Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Β' ΚΑΙ Γ' ΤΑΞΕΩΝ : ΤΡΙΓΩΝΟΨΑΡΟΥΛΗΣ, Ο ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ

 

Ο Τριγωνοψαρούλης, ο διαφορετικός...

Τη φετινή χρονιά 2021 στις ώρες της Ευέλικτης Ζώνης οι μαθητές και οι μαθήτριες  των Β΄ και Γ΄ τάξεων μαζί με τη δασκάλα Άννα Ευσταθιάδου,  γνωρίσαμε  τον Τριγωνοψαρούλη, ένα ψαράκι διαφορετικό από τα άλλα ψάρια του βυθού, τόσο στην εμφάνιση όσο και στις ικανότητες.

Διαβάσαμε δύο βιβλία με ήρωα τον Τριγωνοψαρούλη και τον αδελφό του, τον Τριγωνομικρούλη, που έγραψε ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος, βραβευμένος συγγραφέας παιδικών βιβλίων.

Ασχοληθήκαμε με βιωματικό τρόπο με ομαδικές και ατομικές δραστηριότητες,  με θέματα όπως ο ρατσισμός, η μοναδικότητα του καθενός, η αντιμετώπιση των φόβων, η συνεργασία  και η ομαδική δράση για έναν κοινό σκοπό.

Φτιάξαμε το δικό μας βιβλίο – ενθύμιο με το πρώτο κατόρθωμα του Τριγωνοψαρούλη, γράψαμε γράμματα στον Τριγωνομικρούλη και προτείναμε τις δικές μας μεταμφιέσεις για να μη μοιάζει με τον αδελφό του!

Τραγουδήσαμε τα τραγούδια από το CDκαι μας άρεσε ιδιαίτερα η « σούπα κακαβιά» και το « εγώ, είμαι εγώ!»

Σας δείχνουμεμε χαρά μερικές από τις δραστηριότητες που κάναμε για να σας τον συστήσουμε!

Το πρόγραμμα αυτό εντάσσεται στη θεματολογία  της αντιρατσιστικής αγωγής και ενίσχυσης της αυτοπεποίθησης και της μοναδικότητας του καθενός και εναρμονίζεται  με τις αρχές των εργαστηρίων ικανοτήτων/δεξιοτήτων.

 



























Ακολουθεί το ΒΙΒΛΙΑΡΑΚΙ ΤΟΥ ΤΡΙΓΩΝΟΨΑΡΟΥΛΗ: όλες οι φωτογραφίες είναι από τα βιβλιαράκια που δημιούργησαν τα παιδιά της Γ' τάξης








ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ!!!!
ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΙΟ ΣΟΦΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ!!!!!

ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ Δ' ΤΑΞΗ

 Στα πλαίσια του μαθήματος Μελέτης Περιβάλλοντος για τα απορρίμματα οι μαθητές της Δ΄ τάξης του σχολείου μας κατασκεύασαν παιχνίδια, διακοσμητικά, ταΐστρα πουλιών, λαβύρινθο, αυτοκινητάκι κλπ , πηγαίνοντας ένα βήμα μετά την ανακύκλωση, στην επανάχρηση συσκευασιών. 

Το μάθημα πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεκπαίδευσης από την εκπαιδευτικό του μαθήματος Άννα Ευσταθιάδου και μετά το άνοιγμα των σχολείων δημιούργησαν μια μικρή έκθεση με τις κατασκευές τους στο σχολείο.




Συγχαρητήρια στην εκπαιδευτικό και τα παιδιά για την τέλεια οικολογική ιδέα που πραγματοποίησαν!!!

ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ!!!


Κυριακή 20 Ιουνίου 2021

20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021: ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ

 Την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021 μιλήσαμε στην Γ' τάξη για την Ημέρα του Πατέρα που γιορτάζεται κάθε τρίτη Κυριακή του μήνα Ιούνη. Διαβάσαμε για το πώς καθιερώθηκε η γιορτή αυτή, είδαμε βίντεο με όμορφες εικόνες πατρικής αγάπης και ακούσαμε πολλά γλυκά τραγούδια για τον μπαμπά!!!! 

Τα παιδιά στη συνέχεια έγραψαν λίγα λόγια για τον δικό τους μπαμπά,  έγραψαν ευχές σε σχετική κατασκευή και ζωγράφισαν όμορφες εικόνες/στιγμιότυπα για την παρουσία του πατέρα στη ζωή τους!

Την Κυριακή 20 Ιουνίου τα παιδιά θα δώσουν όλα αυτά τα ¨δώρα¨στον μπαμπά τους με πολλή ΑΓΑΠΗ!!! 







ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ -ΠΟΥ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ-  ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!!!

Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

ΑΠΩΛΕΙΑ ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΥ ΠΕΤΡΑΔΑΚΗ ΣΤΡΑΤΟΥ

 Την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021 ενημερωθήκαμε τον θάνατο του αγαπημένου μας συναδέρφου Πετραδάκη Ευστράτιου. Ήταν επί σειρά ετών δάσκαλος στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Συκεών και το στίγμα του θα μείνει ανεξίτηλο στη μνήμη όλων μας!

Υπήρξε ιδιαίτερα αγαπητός από το σύνολο μαθητών και γονιών κι ήταν ένας λατρεμένος συνάδερφος. Η απώλειά του μας γέμισε θλίψη αλλά και θέληση για τον αγώνα της ζωής, έτσι όπως ακριβώς μας τη μετέδιδε ο ίδιος τόσα χρόνια!!!!

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του!!!

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΡΑΠΕΤΕΥΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΑΣΗ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ!!!


ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ, ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΜΑΣ ΣΤΡΑΤΟ!

ΗΜΕΡΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ- ΔΡΑΣΗ ΣΤ ΤΑΞΗ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

 

Τη Δευτέρα 7 Ιουνίου η Στ΄ τάξη του σχολείου μας επισκέφθηκε το Δημοτικό Άλσος Συκεών όπου συμμετείχε στη Δράση του Δήμου Νεάπολης – Συκεών για τον εορτασμό της « Ημέρας ποδηλάτου ».

Μας υποδέχτηκαν ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Μιχάλης Βουλγαρίδης και η Αντιπρόεδρος της Επιχείρησης ΚΕΥΝΥΣ και αντιδήμαρχος κ. Ειρήνη Καγιαμπίνη, οι οποίοι μας μίλησαν για τη χρήση και την αξία του ποδηλάτου.

Ειδικευμένοι εκπαιδευτές ετοίμασαν τη διαδρομή, έβαλαν οδοσήμανση, έδωσαν κράνη στις μαθήτριες και στους μαθητές και επέβλεπαν τη σωστή πορεία και συμπεριφορά των παιδιών κατά τη διαδρομή.












Τους ευχαριστούμε όλους για τις ευχάριστες και ξέγνοιαστες στιγμές που μας προσέφεραν !