Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Δ΄ΤΑΞΗ : ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

Ένας από τους βασικούς στόχους του μαθήματος των Αγγλικών είναι να διδάξει στους μαθητές/τριες τον τρόπο να δημιουργούν ομάδες και να συνεργάζονται μεταξύ τους!!! Έτσι σκεφτήκαμε στην Δ΄τάξη να προσπαθήσουμε δημιουργώντας 5 groups και να συνεργαστούμε.Μετά λοιπόν, από πολλή συζητηση, έντονες διαφωνίες, δημιουργικό διάλογο αλλά και πολλή διάθεση για δουλειά και συνεργασία, σας παρουσιάζουμε τα project μας που έχουν θέμα: "My school"!!!






Μπράβο στα παιδιά για το πείσμα και τη δουλειά τους!!!
ΑΞΙΖΕ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ!!! ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΛΕΤΕ;;;;;;

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ Δ' ΤΑΞΗ

Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2017, στις 9π.μ, πραγματοποιήθηκε η γιορτή μνήμης για την επέτειο του Πολυτεχνείου από την Δ' τάξη του σχολείου μας. Τα παιδιά με τον δάσκαλό τους κο Παναγιώτη Ιωαννίδη μας ανέφεραν τα γεγονότα που έγιναν στο πολυτεχνείο στις 14-15-16 και 17 Νοέμβρη 1973

μας τραγούδησαν υψώνοντας πανό με συνθήματα της εποχής εκείνης



και,τέλος, μας δραματοποίησαν σκηνές από τους δρόμους, το Πολυτεχνείο, τις φυλακές παίζοντας τους ρόλους των ηρώων εκείνης της περιόδου!!!




Ήτανε μια γιορτή μνήμης για το πώς οι ιδέες αντιτάχτηκαν στα όπλα με τη βοήθεια τωνν νέων της εποχής!
Τέλος, δείτε ένα υπέροχο βίντεο με κινούμενα σχέδια που αφορά εκείνη την εποχή:
https://youtu.be/aif8RyTx9iA
Χρόνια πολλά!!!

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ Ε' ΚΑΙ ΣΤ'

Την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017 οι τάξεις Ε' και Στ' επισκέφθηκαν το Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Τα παιδιά αρχικά ξεναγήθηκαν στους εξωτερικούς χώρους του μουσείου όπου είδαν οχήματα και αεροπλάνα στρατιωτικά


Κατόπιν παρακολούθησαν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τις αξίες της ζωής!!!
Αρχικά, σε ολομέλεια, έπαιξαν το παιχνίδι των ρόλων, μπαίνοντας στη θέση διαφόρων κοινωνικών ομάδων και τάξεων. Με ερωτήσεις είδαν τι απολαμβάνει και τι στερείται ο καθένας ανάλογα με τη θέση που βρίσκεται. Αυτό τους δημιούργησε διάφορα συναισθήματα τα οποία και κατέγραψαν.



Στη συνέχεια χωρίστηκαν σε ομάδες ανάλογα με το ρόλο που είχαν και κατέγραψαν ποια ηταν τα αγαθά και οι υπηρεσίες που τους έλειψαν.... Με τον τρόπο αυτό μόνα τους οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα της καταπάτησης πολλών ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθημερινά!!!
Μάλιστα δημιούργησαν υπέροχες ζωγραφιές με ακόμη πιο υπέροχο περιεχόμενο!!!!





 Τέλος,καταγράψαμε και ονοματίσαμε τα Ανθρώπινα δικαιώματα.

Η επίσκεψή μας στο μουσείο δε θα μπορούσε να μην έχει και ξενάγηση μέσα στις υπέροχες εκθέσεις που φιλοξενεί: είδαμε αρχικά εκθέματα για τη Σοφία Βέμπο, στη συνέχεια εκθέματα από τον πόλεμο του 1821 ως και τον Εμφύλιο πόλεμο, και τέλος πολλά εκθέματα από τον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο του 1940 και πολλά εκθέματα και από τους Γερμανούς κατακτητές!!!





Ήτανε μια υπέροχη μέρα με πολλές και χρήσιμες δραστηριότητες!!!!

Καρακούτα Ευαγγελία
Συμεωνίδου Σοφία

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Γ' , Δ' ΤΑΞΕΙΣ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ



Τη Δευτέρα 30-10-17 η Γ΄ και η Δ΄ τάξη του σχολείου μας επισκέφθηκαν το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στην Καλαμαριά.


 Μας υποδέχτηκε ο κ. Θάνος ο οποίος πρωτίστως μας χάρισε απλόχερα τη φιλοξενία του και την καλή του διάθεση. Επίσης συμμετείχε, μαζί με τους δάσκαλους, στην οργάνωση παιχνιδιών (κυνήγι θησαυρού, «ψείρες») και στην εποπτεία του χώρου.

 




 Το Πάρκο επισκέφθηκε, μετά από συνεννόηση, ο αστυνόμος κ. Γρηγόρης ο οποίος μας ενημέρωσε για τα βασικότερα σημεία σωστής συμπεριφοράς ως οδηγοί, ως συνεπιβάτες, ως ποδηλάτες και ως πεζοί. 

Στη συνέχεια ο κ. Θάνος ετοίμασε τα ηλεκτροκίνητα παιδικά τζιπάκια κι έδωσε κράνη και φωσφορούχες μπλούζες για όσους έκαναν ποδήλατο. Για περίπου μιάμιση ώρα οι μαθητές και των δύο τάξεων χρησιμοποίησαν δίτροχα και τετράτροχα και ακολουθώντας τους κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής  « όργωσαν »  το Πάρκο, πάντα έχοντας  ως προτεραιότητα την ασφάλεια τη δική τους και των άλλων.





Λίγο πριν φύγουμε ο κ. Θάνος μας έδωσε έντυπο υλικό και «δίπλωμα». Τον ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία του και την καλή του διάθεση.
Επίσης  ευχαριστούμε την Κοινοφελή Επιχείρηση του Δήμου Καλαμαριάς  η οποία φροντίζει για τη λειτουργία του χώρου.