Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ



ΔΙΑΜΑ
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ                                                                                        ΠΡΟΣ
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων                                            
8ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών                                              1.Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Νεάπολης-Συκεών
Θεσσαλονίκης                                                                           2.Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Τηλ. 6936000927                                                                          Δυτικής Θεσσαλονίκης
                                                                                                   Κοιν.    Δήμαρχο  κο Σίμο Δανιηλίδη
                                                                                                   Κοιν.     8ο  Δημοτικό Σχολείο Συκεών

             Σας ενημερώνουμε ότι το πρωί της  Τρίτης  27/1/2015,όταν προσήλθαμε στο χώρο του σχολείου μας,βρεθήκαμε αντιμέτωποι-για μια ακόμη φορά-μια εικόνα ακαταλληλότητας τμήματος του σχολικού χώρου,μετά από τις βροχές των προηγούμενων ημερών.
              Οι αίθουσες των τάξεων  Α’,Β’και Γ’ ήταν πλημμυρισμένες,όπως και ο διάδρομος που οδηγεί σ’ αυτές.Οι ψευδοροφές που έσταζαν συνεχώς,είχαν καταρρεύσει σε πολλά σημεία και όσα κομμάτια παρέμειναν στη θέση τους,είναι φουσκωμένα από τα νερά και έτοιμα να καταρρεύσουν και αυτά.Οι προτζέκτορες (που αγοράστηκαν από το σύλλογο με χρήματα των γονέων) καθώς ήταν τοποθετημένοι στο ταβάνι,βρεχόντουσαν επί ώρες από τα νερά   της οροφής και ίσως έχουν υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά.Στη Δ’ τάξη,ένας τοίχος έχει «ποτίσει» από την υγρασία και η οσμή της μούχλας είναι έντονη και στις τέσσερις τάξεις.Για τους παραπάνω λόγους,η διεξαγωγή μαθημάτων στους χώρους αυτούς είναι αδύνατη.
             Η Διεύθυνση του σχολείου  από την πλευρά της προέβη στη λύση της μεταφοράς αυτών των μαθητών σε άλλες αίθουσες που διαμορφώθηκαν (όσο ήταν αυτό δυνατόν) σε αίθουσες μαθημάτων.
              Καταλαβαίνετε όμως ότι αυτό δεν μπορεί παρά να είναι μια προσωρινή λύση καθώς οι αίθουσες της τραπεζαρίας,της βιβλιοθήκης κ του τμήματος ένταξης,δεν έχουν τις κατάλληλες προδιαγραφές και η διεξαγωγή μαθημάτων σε αυτές είναι πολύ δύσκολη και για τους μαθητές αλλά και  για τους δασκάλους.
              Είναι αδιανόητο σε ένα σχολείο ευρωπα’ι’κών προδιαγραφών,λειτουργίας μόλις δύο σχολικών ετών,να υπάρχουν τόσο σοβαρά  κτιριακά προβλήματα που να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των παιδιών μας.
              Είναι ανεπίτρεπτο (όταν όλοι γνωρίζουμε τη σημασία της προσωπικής υγιεινής) να αναγκάζονται  143 μαθητές και μαθήτριες να χρησιμοποιούν συνολικά τέσσερις τουαλέτες (2αγοριών-2 κοριτσιών) επειδή η πρόσβαση στις υπόλοιπες είναι αδύνατη λόγω πλημμυρισμένου διαδρόμου.
              Αρνούμαστε να δεχτούμε ότι εν έτει 2015 τα παιδιά μας μπορεί να κάνουν μάθημα σε κατεστραμμένες από τις πλημμύρες αίθουσες ή να κινδυνεύει η υγεία τους από την υγρασία κ τα πιθανά ατυχήματα.
                                                     ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ  για την την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει τμήμα του σχολικού κτιρίου.
ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΜΕΡΙΜΝΗΣΕΤΕ   να δοθούν λύσεις άμεσα  ώστε οι μαθητές-μαθήτριές μας να μπορούν να απολαμβάνουν το δικαίωμα της μάθησης σε ασφαλές περιβάλλον.
Θεσσαλονίκη, 27 Ιανουαρίου 2015
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                                Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Νικόλαος Καραμούτσιος                                                                                           Άννα Μπαζίγου
                                                                     ΤΑ ΜΕΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου