Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ



Την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 18.30’ πραγματοποιήθηκε η έκτακτη γενική συνέλευση Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας στο αμφιθέατρο του σχολείου. Θέμα συζήτησης ήταν οι καταστροφές που υπέστησαν οι Α΄, Β΄ και Γ΄τάξεις του σχολείου από τις τελευταίες βροχοπτώσεις και οι εργασίες που γίνονται για την αποκατάστασή τους.
Καλεσμένοι του Συλλόγου Γονέων ήταν ο Σύλλογος διδασκόντων του σχολείου, ο κος Στέλιος Γκατζές ως εκπρόσωπος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Νεάπολης-Συκεών και ο κος Στέφανος Στεφανίδης, εργολάβος του Ο.Σ.Κ.(Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων) που έχει αναλάβει το έργο αποκατάστασης του σχολείου μας.
Η συζήτηση ξεκίνησε με τη Διευθύντρια του σχολείου κα Αναστασιάδου Ελένη, περιγράφοντας την κατάσταση με την οποία βρεθήκαμε αντιμέτωποι το πρωί της 18ης Ιανουαρίου και τις κινήσεις στις οποίες προέβη για την ασφάλεια των μαθητών και την εξασφάλιση της ομαλής συνέχισης της λειτουργίας του σχολείου.
Για το διοικητικό μέρος, ο κος Γκατζές μας ενημέρωσε για τις πιέσεις που άσκησε ο Δήμος στον ΟΣΚ ώστε να κηρυχθεί έκπτωτος ο προηγούμενος εργολάβος και να αντικατασταθεί άμεσα. Επίσης, υποσχέθηκε την αντικατάσταση της 4ωρης καθαρίστριας που έχει τώρα το σχολείο μας με μια καθαρίστρια 8ωρης απασχόλησης.
Για το τεχνικό μέρος, ο κος Στεφανίδης μας ενημέρωσε για τις εργασίες που έχουν ήδη γίνει:
·        Υπόστεγο και νέα ασφαλτόπανα (μόνωση) στα αίθρια
·        Αλλαγή της κλίσης στο αίθριο του 1ου  ορόφου ώστε να μην κατακρατούνται νερά.
·        Πρεσσάρισμα στο δίκτυο ΕΥΑΘ ώστε να βρεθεί η αιτία των διαρροών.

Αστάθμητοι παράγοντες όπως οι παγωνιές και οι εργασίες που δεν είχαν υπολογιστεί, όπως μια σπασμένη σωλήνα και ακάλυπτες κολώνες στο υπόστεγο της εισόδου, επιβράδυναν τις εργασίες αποκατάστασης. Κλείνοντας το λόγο του ο εργολάβος υποσχέθηκε ότι αν οι χαμηλότερες θερμοκρασίες φτάνουν τους 7◦ C και άνω, θα γίνει η ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης και θα τοποθετηθεί ο νέος τάπητας.
Ευχαριστούμε όσους γονείς ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων και παρευρέθησαν στη συνέλευση.
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 8ου Δ.Σχ. Συκεών

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Α΄ΚΑΙ Β΄ΤΑΞΕΩΝ ΣΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015 οι τάξεις Α΄και Β΄του σχολείου μας επισκέφθηκαν το Λαογραφικό μουσείο Θεσσαλονίκης! Εκεί μας έγινε ξενάγηση στα εκθέματα του μουσείου και μάθαμε για την ιστορία του σιταριού ώσπου να γίνει αλεύρι: μας δείξανε εργαλεία για το όργωμα, τη σπορά, το αλώνισμα, το λίχνισμα, είδαμε διάφορους μύλους και φυσικά τον νερόμυλο και τη λειτουργία του. Κατόπιν είδαμε το νεροπρίονο και περάσαμε στην άλλη αίθουσα όπου είδαμε εργαλεία για τη δημιουργία του νήματος και του υφάσματος: αργαλειός, μαντάνι τα οποία δουλεύανε με τη βοήθεια της δύναμης του νερού!
Τέλος, παρακολουθήσαμε την παράσταση:"Ο Καραγκιόζης μυλωνάς" με την οποία τα παιδιά ενθουσιάστηκαν πολύ!

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

ΠΑΡΟΥΣΙΑ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015, κατόπιν άδειας από το αρμόδιο γραφείο Εκπαίδευσης, ήρθε στο σχολείο μας ο κος Γιάννης Ζαχαριάδης (Ομοσπονδιακός Προπονητής ενόργανης γυμναστικής) και παρουσίασε στις τάξεις Α, Β ,και Γ μια ομιλία/ενημέρωση για την ενόργανη γυμναστική. Η παρουσίαση περιλάμβανε videos με ασκήσεις στο έδαφος, στον ίππο, με κρίκους, με άλμα, στο δίζυγο,στο μονόζυγο, στη δοκό ισορροπίας, τόσο για τα αγόρια όσο και για τα κορίτσια. Τα παιδιά εντυπωσίαστηκαν με τους αθλητές που έβλεπαν και εξέφρασαν πολλές απορίες . Περισσότερο εντυπωσιάστηκαν όταν είδαν έναν συμμαθητή τους να τους δείχνει ζωντανά ασκήσεις εδάφους που κάνει στην προπόνησή του! Ο μαθητής μας αυτός ήταν ο Αγάπιος Ποδαράς(Β΄τάξη)  και ΜΠΡΑΒΟ του!!! Απολαύστε τον:





ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Γ΄-Δ΄ΤΑΞΕΩΝ



Την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2015 η Γ΄ και η Δ΄ τάξεις του σχολείου μας επισκέφτηκαν το Μουσείο Ύδρευσης της ΕΥΑΘ.
Σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα προβολών του διατηρητέου κτηρίου του μουσείου προβλήθηκε ταινία στην οποία παρακολουθήσαμε, με τη βοήθεια της Σταγονίτσας,  
·        το πώς το νερό από τις πηγές της Αραβησσού  και του Αλιάκμονα έρχεται καθαρό στις βρύσες μας
·        και πώς στο τέλος χύνεται πεντακάθαρο στη θάλασσα, μετά από επεξεργασία.
Έπειτα  ξεναγηθήκαμε στο χώρο με τα αντλιοστάσια.
Στη  συνέχεια απαντήσαμε σε ειδικά διαμορφωμένο ερωτηματολόγιο σχετικά με το ό, τι είδαμε και ακούσαμε. Ζωγραφίσαμε, επίσης αυτό που μας έκανε εντύπωση.
Δυστυχώς, η διαρκής χιονόπτωση δε μας επέτρεψε να παίξουμε όσο θα θέλαμε με τις αντλίες νερού στην αυλή του Μουσείου.
Φεύγοντας πήραμε όλοι δώρο από ένα αναμνηστικό παγούρι κι ένα βραχιολάκι με τον λογότυπο της ΕΥΑΘ.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον υπεύθυνο του Μουσείου κύριο Ταμιολάκη Ιωάννη για τη φιλοξενία του και την εμπεριστατωμένη και διεξοδική ξενάγησή του.
Χρήσιμοι σύνδεσμοι:  www.eyath.gr


Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ



Την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου, Τσικνοπέμπτη, το σχολείο μας μετά τις 11.00΄το πρωί, φόρεσε τα γιορτινά του! Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων από νωρίς έψησε σουβλάκια και κέρασε όλα τα παιδιά από ένα σάντουιτς και ένα χυμό. Τα παιδιά φορώντας καρναβαλίστικα  αξεσουάρ και με πολύ κέφι χόρεψαν και διασκέδασαν!!!
 Οι μαθητές της Ε΄τάξης και της Στ΄τάξης μας χόρεψαν το παραδοσιακό τραγούδι «Πώς το τρίβουν το πιπέρι» και στη συνέχεια τα παιδιά της Στ΄τάξης μας «έπλεξαν» το «Γαϊτανάκι». Όλα τα παιδιά συμμετείχαν στους παραδοσιακούς χορούς που ακολούθησαν και το γλέντι ολοκληρώθηκε στις 1.30΄η ώρα.
Ευχαριστούμε το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την όμορφη προσφορά του! Άξιζε ο κόπος τους γιατί όλοι στο σχολείο ευχαριστηθήκαμε πολύ!!!
Καλή Αποκριά και του Χρόνου με υγεία! 

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ

Τα παιδιά της Γ΄τάξης μας, αφού διδάχτηκαν τους Άθλους του Ηρακλή, πραγματοποίησαν ένα πρόγραμμα στα πλαίσια της Ιστορίας και της Ευέλικτης Ζώνης με θέμα:"Ζωγραφίζω τους μύθους".
Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά για την όμορφη δουλειά τους!


Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ



ΔΙΑΜΑ
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ                                                                                        ΠΡΟΣ
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων                                            
8ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών                                              1.Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Νεάπολης-Συκεών
Θεσσαλονίκης                                                                           2.Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Τηλ. 6936000927                                                                          Δυτικής Θεσσαλονίκης
                                                                                                   Κοιν.    Δήμαρχο  κο Σίμο Δανιηλίδη
                                                                                                   Κοιν.     8ο  Δημοτικό Σχολείο Συκεών

             Σας ενημερώνουμε ότι το πρωί της  Τρίτης  27/1/2015,όταν προσήλθαμε στο χώρο του σχολείου μας,βρεθήκαμε αντιμέτωποι-για μια ακόμη φορά-μια εικόνα ακαταλληλότητας τμήματος του σχολικού χώρου,μετά από τις βροχές των προηγούμενων ημερών.
              Οι αίθουσες των τάξεων  Α’,Β’και Γ’ ήταν πλημμυρισμένες,όπως και ο διάδρομος που οδηγεί σ’ αυτές.Οι ψευδοροφές που έσταζαν συνεχώς,είχαν καταρρεύσει σε πολλά σημεία και όσα κομμάτια παρέμειναν στη θέση τους,είναι φουσκωμένα από τα νερά και έτοιμα να καταρρεύσουν και αυτά.Οι προτζέκτορες (που αγοράστηκαν από το σύλλογο με χρήματα των γονέων) καθώς ήταν τοποθετημένοι στο ταβάνι,βρεχόντουσαν επί ώρες από τα νερά   της οροφής και ίσως έχουν υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά.Στη Δ’ τάξη,ένας τοίχος έχει «ποτίσει» από την υγρασία και η οσμή της μούχλας είναι έντονη και στις τέσσερις τάξεις.Για τους παραπάνω λόγους,η διεξαγωγή μαθημάτων στους χώρους αυτούς είναι αδύνατη.
             Η Διεύθυνση του σχολείου  από την πλευρά της προέβη στη λύση της μεταφοράς αυτών των μαθητών σε άλλες αίθουσες που διαμορφώθηκαν (όσο ήταν αυτό δυνατόν) σε αίθουσες μαθημάτων.
              Καταλαβαίνετε όμως ότι αυτό δεν μπορεί παρά να είναι μια προσωρινή λύση καθώς οι αίθουσες της τραπεζαρίας,της βιβλιοθήκης κ του τμήματος ένταξης,δεν έχουν τις κατάλληλες προδιαγραφές και η διεξαγωγή μαθημάτων σε αυτές είναι πολύ δύσκολη και για τους μαθητές αλλά και  για τους δασκάλους.
              Είναι αδιανόητο σε ένα σχολείο ευρωπα’ι’κών προδιαγραφών,λειτουργίας μόλις δύο σχολικών ετών,να υπάρχουν τόσο σοβαρά  κτιριακά προβλήματα που να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των παιδιών μας.
              Είναι ανεπίτρεπτο (όταν όλοι γνωρίζουμε τη σημασία της προσωπικής υγιεινής) να αναγκάζονται  143 μαθητές και μαθήτριες να χρησιμοποιούν συνολικά τέσσερις τουαλέτες (2αγοριών-2 κοριτσιών) επειδή η πρόσβαση στις υπόλοιπες είναι αδύνατη λόγω πλημμυρισμένου διαδρόμου.
              Αρνούμαστε να δεχτούμε ότι εν έτει 2015 τα παιδιά μας μπορεί να κάνουν μάθημα σε κατεστραμμένες από τις πλημμύρες αίθουσες ή να κινδυνεύει η υγεία τους από την υγρασία κ τα πιθανά ατυχήματα.
                                                     ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ  για την την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει τμήμα του σχολικού κτιρίου.
ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΜΕΡΙΜΝΗΣΕΤΕ   να δοθούν λύσεις άμεσα  ώστε οι μαθητές-μαθήτριές μας να μπορούν να απολαμβάνουν το δικαίωμα της μάθησης σε ασφαλές περιβάλλον.
Θεσσαλονίκη, 27 Ιανουαρίου 2015
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                                Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Νικόλαος Καραμούτσιος                                                                                           Άννα Μπαζίγου
                                                                     ΤΑ ΜΕΛΗ