Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Β' ΚΑΙ Γ' ΤΑΞΕΩΝ : ΤΡΙΓΩΝΟΨΑΡΟΥΛΗΣ, Ο ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ

 

Ο Τριγωνοψαρούλης, ο διαφορετικός...

Τη φετινή χρονιά 2021 στις ώρες της Ευέλικτης Ζώνης οι μαθητές και οι μαθήτριες  των Β΄ και Γ΄ τάξεων μαζί με τη δασκάλα Άννα Ευσταθιάδου,  γνωρίσαμε  τον Τριγωνοψαρούλη, ένα ψαράκι διαφορετικό από τα άλλα ψάρια του βυθού, τόσο στην εμφάνιση όσο και στις ικανότητες.

Διαβάσαμε δύο βιβλία με ήρωα τον Τριγωνοψαρούλη και τον αδελφό του, τον Τριγωνομικρούλη, που έγραψε ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος, βραβευμένος συγγραφέας παιδικών βιβλίων.

Ασχοληθήκαμε με βιωματικό τρόπο με ομαδικές και ατομικές δραστηριότητες,  με θέματα όπως ο ρατσισμός, η μοναδικότητα του καθενός, η αντιμετώπιση των φόβων, η συνεργασία  και η ομαδική δράση για έναν κοινό σκοπό.

Φτιάξαμε το δικό μας βιβλίο – ενθύμιο με το πρώτο κατόρθωμα του Τριγωνοψαρούλη, γράψαμε γράμματα στον Τριγωνομικρούλη και προτείναμε τις δικές μας μεταμφιέσεις για να μη μοιάζει με τον αδελφό του!

Τραγουδήσαμε τα τραγούδια από το CDκαι μας άρεσε ιδιαίτερα η « σούπα κακαβιά» και το « εγώ, είμαι εγώ!»

Σας δείχνουμεμε χαρά μερικές από τις δραστηριότητες που κάναμε για να σας τον συστήσουμε!

Το πρόγραμμα αυτό εντάσσεται στη θεματολογία  της αντιρατσιστικής αγωγής και ενίσχυσης της αυτοπεποίθησης και της μοναδικότητας του καθενός και εναρμονίζεται  με τις αρχές των εργαστηρίων ικανοτήτων/δεξιοτήτων.

 



























Ακολουθεί το ΒΙΒΛΙΑΡΑΚΙ ΤΟΥ ΤΡΙΓΩΝΟΨΑΡΟΥΛΗ: όλες οι φωτογραφίες είναι από τα βιβλιαράκια που δημιούργησαν τα παιδιά της Γ' τάξης








ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ!!!!
ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΙΟ ΣΟΦΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου