Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

ΓΙΟΡΤΗ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940- Γ' ΤΑΞΗ

Την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018, στο αμφιθέατρο του σχολείου μας, διοργανώθηκε η γιορτή για να τιμήσουμε την μεγάλη μας εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου 1940. Τη γιορτή ανέλαβε η Γ΄ τάξη με πολύ κέφι και χαρά και μας παρουσίασε κάτι πολύ όμορφο!


Πρώτα έγινε η τελετή παράδοσης - παραλαβής της σημαίας στους σημαιοφόρους και ορίστηκαν οι παραστάτες των εθνικών μας εορτών.
Στη συνέχεια τα παιδιά της Γ' τάξης μας μίλησαν για τον πολιούχο της Θεσσαλονίκης, τον Άγιο Δημήτριο και για την απελευθέρωση της πόλης μας από τους Τούρκους το 1912. Συνέχισαν κάνοντας ένα αφιέρωμα στη γιορτή της Σημαίας μας με πληροφορίες και ποιήματα.


 Κατόπιν δύο παιδιά της Στ' τάξης μας διάβασαν το Χρονικό εκείνης της εποχής του Β' Παγκοσμίου πολέμου.
Αλλά και οι μικροί μαθητές/τριες της Γ' τάξης μας έδειξαν με τον δικό τους τρόπο τι έζησε η Ελλάδα μας εκείνη την εποχή με το θεατρικό: "Πορεία προς το Μέτωπο" τονίζοντας το μήνυμα της ΕΙΡΗΝΗΣ.




Τραγούδησαν και είπαν πολλά ποιήματα...
Δραματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία το θεατρικό έργο του Δ. Ψαθά:"Οι πιτσιρίκοι" ώστε να μας δείξουν τα δύσκολα χρόνια της Κατοχής.



Τέλος, τραγούδησαν με τη βοήθεια του μουσικού μας κου Φωτόπουλου Χρήστου τραγούδια για όλες αυτές τις ιστορικές στιγμές της πατρίδας μας...


 Χρόνια πολλά στην πατρίδα μας- Ευχόμαστε παγκόσμια ΕΙΡΗΝΗ- Και του χρόνου με υγεία να ξανανταμώσουμε πάλι!!!
Κα Ευαγγελία Καρακούτα




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου