Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

"..... " ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019 το Σχολείο μας παρουσίασε το θεατρικό του έργο στη Γιορτή Παιδείας και Πολιτισμού του δήμου Νεάπολης Συκεών. Το έργο λεγόταν: "Ο ζωντανός υπολογιστής" και τα παιδιά , τάξεων Ε' και Στ, '  έπαιξαν τους ρόλους τους καταπληκτικά!!!! Ήταν ένα ευχάριστο αλλά και πολύ διδακτικό έργο και όλοι οι θεατές έφυγαν μαγεμένοι!!!







Συγχαρητήρια στα παιδιά, στην εμψυχώτριά τους, στους γονείς τους αλλά και στον Δήμο μας για τις Δράσεις Πολιτισμού που διοργανώνει!!!
ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!!

ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ: ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΤΙΤΑΝ

Την Τρίτη 19 Μαρτίου 2019 οι τάξεις Γ' και Δ' επισκέφτηκαν τη διαδραστική έκθεση μετεωρολογίας "Του καιρού τα μυστικά" από τον Όμιλο ΤΙΤΑΝ σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Είδαμε όργανα, εργαλεία, προσομοιώσεις καιρικών φαινομένων και γενικά την εξέλιξη της επιστήμης της Μετεωρολογίας και των μετεωρολογικών οργάνων από την αρχαία Ελλάδα ως σήμερα.



Τα παιδιά έδειχναν μαγεμένα με τα φαινόμενα που έβλεπαν!!!



Μάθανε και πολλές πληροφορίες για τα είδη του τσιμέντου και τη λειτουργία του εργοστασίου.
Ήταν μια όμορφη και άκρως εκπαιδευτική επίσκεψη!!!

Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ!!!

Την εβδομάδα 4 - 8 Μαρτίου 2019 όλα τα σχολεία της χώρας μας πραγματοποίησαν πολλές εκδηλώσεις με θέμα την ενδοσχολική βία. Και στο σχολείο μας, κάθε τάξη έβαλε το δικό της λιθαράκι -εκπαιδευτικοί και παιδιά- κάνοντας διάφορες δράσεις και λέγοντας ένα μεγάλο ΟΧΙ στην ενδοσχολική βία!!!
Η Α' τάξη παρακολούθησε διάφορα βίντεο σχετικά με το θέμα και οι μικροί μαθητές/τριές μας μίλησαν για όσα είδαν και εξέφρασαν τις απόψεις τους. Κατόπιν, ζωγράφισαν χαρούμενα ή λυπημένα πρόσωπα κι έγραψαν συνθήματα:








Η δασκάλα της Β΄τάξης διάβασε στα παιδιά δύο παραμύθια: " Τα μπαλόνια της φιλίας" και "Η Μόνα σε καινούριο σχολείο". Ακολούθησε συζήτηση και προβληματισμός και τα παιδιά έφτιαξαν με χαρτόνια τα δικά τους μπαλόνια. Πάνω σε αυτά έγραψαν το όνομά τους και μια ευχή. Η τάξη τους γέμισε  χρώματα και συναισθήματα!!!
Η Γ' τάξη  παρακολούθησε πολλά βίντεο για τη διαφορετικότητα, την ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό. Στη συνέχεια, με τη μέθοδο του Καταιγισμού Ιδεών, τα παιδιά αποκάλυψαν τα συναισθήματα που ένιωσαν. Τα καταγράψαμε στο χαρτόνι,
και ακολούθησε συζήτηση για το πώς αισθάνεται ο Θύτης, το Θύμα αλλά και όσοι παρακολουθούν σκηνές εκφοβισμού. Τέλος, δημιουργήσαμε το πανό "Μηνύματα ... από καρδιάς" όπου γράψαμε συνθήματα - με το βασικότερο: ΜΙΛΑ!!!

 Η Δ΄τάξη παρακολούθησε διάφορα power point για τη βία στα σχολεία κι ακολούθησε συζήτηση όπου τα παιδιά εξέφρασαν τις απορίες τους. Στη συνέχεια, παίξανε "Το παιχνίδι των λέξεων" με βασική λέξη την "επιθετικότητα" από ένα πρόγραμμα της ΠΥΞΙΔΑΣ. Τέλος, δημιούργησαν καρδιές ως συμβόλαια φιλίας με τη βοήθεια της εκπαιδευτικού του τμήματος Ένταξης κα Ιωάννα.



Οι μαθητές και μαθήτριες της Ε' τάξης κατέγραψαν τις εμπειρίες τους για την ενδοσχολική και όχι μόνο, βία!!!














Η Στ' τάξη παρακολούθησε ταινία σχετική με το θέμα, ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων. Από το πρόγραμμα της ΠΥΞΙΔΑΣ παίξανε "το παιχνίδι των λέξεων" για τη φιλία και την αποδοχή της διαφορετικότητας.
ΜΙΛΑ      ΜΙΛΑ        ΜΙΛΑ        ΜΙΛΑ        ΜΙΛΑ        ΜΙΛΑ       ΜΙΛΑ         ΜΙΛΑ















Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΣΕΛΙ

Την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019 οι Ε΄ και Στ΄ τάξεις του σχολείου μας πραγματοποίησαν την, καθιερωμένη πια, ετήσια επίσκεψη σε χιονοδρομικό κέντρο.
 Φέτος επισκεφθήκαμε το χιονοδρομικό κέντρο στο Σέλι Ημαθίας με τη συνοδεία της κ. Διευθύντριας, του Γυμναστή και τριών ακόμα συνοδών.
Μετά από διαδρομή μιάμισης ώρας περίπου, αντικρίσαμε το χιονισμένο Σέλι. Οι καιρικές συνθήκες ήταν οι πιο κατάλληλες για εξάσκηση. Πολύ χιόνι, μαλακός καιρός, περίσσια διάθεση.
Οι μαθήτριες και οι μαθητές αφού προετοιμάστηκαν με τον κατάλληλο εξοπλισμό, ήταν έτοιμοι να μάθουν τα μυστικά της χιονοδρομίας. Οι εξειδικευμένοι δάσκαλοι του σκι τους ανέλαβαν σε τμήματα και ...  πέρασαν τρεις περίπου ώρες προσπαθώντας να τιθασεύσουν το φυσικό φαινόμενο αλλά και το σώμα τους.
Μετά το τέλος του προγράμματος συνοδοί και μαθητές, εξουθενωμένοι είναι η αλήθεια, πήραν τον δρόμο της επιστροφής.





Μια αξέχαστη εμπειρία για όλους μας. Και του χρόνου.