Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ!!!

Την εβδομάδα 4 - 8 Μαρτίου 2019 όλα τα σχολεία της χώρας μας πραγματοποίησαν πολλές εκδηλώσεις με θέμα την ενδοσχολική βία. Και στο σχολείο μας, κάθε τάξη έβαλε το δικό της λιθαράκι -εκπαιδευτικοί και παιδιά- κάνοντας διάφορες δράσεις και λέγοντας ένα μεγάλο ΟΧΙ στην ενδοσχολική βία!!!
Η Α' τάξη παρακολούθησε διάφορα βίντεο σχετικά με το θέμα και οι μικροί μαθητές/τριές μας μίλησαν για όσα είδαν και εξέφρασαν τις απόψεις τους. Κατόπιν, ζωγράφισαν χαρούμενα ή λυπημένα πρόσωπα κι έγραψαν συνθήματα:








Η δασκάλα της Β΄τάξης διάβασε στα παιδιά δύο παραμύθια: " Τα μπαλόνια της φιλίας" και "Η Μόνα σε καινούριο σχολείο". Ακολούθησε συζήτηση και προβληματισμός και τα παιδιά έφτιαξαν με χαρτόνια τα δικά τους μπαλόνια. Πάνω σε αυτά έγραψαν το όνομά τους και μια ευχή. Η τάξη τους γέμισε  χρώματα και συναισθήματα!!!
Η Γ' τάξη  παρακολούθησε πολλά βίντεο για τη διαφορετικότητα, την ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό. Στη συνέχεια, με τη μέθοδο του Καταιγισμού Ιδεών, τα παιδιά αποκάλυψαν τα συναισθήματα που ένιωσαν. Τα καταγράψαμε στο χαρτόνι,
και ακολούθησε συζήτηση για το πώς αισθάνεται ο Θύτης, το Θύμα αλλά και όσοι παρακολουθούν σκηνές εκφοβισμού. Τέλος, δημιουργήσαμε το πανό "Μηνύματα ... από καρδιάς" όπου γράψαμε συνθήματα - με το βασικότερο: ΜΙΛΑ!!!

 Η Δ΄τάξη παρακολούθησε διάφορα power point για τη βία στα σχολεία κι ακολούθησε συζήτηση όπου τα παιδιά εξέφρασαν τις απορίες τους. Στη συνέχεια, παίξανε "Το παιχνίδι των λέξεων" με βασική λέξη την "επιθετικότητα" από ένα πρόγραμμα της ΠΥΞΙΔΑΣ. Τέλος, δημιούργησαν καρδιές ως συμβόλαια φιλίας με τη βοήθεια της εκπαιδευτικού του τμήματος Ένταξης κα Ιωάννα.



Οι μαθητές και μαθήτριες της Ε' τάξης κατέγραψαν τις εμπειρίες τους για την ενδοσχολική και όχι μόνο, βία!!!














Η Στ' τάξη παρακολούθησε ταινία σχετική με το θέμα, ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων. Από το πρόγραμμα της ΠΥΞΙΔΑΣ παίξανε "το παιχνίδι των λέξεων" για τη φιλία και την αποδοχή της διαφορετικότητας.
ΜΙΛΑ      ΜΙΛΑ        ΜΙΛΑ        ΜΙΛΑ        ΜΙΛΑ        ΜΙΛΑ       ΜΙΛΑ         ΜΙΛΑ















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου