Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

"ΣΠΑΣΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ":ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ

Την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017 είχαμε την τιμή και τη χαρά να φιλοξενούμε στο σχολείο μας και συγκεκριμένα στη Β' τάξη, την κα Μαίρη Ασβεστά, κοινωνιολόγο αλλά και μητέρα των Ιορδάνη και Μάγιας Μπαλικτσίογλου, μαθητών της Β' τάξης!!! 
Η κα Μαίρη μας παρουσίασε ένα προγραμμα με τίτλο: "ΣΠΑΣΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ" που αφορά τον σχολικό εκφοβισμό!
Αφού τέθηκαν οι απαραίτητοι κανόνες τα παιδιά κάθησαν σε ολομέλεια και παρουσίασαν τον εαυτό τους.

Η κα Μαίρη τους διάβασε μια ιστορία και έτσι ξεκίνησε μια μεγάλη συζήτηση για τον χαρακτήρα του θύτη αλλά και τον χαρακτήρα του θύματος. Στη συνέχεια παρακολούθησαν ενδιαφέροντα video με θέμα πάντα τον εκφοβισμό και είπαν όλα τα παιδιά τις απόψεις τους!!!
Κατόπιν με παιγνιώδη τρόπο τα παιδιά και με τη βοήθεια της δασκάλας τους, μελέτησαν σε ποιες περιπτώσεις έχουμε πραγματικά εκφοβισμό με τη μέθοδο της Μελέτης Περίπτωσης:
Φτάνοντας στο τέλος τα παιδιά πρότειναν τρόπους αντιμετώπισης του σχολικού εκφοβισμού, τους οποίους μάλιστα έγραψαν στα "χεράκια" που δημιούργησαν. Έτσι φτιάξανε το πανό τους!
Φυσικά δε θα μπορούσε να λείπει και η ανταμοιβή! Όλα τα παιδιά στο τέλος του προγράμματος πήρανε το Αναμνηστικό τους Δίπλωμα και από ένα κομμάτι λαχταριστού κέικ , όλα από τα χεράκια της κυρίας Μαίρης!!!

Η δασκάλα της τάξης, κα Καρακούτα Ευαγγελία, θέλω να ευχαριστήσω θερμά την κα Ασβεστά Μαίρη για το υπέροχο πρόγραμμα που μας παρουσίασε και θα ήταν χαρά μου να συνεργαστώ και πάλι μαζί της!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου