Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ Ε' ΚΑΙ ΣΤ'

Την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017 οι τάξεις Ε' και Στ' επισκέφθηκαν το Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Τα παιδιά αρχικά ξεναγήθηκαν στους εξωτερικούς χώρους του μουσείου όπου είδαν οχήματα και αεροπλάνα στρατιωτικά


Κατόπιν παρακολούθησαν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τις αξίες της ζωής!!!
Αρχικά, σε ολομέλεια, έπαιξαν το παιχνίδι των ρόλων, μπαίνοντας στη θέση διαφόρων κοινωνικών ομάδων και τάξεων. Με ερωτήσεις είδαν τι απολαμβάνει και τι στερείται ο καθένας ανάλογα με τη θέση που βρίσκεται. Αυτό τους δημιούργησε διάφορα συναισθήματα τα οποία και κατέγραψαν.



Στη συνέχεια χωρίστηκαν σε ομάδες ανάλογα με το ρόλο που είχαν και κατέγραψαν ποια ηταν τα αγαθά και οι υπηρεσίες που τους έλειψαν.... Με τον τρόπο αυτό μόνα τους οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα της καταπάτησης πολλών ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθημερινά!!!
Μάλιστα δημιούργησαν υπέροχες ζωγραφιές με ακόμη πιο υπέροχο περιεχόμενο!!!!





 Τέλος,καταγράψαμε και ονοματίσαμε τα Ανθρώπινα δικαιώματα.

Η επίσκεψή μας στο μουσείο δε θα μπορούσε να μην έχει και ξενάγηση μέσα στις υπέροχες εκθέσεις που φιλοξενεί: είδαμε αρχικά εκθέματα για τη Σοφία Βέμπο, στη συνέχεια εκθέματα από τον πόλεμο του 1821 ως και τον Εμφύλιο πόλεμο, και τέλος πολλά εκθέματα από τον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο του 1940 και πολλά εκθέματα και από τους Γερμανούς κατακτητές!!!





Ήτανε μια υπέροχη μέρα με πολλές και χρήσιμες δραστηριότητες!!!!

Καρακούτα Ευαγγελία
Συμεωνίδου Σοφία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου