Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ: ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΟΥ ΑΛ-ΝΟΥΡΙ



Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020 επισκεφθήκαμε το Βασιλικό θέατρο Θεσσαλονίκης για να παρακολουθήσουμε την παράσταση: "Μια γιορτή στου Άλ-Νουρι".
Την παράσταση παρακολούθησαν όλα τα παιδιά του σχολείου και τους άρεσε ιδιαίτερα ο ευχάριστος και κωμικός τρόπος που δόθηκαν κάποια μηνύματα για τον ρατσισμό και τη διαφορετικότητα!
Ήταν μια παράσταση που άφηνε μια γλυκόπικρη γεύση στο μυαλό μας, είχε έντονους προβληματισμούς και πολύ προσιτή στα παιδιά.
Ευχαριστούμε και πάλι τον Δήμο Νεάπολης/Συκεών για τη δωρεά εισιτηρίων και για την τόσο συχνή πρόσβαση των σχολείων στις θεατρικές παραστάσεις της πόλης μας.




Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΘΗΝΑ ΣΤ' ΤΑΞΗ 2020

Στις 7, 8 και 9 Φεβρουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε η τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή των παιδιών της Στ' τάξης στην Αθήνα. Ήταν μια υπέροχη εκδρομή γιατί τα παιδιά ήταν υποδειγματικά στη συμπεριφορά τους και οι συνοδοί, γονείς και εκπαιδευτικοί, δημιούργησαν μια όμορφη παρέα που έθεσαν ως πρωταρχικό καλό την ευχάριστη έκβαση της εκδρομής αυτής!!!
Αρχικά επισκεφτήκαμε το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και παρακολουθήσαμε το υπέροχο θέαμα των δελφινιών. Ακολούθησε περιήγηση στο πάρκο:















Την επόμενη μέρα επισκεφθήκαμε το Μουσείο της Ακρόπολης και ανεβήκαμε για να θαυμάσουμε τον Ιερό Βράχο και τον Παρθενώνα! Η υπέροχη ξεναγός μας ήταν πολύ επεξηγηματική τόσο για τους μεγάλους όσο και για τα παιδιά!











Δε μας έλειψε και η διασκέδαση αφού όλοι μας φάγαμε, χορέψαμε και τραγουδήσαμε σε ταβέρνα του Κέντρου της Αθήνας!


Την Κυριακή επισκεφθήκαμε τη Βουλή των Ελλήνων και παρακολουθήσαμε μια φαντασμαγορική αλλαγή Φρουράς στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη!





Η εκδρομή μας τελείωσε με την επίσκεψή μας στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος όπου μαγευτήκαμε από την υπέροχη βιβλιοθήκη πέντε ορόφων και το συντριβάνι που "χόρευε" με ρυθμούς τραγουδιών!!!

Εύχομαι κάθε χρόνο το σχολείο μας να έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί αυτήν την τόσο όμορφη, διδακτική αλλά και διασκεδαστική εκδρομή!!!
ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!! 

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ 2020

Την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020 γιορτάσαμε στο σχολείο μας την Τσικνοπέμπτη!!! Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων μας πρόσφερε πεντανόστιμα σουβλάκια σε σάντουιτς και χυμό.
Και φέτος δεν ξεχάσαμε να αναβιώσουμε έθιμα της λαϊκής μας παράδοσης, όπως: το "Πώς το τρίβουν το πιπέρι" και "Το Γαϊτανάκι'...



 Ο χορός άρχισε και όλα τα παιδιά με μεγάλο κέφι χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς!
 Τα Πρωτάκια μας ως Ινδιάνοι/ες από την κα Όλγα!
 Τα Τεταρτάκια μας!!!
ΚΑΛΗ ΑΠΟΚΡΙΑ!!!

Δ΄ΤΑΞΗ: ΕΝΟΤΗΤΑ "ΕΛΙΑ" ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ

Την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020 (Τσικνοπέμπτη) τα παιδιά της Δ' τάξης του σχολείου μας μεταμορφώθηκαν σε μικρούς/ές ζαχαροπλάστες!!!
Στην ενότητα "Η ΕΛΙΑ" του μαθήματος της Γλώσσας τα παιδιά έφεραν στο σχολείο πλήθος συνταγών με βάση το λάδι. Από όλες αυτές επιλέξαμε να φτιάξουμε στο σχολείο τον σιμιγδαλένιο χαλβά!!!
Η δασκάλα φρόντισε να ζητήσει τα υλικά στη διπλάσια δοσολογία και τα παιδιά τα έφεραν. Ζητήσαμε από γονείς να μας φέρουν ηλεκτρικά "μάτια" ώστε να βράσουμε τον χαλβά κι η δασκάλα φρόντισε ώστε όλα τα μαγειρικά σκεύη να είναι έτοιμα.
Μετρήσαμε τις δόσεις των υλικών που θέλαμε και ενώσαμε προσεκτικά τα δύο μίγματα ....



Αφήσαμε τον χαλβά να σιγοβράσει και όταν ήταν έτοιμος τον βάλαμε σε μπολάκια για να πάρει το σχήμα που θέλαμε!
Ήταν πεντανόστιμος!!!


Και του χρόνου... με άλλες συνταγές!!!
 ΚΑΛΗ ΑΠΟΚΡΙΑ!!!!