Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΣΤΗΝ Α' ΤΑΞΗ



ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΤΡΙΩΝ Α΄ ΤΑΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2017-2018

Η εγγραφή των μαθητών-τριών για φοίτηση στην Α΄ Τάξη του Δημοτικού  Σχολείου για το Σχολικό έτος 2017-2018 θα πραγματοποιείται από 2-19 Μαΐου 2017 (8.30-11 π.μ.)

ΟΡΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ 8ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Εγγράφονται οι μαθητές-τριες που κατοικούν στις οδούς που περικλείονται από:
Μπουμπουλίνας ζυγά- Ξυλούρη- Λεχόβου- Ανθέων μονά- Επταπυργίου 161-171- Σπάρτης ζυγά- Μιαούλη μονά- Κανάρη μονά.
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

1.     ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΦΟΙΤΗΣΗΣ  ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ
2.     ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΘΗΤΗ που φαίνεται ότι έγιναν όλα τα εμβόλια
3.     ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΘΗΤΗ-ΤΡΙΑΣ (Α.Δ.Υ.Μ.) αν δεν σας έχει δοθεί από το Νηπιαγωγείο θα σας δοθεί από το Σχολείο μας για να το συμπληρώσει ο γιατρός σας.
4.     ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ που να φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή-τριας (ΔΕΗ,ΕΥΑΘ, Τηλεφωνία κλπ)
5.     ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΥ ΕΦΟΡΙΑΣ
(τελευταίας διετίας )
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ατομικό Δελτίο Υγείας (Α.Δ.Υ.Μ.) και μόνον αυτό, σε περίπτωση αδυναμίας προσκόμισης του, μπορεί να κατατεθεί το αργότερο μέχρι 9 Ιουνίου 2017για να οριστικοποιηθεί η εγγραφή του παιδιού σας.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ ΕΛΕΝΗ

Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ

Την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017 τα παιδιά των Α' και Β' τάξεων του σχολείου μας επισκέφθηκαν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη ΣΥΚΕΩΝ για την παρουσίαση του παιδικού βιβλίου της Δόξας Κωτσαλίδου :" Ο μικρός Σταυραετός".



Η συγγραφέας με τους βοηθούς-φίλους της μας παρουσίασαν θεατρικά το παραμύθι με τη συμμετοχή μάλιστα και τριών δικών μας παιδιών!!! Ακολούθησε συζήτηση για τη διαφορετικότητα όπου τα παιδιά εξέφρασαν τις υπέροχες απόψεις τους . Τέλος, δωρίσαμε στη συγγραφέα το πανό με τους αγαπημένους μελλοντικούς στόχους των παιδιών της Β' τάξης καθώς και ζωγραφιές από παιδιά της Α' τάξης!!!





ΝΑ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ!!!

"EGG HUNT": Πασχαλινό έθιμο της Μεγάλης Βρετανίας

Ένα από τα πασχαλινά έθιμα της Μεγάλης Βρετανίας είναι το "Κυνήγι των αυγών" ή ""Egg hunt". Τα μικρά παιδιά με καλαθάκια στα χέρια βγαίνουν στους κήπους και ψάχνουν να βρουν σοκολατένια αυγά που έχουν κρείψει οι γονείς τους. Είναι μια μέρα χαράς και ευτυχίας για όλη την οικογένεια.
Αυτό το έθιμο το κάναμε και με τα παιδιά των Α' , Β' και Γ' τάξεων του Σχολείου μας μέσα στην αίθουσα των Αγγλικών. Όλοι χαρούμενοι, απολαύσαμε το σοκολατένιο αυγό μας!!!





ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΕΣ!!!
HAPPY EASTER!!!

Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

 Τη Δευτέρα 2 Απριλίου 2017 ξεκίνησε και στο σχολείο μας η διανομή φαγητού μέσα στα πλαίσια του προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας "ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ". Συνολικά σιτίζονται 77 παιδιά στο χώρο της τραπεζαρίας τα παιδιά του Ολοήμερου σχολείου και στο χώρο της βιβλιοθήκης τα υπόλοιπα.



Την πρώτη ημέρα εφαρμογής του προγράμματος είχαμε την τιμή να φιλοξενούμε στο σχολείο μας τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης κο  Χρ.Γεωργίου καθώς και τον Υπεύθυνο Αγωγής Υγείας του Γραφείου Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης κο Ηλ.Χάλιο, οι οποίοι έφαγαν με τα παιδιά το νόστιμο φαγητό της ημέρας και αποκόμισαν τις καλύτερες εντυπώσεις!!! Εδώ τους βλέπουμε μαζί με τον Σχολικό σύμβουλο της Περιφερείας μας κο Αθ. Σαπουνά και τη διευθύντρια του σχολείου μας κα Ελ. Αναστασιάδου!!!
 Το σχολείο μας έχοντας την κατάλληλη υποδομή και χώρους προς εκμετάλλευση μπόρεσε να υλοποιήσει σωστά το πρόγραμμα του Υπουργείου και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γι' αυτό!!!

Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

"ΣΠΑΣΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ":ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ

Την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017 είχαμε την τιμή και τη χαρά να φιλοξενούμε στο σχολείο μας και συγκεκριμένα στη Β' τάξη, την κα Μαίρη Ασβεστά, κοινωνιολόγο αλλά και μητέρα των Ιορδάνη και Μάγιας Μπαλικτσίογλου, μαθητών της Β' τάξης!!! 
Η κα Μαίρη μας παρουσίασε ένα προγραμμα με τίτλο: "ΣΠΑΣΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ" που αφορά τον σχολικό εκφοβισμό!
Αφού τέθηκαν οι απαραίτητοι κανόνες τα παιδιά κάθησαν σε ολομέλεια και παρουσίασαν τον εαυτό τους.

Η κα Μαίρη τους διάβασε μια ιστορία και έτσι ξεκίνησε μια μεγάλη συζήτηση για τον χαρακτήρα του θύτη αλλά και τον χαρακτήρα του θύματος. Στη συνέχεια παρακολούθησαν ενδιαφέροντα video με θέμα πάντα τον εκφοβισμό και είπαν όλα τα παιδιά τις απόψεις τους!!!
Κατόπιν με παιγνιώδη τρόπο τα παιδιά και με τη βοήθεια της δασκάλας τους, μελέτησαν σε ποιες περιπτώσεις έχουμε πραγματικά εκφοβισμό με τη μέθοδο της Μελέτης Περίπτωσης:
Φτάνοντας στο τέλος τα παιδιά πρότειναν τρόπους αντιμετώπισης του σχολικού εκφοβισμού, τους οποίους μάλιστα έγραψαν στα "χεράκια" που δημιούργησαν. Έτσι φτιάξανε το πανό τους!
Φυσικά δε θα μπορούσε να λείπει και η ανταμοιβή! Όλα τα παιδιά στο τέλος του προγράμματος πήρανε το Αναμνηστικό τους Δίπλωμα και από ένα κομμάτι λαχταριστού κέικ , όλα από τα χεράκια της κυρίας Μαίρης!!!

Η δασκάλα της τάξης, κα Καρακούτα Ευαγγελία, θέλω να ευχαριστήσω θερμά την κα Ασβεστά Μαίρη για το υπέροχο πρόγραμμα που μας παρουσίασε και θα ήταν χαρά μου να συνεργαστώ και πάλι μαζί της!!!





"ΗΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΟΥ" ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Τη Δευτέρα 2 Απριλίου 2017, στις 20.00' μ.μ., στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών το Σχολείο μας παρτουσίασε τη θεατρική παράσταση:"Η βασίλισσα του χιονιού" υπό την καθοδήγηση της θεατρολόγου Αν. Γυλλού. Σε αυτή συμμετείχαν αγόρια και κορίτσια των Ε' και Στ' τάξεων. Ήταν μια απολαυστική παράσταση κατά την οποία τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους!!! Όχι μόνο ερμήνευσαν τους ρόλους τους καταπληκτικά και με απίστευτη ζωντάνια αλλά άλλαζαν τα σκηνικά και βοηθούσε ο ένας τον άλλον μοναδικά!!! Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την προσπάθειά τους αυτή όπως συγχαρητήρια αξίζουν και στο Δήμο μας για το Φεστιβάλ Παιδείας που διοργανώνει κάθε χρόνο και δίνει την ευκαιρία στα παιδιά  να αναδείξουν το ταλέντο τους και την γενικότερη παιδεία τους!!! Απολαύστε τους:

Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

ΗΜΕΡΙΔΑ: "ΣΧΟΛΕΙΟ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ-ΠΑΙΔΙ"

Την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα με θέμα : "ΣΧΟΛΕΙΟ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ-ΠΑΙΔΙ" στο αμφιθέατρο του σχολείου μας! Πρώτα μίλησε ο Κος Αθανάσιος Σαπουνάς, υπεύθυνος Σχολικός Σύμβουλος του σχολείου μας με θέμα: "Οικογένεια και Σχολείο: συνεργασία Γονέων και Εκπαιδευτικών" και στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Κος Μαρκάδας Σωτήριος, Σχολικός Σύμβουλος13ης ΠεριφέρειαςΔημοτικής Εκπαίδευσης με θέμα: "Σχολική βία".
Ακολούθησε συζήτηση και οι γονείς έθεσαν πολλά ερωτήματα στους δύο συμβούλους μιας και η σωστή ανατροφή και η σωστή εκπαίδευση των παιδιών μας  είναι πολύ σημαντικό ζήτημα για όλους μας!!!
Όλοι , γονείς και εκπαιδευτικοί, αποφάσισαν πως είναι πολύ καλό να συναντιούνται συχνότερα και να ανταλλάσσουν τις απόψεις τους για το καλό των παιδιών!!!