το τι μας προσφέρει ο Αθλητισμός: Συνεργασία, ψυχική και σωματική  Υγεία, Συναισθήματα, Δύναμη, Ικανότητα, Θέληση.... Κατότιν ζωγράφισαν τις ιδέες τους!!!
Φυσικά δεν έλειψαν και οι Αθλοπαιδιές στο χώρο της αυλής! Ο γυμναστής μας κος Γεδεών παρουσιάσε τις Γ' και Δ' τάξεις που έπαιξαν διάφορα παιδαγωγικά- ψυχαγωγικά παιχνίδια!

Ακολούθησε αγώνας καλαθοσφαίρισης με μεικτές ομάδες παιδιών των Ε' και Στ' τάξεων!


 Επίσης, τα κορίτσια της Στ' τάξης μας έκαναν επίδειξη δεξιοτεχνίας με την μπάλα της πετοσφαίρισης με πάσες σε ζευγάρια!

Σίγουρα επιβεβαιώσαμε τον τίτλο της σημερινής Ημέρας Αθλητισμού γιατί όλοι μαθητές και δάσκαλοι/ες ένιωσαν τη χαρά της Συμμετοχής στην Ομάδα!!!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου